Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flammen brænder på Aarhus Havn

Af Jan L. Pedersen

For første gang længe, var hele familien enige – om maden altså. Det er ellers ikke noget, der sker hver dag. Men denne aften på Flammen i Århus, kunne vi alle blive enige om, at det var god mad og betjening, vi fik. Vores familie er overrepræsenteret af teenagere, og lige præcis den gruppe kan være lidt vanskelige, når talen falder på mad. Men netop denne aften var der en sjælden ro.

Flammen på Aarhus Havn

Da vi ankom til Flammen var der en smule kø. Det er et godt besøg sted. Vi fik hurtigt anvist vores bord og satte os til rette. Tjeneren fortalte, hvordan det foregik, og hvad man kunne få, og hvor maden var. Det foregik i et stille og roligt tempo – meget pædagogisk. Vi bestilte drikkevarer, og fem minutter efter stod vi ved salatbuffeten, hvor forretterne også stod. Det er da effektiv. Da vi kom ned til vores bord, stod tjenere klar med vores drikkevarer.

Laks og suppe

Ud over den store salatbar er der også tre forretter at vælge mellem.

Salat som forret på Restaurant Flammen i Aarhus

Forret på Restaurant Flammen i Aarhus

To slags ovnbagt laks med salat og brød til. Ud over det er der altid dagens suppe. Dagen vi var forbi stod den på minestronsuppe. Vi smagte alle tre forretter. Der var ikke noget at komme efter. Især laksen var flot krydret, mør og der var ikke mindst nok af den.

Dagens suppe på Restaurant Flammen i Aarhus

Mekka for kødelskere

Den aften vi var forbi, var der 14 forskellige slags kød. Det er meget. Vi satte os for at smage et lille stykke af hver slags kød. Vores forventninger var store. Alt kødet bliver grillet over åben ild. Der er en stor grill ved buffeten, hvor der fyres med tørt træ – ikke noget gas her. Det giver helt sikkert en anden smag til kødet, men bidrager også til stemningen i restauranten.

Pulled Beef og lidt af grillen på Restaurant Flammen i Aarhus

Kronhjortefileten var klart min favorit. Sjælden har jeg smagt en så mør og saftig kronhjort. Men også pulled beef tog kegler med den kraftige oksesmag.

Vildsvin og okse på Restaurant Flammen i Aarhus

Men ellers var det pulled pork, andebryst, kænguru, amerikansk roast, kalvebryst, oksespidsbryst og rød okselårtunge, der var de ældre i selskabets favoritter.

Der er gang i grillen på Restaurant Flammen i Aarhus

Alt det kød, vi fik den aften, var mørt. Flot mørt, og med saft og smag. Man vælger selv om kødet skal være rødt, medium eller gennemstegt. Det har kødkokkene fuldstædig styr på, men de laver heller ikke andet end at skære kød. De fortæller i øvrigt hver enkelt gæst, hvad det er for noget kød – dejligt informativt.

Smuk anretning med kød på Restaurant Flammen i Aarhus

De unge ved vores bord var især begejstret for culottestegen, den langtidstegte okse og de ristede sydamerikanske chorizopølser.

En teenagetallerken på Restaurant Flammen i Aarhus

Kødet varierer efter årstiden. Om foråret er der for eksempel lam i forskellige udskæringer, og til jul er der ribbenssteg og medisterpølse.

En tallerken af en 13 årig piges valg på Restaurant Flammen i Aarhus

Første omgang kød på Restaurant Flammen i Aarhus

Masser af tilbehør

Men 14 forskellige slags kød skal der også være noget tilbehør. Og det var der også. Salaten er på Flammen et måltid i sig selv. Ikke mindre end 48 forskellige ingredienser er der at vælge mellem. Størrelsen på skålene i salatbaren er ikke store, hvilket gør, der er stor udskiftning. Ros til friskheden.

Frisk salat på Restaurant Flammen i Aarhus

Lidt af salatbaren på Restaurant Flammen i Aarhus

I den anden tilbehørsafdeling var der fritter, smørristede kartofler, kartoffelmos med bløde løg, flødekartofler, barbecue skivekartofler, ristede champignons, nuggets og som en ekstra gimmick var der lasagne. Dog var det nok mest tænkt til børnene, men den smagte så glimrende, at flere af de voksne gæster også gik om bord i den. Der er altid mindst tre forskellige saucer. En brun sauce, en bearnaisesauce og en skovsvampesauce. Den sidstnævnte var vores absolutte favorit. Alt i alt er der meget forskelligt tilbehør.

Effektiv med en kniv - Restaurant Flammen i Aarhus

Vanvittig value for money

For 199 kroner kan du bliver rigtig godt mæt. Fredag og lørdag er prisen dog 219 kroner, hvilket også en meget lav pris. Børn under 12 skal betale 99 kroner. Familiens yngste på 13 år har allerede besluttet at holde sin næste fødselsdag på Flammen. Det er en tydelig sejr over et par andre bøfhuse i byen, men også en sejr til tegnebogen hos forældrene. Du får noget for pengene, og ikke mindst er der noget for enhver smag. Med andre ord så var alle i familien tilfredse efter et besøg på Flammen.

Brændestakken på Restaurant Flammen i Aarhus

Dessert med mere

I prisen er der ikke dessert. Ganske forståeligt. Vi valgte en italiensk is med chokomynte serveret i et glas. Prisen var 42 kroner. En stor portion serveret med den rigtige temperatur. Dejlig cremet og blød is.

Chokomynteis på Restaurant Flammen i Aarhus

Kaffekortet på Flammen er ganske omfattende. Der er otte forskellige kaffer at vælge mellem. Vores valg var Mexican Coffee med med tequila og kahlua til 65 kroner. En retroklassiker som stadigvæk holder i dag.

Mexican Coffee på Restaurant Flammen i Aarhus

God vin til pengene

Øl og vin var det, vi så de fleste drak. Vinkortet er ikke stort, der er 12 vine at vælge mellem. Der er fokus på vin for det brede publikum. Vi valgte den rødvin, som Flammen selv anbefaler. En italiensk Cantina di Castelnuovo del Garda Ca’ di Mori, Montaer, Ripasso Valpolicella. Solid vin med masser af frugt, som passer ganske udmærket til en buffet, hvor kød er omdrejningspunktet. Prisen var 299 kroner, hvilket var yderst fair. Især når der følger en flaske italiensk kildevand med i prisen. Vi var både enige og tilfreds med anbefalingen. Hvis du er til øl, har Flammen også fair priser her, især ved de helt store glas.

Cantina di Castelnuovo del Garda Ca' di Mori, Montaer, Ripasso Valpolicella på Restaurant Flammen i Aarhus

Tager værtsrollen seriøs

På vejen ud af restauranten møder vi chefen for Flammen i Aarhus, Henrik Madsen. Vi roser vores aften, og vi falder i snak med ham. Han er en rolig sympatisk jyde, som giver sig tid til at fortælle om, hvad der gør Restaurant Flammen anderledes. Det, at der kun er en buffet på menukortet, gør det mere enkelt for køkkenet. Der er fuld opmærksomhed på, at der ikke mangler noget ved de forskellige buffeter og på grillen. Henrik Madsen mener også, at de mange forskellige slags kød er med til at gøre Flammen unik. Der er ikke ret mange steder, man kan få 14 forskellig slags kød, vel at mærke både frisk og mørt. Ellers mener Henrik Madsen blot, at man gør det, som man er gode til på Flammen. ”Vi udgiver os ikke for mere end vi er. Vores opgave er, at gøre alle gæster tilfredse vel at mærke til en ordentlig pris”, fortæller Henrik Madsen. Udover det, så skal samtlige ansatte have fokus på gæsterne. De skal kunne hjælpe og servicere med det samme, uanset om det er deres bord. På den måde kan man godt sige, at alle ansatte er en slags værter, de skal tage ansvar og handle, afslutter Henrik Madsen.

