Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restaurant Domestic – nu med vinkælder og gårdhave

Af Line Ingwar Karlsen

I en baggård i Mejlgade sidder fire unge restauratører på en trappe. De er på mange måder meget forskellige, men også enige om det meste. Jeg tog forbi, forleden dag for at se hvordan det gik med byggeriet – eller måske rettere sagt ombygningen af de gamle lokaler i baggården. Der var mange mennesker i gang, selvom det var i weekenden. Tempoet virkede ikke højt. Men roligt og stabilt. Det var ikke snak, det gik op i. Alle passede deres opgaver, som om det var et erfarent håndværkerteam, vi havde med at gøre. Efter lidt tid fandt jeg en under trappen, en anden i en kælder en tredje var på det store lager. Langsomt fik jeg samlet firkløveret, og fik mig en rundvisning.

De fire på trappen - Domestic i baggården

Store og rå lokaler

Vinkælderen var ved at blive fyldt op. Stille og roligt. Ditte Susgaard og Christian Neve er næsten færdig med vinkortet. Der er blevet plads til vin fra hele tre vinleverandører på vinkortet. I omegnen af 150 vine er der at vælge mellem. Ikke dårligt af en nyåbnet restaurant.

Cool stemning

Om vinkortet er anderledes end andre restauranter, ved jeg ikke, men jeg ved, at der kommer et afsnit kun med naturvin. Ifølge Ditte Susgaard er målet, at vinkortet skal være så overskueligt og nemt at finde rundt i som overhovedet muligt. Flere og flere efterspørger økologisk, biodynamisk og naturvin. Derfor er det oplagt at tage specielt hensyn til det. Alt for mange opdeler vinene efter hvid, rød, rosé og dessertvin, og så skal gæsterne efterfølgende selv finde ud af, hvad der er naturvin, biodynamisk eller økologisk og hvad der ikke er. Så derfor vil vi tænke på en anden måde her, fortæller Christian Neve. Nu er alt relativt, og det er ikke udelukkende naturvin, der satses på. Ditte Susgaard indskyder, at der også er traditionelt dyrket vin på Domestic, men langt størstedelen er naturvin, biodynamisk eller økologisk vin.

Et råt lokale på Domestic

Lukket køkken – her får gæsterne ro fra larmende kokke

Køkkenet er klar til brug. Kokkene har været i gang hele weekenden. Det tager tid at opbygge et moderne produktionskøkken, hvor opgaven er at lave mad i den bedste liga. Moden er jo, at et køkken skal være åbent. Det er som om, kokkene skal stå og arbejde midt i restauranten. Fint nok, men nu er det ikke altid, at vi gæster gider se på kokke som arbejder, når vi er ude at spise. Mange af os er jo ret ligeglad med, hvordan maden er lavet. Det er jo ikke et kokkekursus, vi er på, men blot en hyggelig middag på en god restaurant. På Domestic er de gået  imod strømmen på det punkt. Her er der et lukket køkken, med en luge ind til restauranten. Så vi gæster kan forvente at nyde vores mad i fred og ro.

Her er ikke tale om et lukket køkken - Domestic i baggården

Åbningsdagen er lige om lidt

Dagen for åbningen er fastlagt. Det er tirsdag den 20. oktober. Klokken 17.30 kan de første borde besættes. De fire restauratører lover, at de er klar. Det er de nok også før, men som Christoffer Norton tørt afslutter, “det er jo bedre at være foran tidsplanen, end bagefter”. Med de ord, tyder alt på, at kvartetten og Restaurant Domestic har styr på forretningen og er foran tidsplanen. Der kan allerede bookes bord her:

 

Restaurant Domestic

Mejlgade 35B
8000 Aarhus C
Mail: Info@Restaurantdomestic.dk
Telefon 61 43 70 10
Website

 

Del artikel

Andre læser også