Anmeldelse: Kähler Villa Dining holder niveauet

Vi er reelt i Aarhus Nord, men postnummeret er 8240 Risskov. Vejen hedder noget så uinspirerende som Grenåvej. Vi er i gåafstand til Trøjborg. Ellers vækker den store, hvide patriciervilla en smule minder fra tidligere tiders Gl. Åbyhøj. Stilen og indretningen er en blanding af nyt nordisk design og herskabets måde at bygge store og mondæne huse på. Man føler sig godt tilpas med det samme. Møblerne er flotte, stuerne er store, stilen er ren, der er højt til loftet, alt service er Kählers keramik, Ridel glas, en åben pejs og afdæmpet musik. Det er nordisk i al sin enkelhed.

Vinbordet hos Kählers Villa DiningDer er en uformel stemning og følelse af hjemlig hygge over villaen, men det har jo også været et tidligere hjem. Det tidligere Malling & Schmidt hedder i dag Kähler Villa Dining, og har fundet sit eget niveau og stil efter Thorsten Schmidt flyttede til Ruths Hotel i Skagen. Vi har spist mange gange hos Thorsten Schmidt gennem årene, så det var med en vis spænding, vi ankom til villaen. Det må være en svær arv at løfte for Kählerfolkene, men vi blev positivt overrasket over deres nuværende niveau.

Den store stue på Kählers Villa DiningKonceptet hos Villa Dining er et af dem, som man ikke ser så ofte. I al sin enkelhed går det ud på, at du ankommer til Villa mellem 18.15 og 18.30 og forlader den igen mellem 21.30 og 22.00. I det tidsrum får du så aperitif, snacks, appetizer, tre retter mad med fri vin, kaffe, sødt og avec. Prisen for en aften er 599 kroner inklusiv alt. Det gode er, at man på forhånd ved, hvad det maksimalt kan koste.

De første gæster er ankommet - Kählers Villa DiningI gang med det samme

Vores glas med bobler stod klar, da vi ankom. Jean-Louis Denois, Brut Classique, fra Limoux i Frankrig, var velskænket i glasset. Stille og roligt blev lokalerne fyldte. Det tog nok omkring en halv time, men det virkede fint. Et par gange kom der en 8 – 10 stykker på en gang, ellers gik det stille og roligt for sig.

Smukt dansk design hos Kählers Villa Dining

På vores bord stod der snacks, nybagt brød, lidt sprødt med dip og den første lille ret. Det var økologisk ørred med stenbiderrogn, grønne, søde, syltede tomater, skyr, radiser og lidt dild. En flot, feminin omgang, som tog sig godt ud, og hvor de søde tomater tog meget at opmærksomheden. Stenbiderrognen var der ikke sparet på, selvom det blot var en appetizer vi var ude i.

Snacks og brød hos Kählers Villa DiningVores appetizer hos Kählers Villa Dining

Den egentlige forret

Efter en pause på godt 20 minutter kom der stegt pighvar med sprød og cremet blomkål, brunet smør, muslingeskum og ristede brødkrummer på bordet. Ud over det var en smuk servering, smagte den fremragende. Det brunede smør gik godt i spænd med muslingeskummen, men dronningen på tallerkenen var pighvarren. Perfekt stegt med en fiskesmag som understeger, at pighvar er blandt de absolutte bedste fisk. Den servering og valget af pighvar som fisk, er med til at løfte vores vurdering en tand højere op.

Stegt pighvar på Villa Dining i RisskovEn snert af det franske køkken

Kähler Villa Dining har sat sig selv i bås med det nordiske køkken. Fair nok, da hele det nordiske koncept gennemsyrer huset og det meste af maden. Vores hovedret så meget nordisk ud. Den var rigtig flot anrettet og ingen tvivl om, råvarerne var danske. Men smagen var som på et lidt mere moderne brasserie. Kalvesteg med smag, saltbagt selleri og glaserede løg og igen ramsløg fra Risskoven. Hertil aromatisk, kraftig skysauce med morkler, stjerne anis, citronmelisse og estragon. Som tilbehør blev der serveret knuste kartofler. Det var hovedretten. Kødet var sjældent mørt. Det var rosastegt og med en smule saft i. Saucen var i referenceklassen, uanset om smagen stammer fra det nordiske eller franske køkken. Ros til en stor og smuk servering.

Rosastegt kalvefilet på Kähler Villa Dining i RisskovKartofler med friske krydderurter på Villa Dining i AarhusValgfrihed med ost og dessert

Inden vores dessert bliver vi spurgt, om vi ønsker ost i stedet for dessert. En valgmulighed, vi ikke vidste, var til stede. Jeg er vild med ost, og da jeg får at vide, det er Arla Unika oste, som er på serveringen, er jeg solgt. Så det bliver til en gang dessert og en omgang ost.

Feminin forårsdessert

Sprøde og søde rabarber med kagecrumble, hvid chokolade, ymercreme med søde urter og blød sødmælksis. Anretningen var i bunden på en relativ dyb skål. Så den tog sig ikke så flot ud som de tidligere serveringer. Men smagen fejlede ikke noget. Rabarberne var søde og smagte flot. Lidt mere syre i desserten, ville efter vores smag, have løftet desserten op i en endnu højere klasse, men igen, det er smag og behag. Rabarberdessert på Villa Dining i Aarhus

4 gange Unika

Selvom vi spiser en del Unika oste, så bliver man ikke træt af dem. Aftenens servering, på Kählers eget keramik, bestod af Rød Løber, Gammel Knas, Troldhede Ask og Hallands Himmel. Som tilbehør var der hybendip (en marmelade), abrikos og hjemmebagt knækbrød. Nu er jeg ikke typen, som spiser ret meget brød til ost, faktisk så lidt som muligt, men det knækbrød, de serverede i Villaen, smagte ganske godt. Faktisk så godt at jeg prøvede det til Hallands Himmel og Rød løber. Pudsigt nok, var disse fire Arla Unika oste blandt mine yndlinge. Perfekte på hver deres måde. Nordisk ost når det er bedst.

FireArla Unika oste på Villa DiningHjemmebagt knækbrød på Villa Dining i Risskov

Selvhenter vin

Idéen er, at alle selv henter sin vin. Vand kommer på bordet og bliver jævnligt fyldt op af tjeneren. Men vin henter man selv. Vinen havde i det store og hele bredde. Et god bud ville være, der var noget for enhver smag. Man kunne få rådgivning af tjenerne, hvis man var i tvivl om, hvilken vin der passede bedst til en ret. Hvis vi skal komme med et kritikpunkt vedrørende vinene, så må det være en mere konkret anbefaling. Vi fik tre forskellige anbefalinger, alt efter hvem vi spurgte. Det skal dog siges, at alle vinene var gode, men der var klart nogle, som passede bedre til maden end andre. Så lidt mere stringent vejledning ville ikke gøre noget. Vi smagte og drak, Jean-Louis Denois, Brut Classique, Lenottis Pinot Grigio Garganega i en meget ung 2013, en Sauvignon Blanc fra Domaine Eric Louis fra Loire, Frankrig årgang 2012, Diamond Lake Chardonnay fra Californien. I den røde afdeling var det Les Vignes de Bila-Haut, Cotes du Roussillon Villages fra Michel Chapoutier, australske Penfolds Private Release og en spansk Drac Magic. Til desserten var der en Piemonte Brachetto, Fiorelli, og til osten et glas vintage port. Generelt må vi sige, at der smagsmæssigt var en god bredde. Til jer, der ikke drikker vin, er der selvfølgelig sodavand og saft ad libitum. Det skal dog siges, at tjenerne anbefaler gæsterne at tage en smagsprøve af vinene og derefter beslutter, hvad man vil have.

Vores vin på Villa Dining i RisskovDiskret og rolig betjening

På nogle restauranter i den bedre ende af skalaen bliver man mandsopdækket at en tjener. Det var ikke tilfældet her, men man følte på intet tidspunkt, man var alene. De var tilstede, og vi syntes det var en rigtig god, venlig, diskret og opmærksom betjening. Især når man tager prisen i betragtning. Selv om der var en hjemlig hygge, så var alle tjenere pænt klædte, ikke noget med privat tøj, så heller ikke her var der slækket på niveauet. Det er ikke så ofte, at vi oplever en så behagelig og diskret betjening. Ros til dem, og ikke mindst til restaurantchefen, Charlotte Ahrndt, som var en helt forrygende værtinde med et sjældent set overblik. Den lille stue hos Kählers Villa DiningFuld-hus-på-Villa-Dining-i-Risskov

En varm anbefaling

Det er vigtigt, at være indstillet på at tiden, i et koncept som det de kører på Villa Dining, er en vigtig faktor. Mange af gæsterne ved jo godt, at man kun har 3 timer, hvilket gør, de drikker mere, end man normalt vil gøre. Grunden er, det genetisk ligger i menneskets natur, at de skal have noget for pengene. Det store selskab den aften fik i hvert fald det, de kunne drikke og nok også mere til. Men ud over den note, så er der ingen tvivl om, konceptet er godt, og der er gæster til det. Den aften vi var forbi, var der 90 gæster inde i stuerne. Til 599 kroner for en oplevelse af de bedre. Maden, vinen og betjeningen kunne vi ikke sætte en finger på. Så hvis du kan leve med de begrænsede valgmuligheder, som der er med mad og vin, så skal du prøve at bestille bord på Villa Dining. Som noget relativt nyt kan man faktisk tilkøbe en eller to ekstra timer. Det koster 199 kroner per person per time. Restauranten har i øvrigt åben fra mandag til lørdag. I øvrigt er Villa Dining meget lydhør, hvis en i selskabet ikke tåler gluten eller er vegetar. De er opmærksomme på det og sørger for at både mad og drikke bliver ændret, så alle får en god aften. Respekt og ros for det. Alt i alt vil vi gerne rose Villa Dining for deres høje bundniveau og deres måde at være på. En klokkeklar anbefaling herfra. Samlet pris for to personer inkl. drikkevarer: 1.198 kroner.

Kähler Villa Dining

Grenåvej 127
8240 Risskov
Tlf. 86 17 70 88
Telefontid: 13-18
info@villadining.dk

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

3 kommentarer til “Anmeldelse: Kähler Villa Dining holder niveauet”

  1. Jens Erik Sørensen

    Flot anmeldelse. Har været der flere gange. Enig med jer langt hen ad vejen. Selvom maden er god, så følger vinen slet ikke med. Lidt synd, men det er jo en slags vinbuffet. Men I har ret i, at det er voldsom populært at drikke sig i hegnet i jævn vin. Men der er langt fra tidligere tiders Malling & Schmidt. Men ros til prisen, servicen og maden. Hilsen JE

    Svar
  2. Kathrine Christensen

    Det ser godt ud. Jeg troede de var en slags gourmet buffet de serverede derude og vin a libitum, men må indrømme det her ser meget bedre ud. Vi må forbi Villa Dining.

    Svar
  3. 70 madanmeldelser – værsgo! | Smag Aarhus

    […] Kähler Villa Dining (Aarhus Update 13/5 2014) […]

    Svar

Skriv et svar