Et udsnit at indretningen på Restaurant Flammen i Aarhus

Jordnær betjening

Nu er Restaurant Flammen jo ikke en landevejskro, men betjening er ligeså jordnær, som man ofte oplever. Vi var enige, i vores familie, om at samtlige tjenere tager ansvar. Måske er det en grundlæggende værdi, fra da ejerne startede på Fole Høkerkro i 1996. Vi ser den i hvertfald i dag, den opmærksomme og behagelige betjening, som tager ansvar.

To kvindelige tjenere på Restaurant Flammen i Aarhus

Rent, pænt og effektivt

De lader ikke brugt service stå ved et bord. De tager det med, også selvom det ikke er deres bord. Der er ingen tvivl om, at der skal være pænt og ryddeligt. Selvom der nok var godt 400 gæster i restauranten, den dag vi var der, så oplevede vi ikke noget brugt service stå på bordene. Det giver respekt at se et så effektiv og alligevel behagelig personale, som også giver sig god tid til gæsterne.

Godt fyldt med gæster på Restaurant Flammen i Aarhus

Man sidder godt

God akustik, komfort, bløde stole og masser af plads. Mere enkelt kan det vist ikke siges. Man føler sig godt tilpas. Det er ikke til diskussion.

Smuk skinke på Restaurant Flammen i Aarhus

Bordene bliver indrettet efter, hvor mange man er. Vi så et selskab med 18 gæster. De fik deres eget bord, så man behøver ikke blive spredt ud over hele restauranten, hvis man er nogle stykker. På en god aften kan Restaurant Flammen have små 700 gæster igennem restauranten. Det er en flot præstation, som kræver præcis timing og et rutineret personale.

Lidt kød på Flammen i Aarhus

Amerikansk forbillede?

Et buffet med det hele. Nu er ordet koncept både slidt, brugt og lyder ikke ret godt. Vi undlader at bruge ordet. Idéen med Restaurant Flammen er, at der skal være noget alle kan lide – og ikke mindst betale. Men ikke mindst nok mad og af god kvalitet. Friske råvarer er et og alt når talen falder på buffet.

Indretning på Restaurant Flammen i Aarhus

Danskere er ikke så glade for buffeter. Hvorfor mon? Måske fordi der er alt for mange dårlige af slagsen. Du kender dem nok. Dem med halvlunken kød, udkogte kartofler, kolde fritter og en halvgammel salat. De fleste af os, har nok oplevet den type buffet. Det er synd for dem, der faktisk godt kan finde ud af at lave en buffet, som er i orden. Og det kan de om nogen på Restaurant Flammen. De har speciale i buffet og kød, og har heller ikke andet på menukortet. Måske er det netop derfor, de er så gode til buffet.

Man sidder godt - Restaurant Flammen i Aarhus

Ret skal være ret

Normalt er vi på Aarhus Update ikke særlige glade for buffeter. Men Restaurant Flammen præsterer noget af det bedste inden for buffet-genren, som vi har set til dato. Den mængde, kvalitet, service, effektivitet du får for 200 kroner, er ikke set før i Aarhus. Derfor tøver vi heller ikke med, at give Restaurant Flammen en varm anbefaling. De gør det godt – og der er plads til alle uanset alder. En ægte familierestaurant. Hermed er Restaurant Flammen kommet med i vores spiseguide over gode spisesteder i Aarhus. Det er med garanti ikke sidste gang, vi har spist på Flammen.

Restaurant Flammen

Toldbodgade 6
8000 Aarhus
Telefon +45 35 26 63 64
8000 Aarhus C
www.restaurant-flammen.dk
 
Åbningstider
Mandag og tirsdag fra 17.00 – 22.00
Onsdag, torsdag, fredag og lørdag fra 17.00 – 23.00
Søndag fra 17.00 – 22.00

[mappress mapid=”90″]

Del artikel

Andre læser også