Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

PUSTERVIG – nu med overraskende god mad

Af Line Ingwar Karlsen

Cheesecake med masser af chokolade

Afslutningsvis røg vi ombord i en cheesecake. En type som var twistet med knust Toblerone. 45 kroner var prisen. Okay smag, dog uden vi faldt bagover.

Cheesecake på Pustervig

Uventet hjælp

Vi blev blæst ned af stolen over mad til den pris. Da vi kom op igen, fortalte tjeneren os, at maden var udviklet i samarbejde med Christoffer Norton, tidligere souschef på Molskroen og køkkenchef på Castenskiold. Så gav det lige pludselig mening, at en bar eller café serverede så skrap mad. Norton selv arbejder der ikke, men har hjulpet med at lave menuerne. Det kan smages, og tak for det.

 

Cool cocktailbar

Cocktailbar om aftenen – og café om dagen. Jeg ved faktisk ikke, om det er sådan, Pustervig er tænkt. Maden er langt bedre, end jeg forventer på en café. Det samme er deres cocktails. De gange jeg har været på Pustervig, har den kun stået på øl og vin. Vi bestilte et par stykker. En Pomelo Effect med vodka, hjemmelavet pomelo sirup, lime, grapefrugt og hindbærmarmelade serveret med is. Skarp syrebalance – helt forrygende cocktail. Den anden en mere klassisk whisky sour. God cocktail, absolut. På cocktailfronten holder Pustervig et skyhøjt niveau i min bog. Ud over cocktails er der 10 vine på glas – og flere er på vej. Med lidt finpudsning og større udvalg vil Pustervig være oplagt som vin- og cocktailbar. Vinpriserne er sympatiske. 55 kroner for et glas er i min verden fair.

 

Rå og cool indretning

Indretningen er sin egen. Rå murstensvægge og enkle møbler. Den fede stemning er der i hvert fald. Uformelt og nede på jorden, selv om stedet måske godt kunne appellere til smart i en fart typen. Dem så vi ingen af.

 

Overraskende nærværende betjening

Service på højeste niveau. Selv om stole og borde ikke er typiske restaurantborde, men mere over i bar-segmentet, så var betjeningen på dupperne. Også ved bordene på torvet var der god opmærksomhed. Måske hænger det sammen med, at bestyreren, Kasper Baasch, har en fortid på Molskroen og Ferdinand i Aarhus. Jeg ved det ikke, men jeg ved blot, at betjeningen var bedre, end jeg på noget tidspunkt havde forventet. Hatten af for det.

 

Det mener vi

Klientellet er nok mere det kvalitetsbevidste publikum. Dem som sætter mere pris på hygge, noget der smager godt og ikke mindst kvalitet. Blot mit bud.

Det var afgjort god mad – bedre end på byens gode frokostrestauranter. Smørrebrødet og gourmet-hotdoggen er høj klasse. Prisen var lav i min bog. Helt igennem en god smagsoplevelse. Ikke så meget pjat. Enkelt og uformelt, men på den fede måde.

Vi blev godt mætte, men vi bestilte med vilje mere, end vi kunne spise. Du kan blive mæt af to stykker smørrebrød eller brættet med pølse og ost. Altså mæt for 135 kroner. Det holder vand og placerer sig i kategorien “value for money”. Uanset om solen skinner eller ej, så er Pustervig et dejligt sted. Jeg tøver ikke med en anbefaling af de store. Det er fuldt fortjent.

 

PUSTERVIG

Rosensgade 21

8000 Aarhus C

Telefon: 28 49 62 67

 

Åbningstider:

Tirsdag og onsdag fra 12.00 – 18.00

Torsdag fra 12.00 – 01.00

Fredag og lørdag fra 12.00 – 03.00

[mappress mapid=”547″]

Del artikel

Andre læser også