Rågen, en larmende delikatesse – kom med på rågeregulering

Søndag den 21. maj kl. 15.00 inviterer Smag på Aarhus på en anderledes naturtur. Kom med på rågeregulering, diskuter for og imod den larmende fugl og spis den til sidst i en forårsret. Der er et begrænset antal pladser, så det er nødvendigt at tilmelde sig arrangementet på forhånd.

 

Sammen med naturformidler, jæger og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum og Bjarne Golles, naturguide i Aarhus  kommune  rettes sigtekornet mod  rågerne. Hvornår er råger skadedyr og må  bekæmpes,  og hvad siger Dansk  Ornitologisk  Forening,  DOF,  til det? Lær mere om fuglenes levevis og de delte meninger  om reguleringen  af bestanden.

Rågen

Efter turen ud med jægeren, viser Lars Brøndum hvordan man flår fuglen og gør den klar til madlavningen. For rågen faktisk en delikatesse på linje med andet vildt fjerkræ. Sammen laver vi en forårsret med råger og asparges med et grønt drys af naturens krydderurter.  Det foregår over bål under vejledning fra Smag på Aarhus ’ bålkok.

flåede råger

Turen foregår ved Naturc enter Sølyst, hvor der i mange år har været en stor rågekoloni. Ved centret ligger en stor bålhytte, hvor vi tilbereder rågerne og nyder maden sammen.

Da det er begrænset, hvor mange deltagere jægeren må have med på jagt, skal man tilmelde sig på dette link efter først til mølle  princippet.

Læs mere om Smag på Aarhus her:

 

Praktiske informationer:

Tur:  Rågetur – en larmende delikatesse

Tid:  Søndag den 21. maj  kl. 15.00 – 18.00

Sted: Naturc enter Sølyst, Louisevej 100, 8000 Aarhus C

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus og Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordea- fonden

Turleder:  Biolog  Lars Brøndum,  tlf. 23 36 16 62

Pris  og tilmelding:  Turen er gratis, men man skal bestille billet her:

Husk: Fornuftigt fodtøj og tøj til skovtur samt drikkevarer  til måltidet

Billedtekst: Når rågen har fået den sorte fjerdragt af, er der ikke så meget tilbage, men en fugl pr. mand  giver et godt måltid.

 

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære  omgivelser  med smukke  træer, buske  og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekamme r, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Del:Share on Facebook4Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar