Restaurant V i Værkmestergade – gennemført dansk brasserie

Byens nye designhotel hedder Comwell Aarhus. Med 24 etager og udsigt over havnen ligger bygningen majestætisk mellem Kulbroen, Bruuns Galleri og Rutebilstationen. Midt i det hele kan du sige. På 1. sal ligger Restaurant V. V står for Værkmestergade, og restauranten ligger med udsigt ud til Spanien (vejen som løber ud i Strandvejen).

 

Normalt er restauranter på et hotel ikke et sted lokalbefolkningen gæster, lige på nær Gäst, Ferdinand og Restaurant Royal. Men nu er Restaurant V også kommet med i kategorien. For de formår at skille sig ud, og lave helt forrygende god mad. Deres betjeningen var i den bedste ende af skalaen. Beliggenheden lidt gemt, men det er kun et plus hos mig. Restaurant V anmeldelse

Populær restaurant

Den dag, vi var forbi, var der mange gæster. Tankevækkende med alle de halvtomme restauranter vi så på vej dertil. I restauranten var der nok 50 gæster og i lokalet ved siden af et godt stykke over 100. Indrømmet. Det havde vi ikke troet. Men vi må blot erkende, at det danske brasserie, som flere kalder køkkenstilen på Restaurant V, har fundet ud af, hvad gæsterne godt kan lide. Vi har hørt, at bæredygtighed er omdrejningspunktet hos Restaurant V. Her bruger man hellere danske råvarer frem for udenlandske. Indretningen er med Hay møbler. God stil. God akustik. God plads i restauranten. I det hele taget en dejlig indbydende restaurant.  

Her bestemmer du selv

Der er ingen menu, som man er forpligtet til at komme igennem. Et bredt a la carte kort var, hvad vi så. Fire retter i hver gruppe kan du vælge mellem. I grunden befriende, at man ikke nødvendigvis skal spise det samme, som de andre ved bordet.

 

Når torsken kommer til sin ret

Fiskesuppe med torsk og kogt ind på torsk. Reduceret med fløde og smagt til med Pastis. Krydderierne var safran, paprika, lidt chili, ingefær, en sjat cayennepeber og lidt estragonstøv. 125 kroner var prisen. Fisken var perfekt – og havde på ingen måde fået for meget. Jeg elsker, når en fisk er perfekt tilberedt. Suppen var kogt pænt ind, men det var en suppe. De varme krydderier gav suppen en anden styrke end man typisk oplever med fiskesupper. En opløftende servering, som i den grad smagte godt.

Tatar uden snak og show

Nogle restauranter elsker at stå og bakse en tatar sammen foran gæsterne, og proppe alt muligt, og umuligt, i den. Ofte er det de unge tjenere, som udfører showet, og udfaldet af deres udskejelser er ofte tvivlsomme. Men hos Restaurant V laver kokkene tataren i køkkenet. Tak for det. Kødet var smukt og helt uden fedt. Cornichoner, lidt sennep, lidt salt og peber plus en frisk æggeblomme. Ja, det var det. Pynten var lidt karse og et par store kapers. Kødet tog stikket hjem. Hvor er det skønt, når en tatar sidder i skabet. Det gjorde denne her. Enkel uden ævl. Lad os håbe, den må forblive på menukortet altid. Det fortjener den. 125 kroner måtte vi slippe. Helt igennem value for money. Nåh ja, der var også perfekte håndskårne pomfritter med safranmayo til. Det havde jeg nær glemt i min begejstring over kødet.

En feminin høne

Agerhøne med knuste kartofler i en sauce indkogt fra fonden fra skrogene af agerhøns og nok brændt af med godt med alkohol. Der var knuste kartofler med grov sennep og smør til og nogle bøgehatte på toppen Enkel ret med en hamrende god smag. Lidt grønt ville ikke trække ned, tværtimod så ville det være kærkommen. Kødet var mørt og smagte “vildt” godt. En rigtig vinterret, som levede op til forventningerne. 235 kroner var prisen.

Otto’en var i en sjælden set storform

Nu er Restaurant V jo ikke nogen erklæret italiensk restaurant. Men deres risotto slog alt. Hold nu kaje, hvor var den god. Bedre end de fleste risotto’er jeg har smagt i Danmark. Den var lavet med masser af friske urter, hvilket gav den grønne farve. Jeg smagte bl.a. timian, dild, persille, citron, hvidløg og Arla Unikas Gammel Knas (i stedet for parmasan). Fisken den dag var kuller, men den skifter efter, hvad der er i dagens fangst. Fin stegt fisk, som kom til at spille andenviolin. Risottoen var perfekt cremet, og der var ikke for meget smør i – det var derimod i bunden. De havde fuldstændig styr på konsistensen. En helt forrygende, velsmagende ret. Jeg er stadigvæk i chok over, at den smagt så godt. 235 kroner var prisen – og hver eneste øre værd.

Risotto med kuller hos Restaurant V. Foto Aarhus Update

Danske gårdoste

Rød løber og en Kry på råmælk – begge fra Arla Unika, Knuthenlund fårebrie, Hodde Kristian fra Kristiansminde Gårdmejeri. Blåskimmelosten var fra Hårby Mejeri. Man kan kun være stolt over de danske oste, som igen har fået smag og anstændighed. Tilbehøret var solbærmarmelade, hyldebær og havtorn. Sidst var der en skål syltede nødder plus smørristet rugbrød og kiks. Ostene var alle så gode, at jeg undgik tilbehøret, hvilket jeg altid gør, hvis ostene smager godt i sig selv. Prisen var 30 kroner stykket.

Så blev der ro

Desserten var en tarte tatin – fransk klassisk æbletærte. Sådan skal en dessert skrues sammen, var ordene fra min makker. Tærten var toppet med nødder og blød vaniljeis. En pleaser-dessert, som alle kan lide. Ikke den store konditorkunst, men den smagte godt. En stor og mættende portion.

Tarte Tatin hos Restaurant V i Aarhus C

Det drak vi

Vi bestilte en flaske hvid Bourgogne til fisken og risottoen. Jean-Claude Boisset, Hautes Côtes de Nuits til 525 kroner. Til kødet drak vi Lemelson Vineyards i Oregon, Thea’s Selection, Pinot Noir til 175 kroner glasset. Det var en helt forrygende god Pinot Noir, man skulle ikke tro, den var lavet uden for Bourgogne.

Restaurant V anmeldelse

Gode vine vi kendte det fleste i forvejen. Restaurant V har mange vine på glas, hvilket helt klart tæller op. God stil. Vi sprang kaffen over og gik ud i en af de største ginbarer i Aarhus. Bar V hedder den, og med snart 150 forskellige gin, og en enhedspris på 95 kroner, gik der nogle timer, inden vi tog videre.

Det handler om gæsterne og intet andet

Umiddelbart ville jeg ikke tro, at det var på Restaurant V, jeg skulle finde en så god og kompetent betjening. Vores tjenere den aften var yderst behagelige. Helt nede på jorden. Afdæmpet, og der var hele tiden et blik i vores ende af lokalet. Vi fik vinanbefalinger, og fik prompte svar på vores spørgsmål dertil. Maden havde de også styr på, og så kunne vi med det samme se, at de gerne ville arbejde. På intet tidspunkt manglede vi noget. Tankevækkende med så mange gæster en fredag aften. Teamet var uden tvivl vant til at arbejde sammen.

Restaurant V anmeldelse - godt med gæster en tidlig aften

Vores mening om Restaurant V

Uden tvivl en hudløs ærlig restaurant, som holder et flot niveau. De kan lave mad, som smager godt. Ikke så mange dikkedarer og krummelurer. Det er klassisk mad, hvor fokus er på smagen. Serveringerne var gennemførte. Der manglede ikke noget, og priserne var fair. At Restaurant V ligger på et hotel, bemærkede vi ikke meget til. Der var mange gæster. Også en del udenlandske. Det gav en fed og international stemning. Restaurant V gør ikke meget væsen ud af sig. Lidt synd, for de gør det godt, og maden skal opleves. Når så betjeningen er helt oppe i gear, og sætter en ære i at gæsterne skal have en god aften, ja så må vi sige, at restauranten på Værkmestergade hiver vores allerbedste anbefaling hjem. Hvis jeg boede på Comwell i Aarhus, ville jeg helt sikkert ikke bruge tid på at tage ud i byen og spise, når man har en så god restaurant og bar i huset.

Kulbroen med Restaurant V i baggrunden

Restaurant V

Værkmestergade 2
8000  Aarhus C
Telefon +45 86 72 80 00
Website: 

Del:Share on Facebook177Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar