Er priserne for dyre på Aarhus Street Food?

Det korte svar er et rungende nej. Det lidt længere svar er, at for de dårlige boder kan det diskuteres. Men de generelle priser hos Aarhus Street Food er lave. Aarhus Street Food er en cool og savnet oplevelse. De gør det forrygende godt, og har formået at få sat gang i gadekøkkenerne. De åbne markeder er noget, som hører sommeren til – og succesen med dem svinger alt efter det danske vejr. Nu har vi fået et overbygget og opvarmet marked, hvilket giver nogle helt andre muligheder.

 

Mad for og fra 50 kroner

Teamet bag Aarhus Street Food har meget længe sagt, at man kunne få et måltid mad for 50 kroner. Sympatisk. Men de har aldrig sagt, at man nødvendigvis skulle være stopmæt. Alle ved, at der er forskel på at veje 50 kg og 150 kg. Derfor kan nogle gæster fint blive mætte at et måltid mad, mens andre skal have to omgange. Enkelt og helt naturligt. Men hvor går man hen i dagens Danmark og får et måltid mad til 50 kroner? I de store burgerkæder eller i Steff Houlbergs mange pølsevogne kunne være et bud. Men deres mad er kvalitets- og smagsmæssigt milevidt væk fra noget af det, jeg har spist hos Aarhus Street Food. Det tåler ikke nogen form for sammenligning.

Tavlen på Aarhus Street Food

Toppen er god – bunden halter

Efter et utal af besøg i de gamle DSB Busgarager er tiden kommet til, at vi går i gang med at anmelde maden hos Aarhus Street Food. Meningen var at lave en samlet anmeldelse, men det bliver ikke retvisende. Maden er simpelthen for svingende. De bedste madboder laver forrygende street food. De ringeste er i den grad pinlig. Tankevækkende at spændet er så stort.

 

Det er ikke kun prisen, men…

En af de boder, som jeg ikke fatter, hvad laver i Aarhus Street Food, er DUCK IT boden. De laver en pulled kogt and, som smager af noget ikke særlig rart. En våd and i en hvid bolle – dog med sorte frø på, gør ikke madoplevelsen god. Tværtimod. Jeg har smagt deres mad tre gange, og alle gange har jeg kastet det i skraldespanden. Smagsmæssigt ved jeg ikke, hvad de har gang i – eller hvad meningen er med deres andeburger. Det trevlede andekød smager af vand – intet andet.

 

Shawarmabaren er ikke god. Navnet Gourmet Shawarma er misvisende. Igen har vi med halvkogt kød at gøre. Brødet er tykt, og der er så meget dressing i, at brødet bliver vådt og falder fra hinanden. Jeg tror ikke kødet er hjemmelavet. Det smager ikke sådan. Jeg har sagt det to gange. Hver gang har jeg bare taget en bid, og kastet resten i skraldespanden. Her er plads til forbedringer – og det kan kun gå for langsomt.

 

The French Corner – den franske bod med pandekagerne og nutellaen kan også godt stramme sig an. Det er ægte franske galettes og crêpes. Jeg ved godt, de smager som sådan nogle nu engang gør, men 45 og 50 kroner er i overkanten. Råvarerne til sådan en omgang koster jo ikke alverden. Det er blot et eksempel på, at priserne er relative. Alt behøver jo ikke koste omkring 50 kroner.

 

Til prisen – de bedste i Aarhus

Bánh Mì Bandits er gode. Rigtig gode. Deres sandwich er opvisning i smag. Ren verdensklasse og de bedste i Aarhus. Deres salat til 50 kroner er svinebilligt. Gode, friske råvarer og en smagsoplevelse. Her bliver du mæt på den gode måde, og det smager knaldhamrende godt. Alt er hjemmelavet her.

 

Sådan

Stegen og Dellen laver byens bedste flæskestegssandwich. Så er det på plads. De laver også det hele selv, og har forstået hvordan man laver den perfekte flæskestegssandwich med sprøde svær og en god bolle. Alt her er også hjemmelavet. En klar vinder, som løfter niveauet betragteligt hos Aarhus Street Food.

 

Frisk fisk – hvor svært kan det være?

Det færøske gadekøkken laver fish’n’chips. Fisken er kuller fra Færøerne. De er fanget på noget så gammeldags, som line. Sådan. Jeg mindes ikke, at jeg før har fået en så fremragende fish’n’chips. Hold op, hvor var fisken saftig og god. Det færøske gadekøkken er faktisk bedre til at lave briternes foretrukne spise, fish’n’chips, end briterne selv er. Tankevækkende.

 

Det sidste gadekøkken, som, jeg synes, gør det godt, er den asiatiske bod. Super Bao hedder den. Enkelt og velsmagende mad. Det skal de have. Deres spring rolls er sgu gode. Vanedannende. De gør det godt, og rammer præcis.

 

De fire, jeg har nævnt her, er blot eksempler på de bedste gadekøkkener hos Aarhus Street Food. Deres priser ligger på mellem 50 og 60 kroner. Den pris er alt for lav i min bog. Her får du en madkvalitet og smag langt, langt ud over, hvad man kan forvente. Husk på, det er gode og friske råvarer, og prisen er inklusiv de 25% moms, som er i Danmark.

 

Rå og fede lokaler

Rammerne er som skabt til street food. Der er rent og pænt, og den store rå bygning skriger på aktiviteter. Jeg har været der, hvor der har været mange tusinder i hallen. Folk stod op og spiste, og der var fyldt udenfor. Hvor var det en fed oplevelse – og så på en onsdag i Aarhus. Vi har endelig fået det undergrunds madmekka, som vi i alt for mange år har manglet. Hatten af for Aarhus Street Food.

Er priserne for dyre på Aarhus Street Food?

Hvad savner vi?

Måske. Hvis jeg skulle savne noget hos Aarhus Street Food, ville det være mere vildskab og undergrund. Jeg så gerne noget mad, som jeg ikke har smagt før. Det er altid velkommen. Men et indisk køkken, et sydamerikansk gadekøkken, et autentisk mormor køkken med dapas retter (dansk tapas) kunne også være berigende. Jeg er sikker på, at der er kunder til de typer køkkener, hvis de ellers kan finde ud af at lave mad. Ellers savner jeg ikke noget hos Aarhus Street Food. Jeg glæder mig kun over, at Aarhus endelig har fået det længe ventede og permanente street food marked. Hatten af og ros herfra. I gør det godt, og det er altid en berigelse at smutte forbi den gamle hal ved Rutebilstationen.

 

Aarhus Street Food

Ny Banegaardsgade 46
8000 Aarhus C
Mail: kontakt@aarhusstreetfood.com

DB_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Del:Share on Facebook918Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

8 kommentarer til “Er priserne for dyre på Aarhus Street Food?”

  1. Mahmoud Sheikh

    Du rammer så meget plet i alt hvad du skriver

    kan godt li du besøger alle madsteder

    Svar
  2. Runa

    Jeg savner en bod, der laver noget godt brændende indisk mad!!! Og det kunne være interessant med etiopisk mad, som jeg har nydt flere gange ude i verden

    Svar
  3. Carolina

    Jeg synes at her i Jylland gives ikke plads til udenlandske mad/køkken,
    jeg har prøvet at være med i mange events eller selve street food århus,
    og det svaret er altid, det handler kun om skandinavisk mad, lokal producenter, lokale produkter, vi har ikke plads, osv.
    Verden er kæmpe stor, prøv ligeee at åbne sig lidt mere!

    Svar
  4. Lars Sømod

    Købte en “Meat lover platte” til 110 kr og her var der ikke nogen sammenhæng mellem pris og udleverede – burde måske have ligget på 50-70 som de fleste andre som giver en god oplevelse !!

    Svar
  5. Torben

    Spot on på vurderingerne! Værd at nævne er dog også det virkeligt gode thaikøkken (kan ikke huske navnet). En ting jeg savner fra Århus Street-Food, og som kunne gøre det væsentligt mere indbydende og hyggeligt, er ganske enkelt pynt! Det ligner en messehal for landarbejdere i Pyongyang! Mere pynt tak, planter og kulørte lamper!!!

    Svar
  6. Sandra larsen

    Jeg har vært der for 14 dager siden,og har spist på 4 forskellige madboder,var meget skuffet over det jeg fik. Den caribiske stand var det mest skuffende. Da jeg er self fra Caribien ,og det der mad har intet med den caribiske kokken at gøre. Det beklager jeg. Men som sagt der er muligheder for forbedringer. Ellers rigtigt godt gået Århus…..

    Svar
  7. Henrik Skov

    Gu’ er de dyre. Ikke mindst i forhold til bodernes tilsyneladende store salg. Var forbi et minifoodmarked i bunden af Jægergårdsgade i sommer. Formodningerne/fordommene fik medhold for fuld skrue; Priserne var simpelthed ‘går den, så går den’.
    Det er lidt billigere på Aarhus Street Food. Men; I lang kø efter en lille mexicansk tortilla med kød, bønner og salsa indeni til 60 kr. Dyrt, men smagte godt – midt mylderet, lænet op af en fyldt skraldespand. Resten af sulten blev stillet af den ildelugtende churros-bod på gågaden

    Jeg kan godt lide billedet med landarbejderne i Pyongyang’;-) Pseudorustikken dækker over noget gammelt skrammel.
    I København åbner der groft sagt en street food om ugen. Jeg tror begrebet, vokser for hurtigt til at holde. Det virker som om turistforeningerne og cityforeningerne sammen har fundet på begrebet, men der er ikke meget ægte ’street’ over opskruede priser. Heller ikke i at gøre street food til et spørgsmål om at ‘åbne sig for Verden’. Jeg vil hellere spise i fred i stedet for at få serveret politisk korrekthed som forret. Vælger nok stadig tapas-helvedet på en café eller restaurant og spiser til samme pris. I rolige omgivelser, hvor man kan og nøjes med et udkig til ‘the street’.

    Svar
  8. Peter

    Hvordan kan en pris være for dyr? Det er maden, der er for dyr, ikke priserne. Når der ikke er betjening og afrydning, og man sidder i en gammel kold hal, burde priserne være lavere. Smagte i øvrigt anden (Captain Duck) i dag, og den var ganske udmærket..:)

    Svar

Skriv et svar