Rejer, krabber
//Det sker

Rejer, krabber og andet godt

Af Redaktionen

Lørdag den 8. juli kl. 10 er der rejejagt med Smag på Aarhus ved Skæring Strand. Med waders og rejehov kan du lære om det lave vands smådyr og fisk, og derefter tilberede dem over bål til smagsprøver.

 

Naturformidler og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum fortæller om den rigtige måde at stryge rejer, fange krabber og alle de andre smådyr, der lever i strandkanten.

Smag Aarhus med rejer, krabber

På det lave vand ved Skæring Strand er det let at fange mange af de små havdyr, og efter fangsten vil Lars Brøndum fortælle om de forskellige dyr. For hvad er forskellen egentlig på fjord- og hesterejer? Og mon de smager ens? Og kan man lave noget spændende af de mange små krabber?

Rejer, krabber

Der er gryder med på stranden, så alle kan smage på rejer og krabber. Mange af havets smådyr er jo en delikatesse, hvis man ved, hvordan man fanger dem og tilbereder dem.

Tag familien med på stranden og hør mere om, hvordan man kan bruge havet som spisekammer. Har du selv waders og rejehov eller net, så tag det med, men udstyr kan også lånes i begrænset antal. Medbring også gerne en spand til fangsten og dit badetøj. Mødestedet er på Åstrup Strandvej ved indgangen til Skæring Hede og Mindeparken. Læs mere om Smag på Aarhus her:

 

Praktiske informationer:

Tur:  Rejer og krabber og andet godt

Tid: Lørdag den 8. juli kl 10.00 – turen varer ca. tre timer.

Sted: Skæring Strand – vi mødes ved Åstrup Strandvej ved indgangen til Mindeparken og Skæring Hede

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus og Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordea-fonden

Turleder: Biolog Lars Brøndum, tlf. 23 36 16 62

Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding

Husk: Husk spande, waders, gummistøvler og tøj til strandtur, samt egne drikkevarer

 

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Læs mere her:

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle