Bispehaven
//Det sker

Renovering af Bispehaven – se tegningerne her:

Af Redaktionen
Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen har netop vundet tryghedsrenoveringen af det udsatte boligområde Bispehaven i Aarhus.

I spørgeskemaundersøgelsen, Politiets Tryghedsindex, fra 2016 kunne kun 56,7% af Bispehavens borgere fortælle, at de følte sig trygge i området – en andel der gjorde beboerne til de mest utrygge beboere i alle landets særligt udsatte boligområder. Den omfattende utryghed betyder, at Østjysk Bolig, som ejer og driver Bispehaven, nu udfører en markant omdannelse af området over de næste år – og boligforeningen har netop valgt Enemærke & Petersens team med aarhus arkitekterne, NIRAS, byMUNCH by- og landskabsdesign til at udføre tryghedsrenoveringen. 

Bispehaven
Byggeprocessen afgørende for tryghed

”Vores team har en helhedsorienteret tilgang til at skabe tryghed i Bispehaven.” fortæller Jesper Finderup, produktionsdirektør i Enemærke & Petersen, og uddyber: ”Trygheden er naturligvis omdrejningspunktet for den færdige arkitektur, men processen derhen er for os i teamet ligeså afgørende for at styrke trygheden. Her skal beboerne høres og inddrages og vi skal engagere dem i hele processen.”

Bispehaven
Beboere ansættes på byggeplads

For at styrke beboerengagementet har entrepriseteamet helt konkrete tryghedsaktiviteter klar: ”Vi har god erfaring med at engagere beboerne i f.eks. at lave gårdhaver, hvor de sammen kan dyrke grøntsager og lære naboen at kende. Vi etablerer også et ”delebibliotek”, hvor beboere kan låne både grej og naboens menneskelige ressourcer til f.eks. gør-det-selv projekter” fortæller Jesper Finderup og forklarer, at  entreprenørvirksomheden også har påtaget sig en helt konkret forpligtigelse i forhold til beboerne: ”Enemærke & Petersen ansætter en halv snes unge ufaglærte beboere på byggepladsen – vi har gjort det før og det skaber ejerskab hos de unge og vi har været så heldige at få nogle rigtigt gode medarbejdere på den måde.”

Bispehaven
Tryghedsrenoveringen af Bispehaven er en totalentreprise og udføres af Enemærke & Petersen med aarhus arkitekterne, NIRAS, byMUNCH by- og landskabsdesign for Østjysk Bolig. Kontraktsummen er på 187 mio. kr. inkl. moms og byggeriet går i gang i 2017 og forventes afsluttet i 2020.

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle