RESTAURANT KAMPMANN – ny restaurant med passion for klassisk dansk smørrebrød og glas 

Fredag 8. september 2017 åbner RESTAURANT KAMPMANN på Glasmuseet Ebeltoft. Navnet er en hyldest til den anerkendte danske arkitekt Hack Kampmann, som er manden bag museets ældste del, Toldboden, opført i nyklassicistisk stil i 1920-21. Bag den nye restaurant står Louise Adelholm og Morten Kronborg, som overtager forpagtningen af den tidligere Glascaféen fra Jette Christensen, der har drevet caféen gennem fem år.

 

Mad i generne

Louise Adelholm er opvokset i Ebeltoft har arbejdet i restaurationer i området i sammenlagt 20 år. Som 11-årig solgte hun is og lakridser i Kræmmerhuset og senest har hun været med til at starte Restaurant Stokfleth i Ebeltoft. Louise er uddannet maler, men maden ligger så at sige i generne. Hun blev født ind i et landbrugskollektiv i Jylland og hendes mor var klassisk kogekone. Både Louises mor og mormor lavede alt fra bunden selv, og det er denne tradition, Louise og Morten ønsker at føre videre i RESTAURANT KAMPMANN, “Jeg læner mig op ad, hvad min mor og min mormor gjorde. Jeg henter inspiration i 100 år gamle kogebøger, og jeg laver alt fra bunden – sylter, bager, laver rullepølse, marinerer sild, rører min egen mayonnaise og bager alt mit brød på surdej,” fortæller Louise.

 

Et signaturelement i restauranten er maltbrødet, som Louise har udviklet gennem det seneste halve år, og det er også dette maltbrød, hun tager med sig, når hun denne måned deltager i DM i toast!

 

Har et ”naturligt servicegen”

Morten Kronborg er uddannet murer og har i en årrække været selvstændig. Han og Louise har været venner i mange år, og da Louise en dag bad ham hjælpe til med opvasken i Glascaféen, trådte han naturligt ind i rollen som tjener. Han begyndte at lave kaffe og hjælpe til, og fandt ud af, at han kunne lide at hygge om gæsterne og havde et ”naturligt servicegen”. Morten er oprindeligt fra København men har boet på Djursland siden 2012. Han holder meget af områdets forskellighed – forskellen på sommer og vinter, travlhed, der veksler med ro og tid til eftertænksomhed, og så holder han af naturen og havet, der er lige udenfor døren.

 

Klassisk og godt

Med RESTAURANT KAMPMANN håber Louise Adelholm og Morten Kronborg at skabe et sted, hvor gæsterne først og fremmest vil give sig tid. På menuen står klassisk dansk kvalitetssmørrebrød og så vil man kunne nyde øl og kaffe afstemt efter årstiden. ”Klassisk dansk smørrebrød klæder et dansk, internationalt glasmuseum,” siger Louise og Morten, ”og smørrebrødet giver rig mulighed for variation og forskellige sammensætninger.”

 

Menukortet vil på en gang være enkelt og samtidig meget ambitiøst i kraft af de mange tidskrævende elementer, tilberedelse helt fra bunden kræver. Bæredygtighed og bestræbelsen på at minimere madspild er et andet vigtigt element for de nye forpagtere. Har man lyst til ”lidt af det hele”, serverer Louise og Morten en Planke, der giver mulighed for at smage fra hele kortet – ”vi vil bare så gerne have at folk hygger sig lidt mere og giver sig tid til at nyde udsigten – og den gode mad.”

 

Glas på bordet

Morten og Louise glæder sig over den nære tilknytning til Glasmuseet Ebeltoft og involverer sig allerede i glasset. Således planlægger de at vise glas skabt af Britta Madsen og Søren Gøttrup i restauranten, ligesom restaurantens gæster vil møde museets glasdesign, skabt af glaspusterne i museets værksted, her.

 

RESTAURANT KAMPMANN

Fakta

  • RESTAURANT KAMPMANN, Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft, tlf. 8634 1818, e-mail: info@restaurantkampmann.dk
  • Find Restaurant Kampmann på www.glasmuseet.dk og Facebook
  • Bordbestilling fra 8. september 2017 via dinnerbooking.com
  • Alt fra menukortet kan bestilles ud af huset
  • Find opskrifter og gode tips på Louises madblog: madenpåmols.dk
  • Har du årskort til museet ydes 10% rabat

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar