Restaurant Veto – God smag, men ustruktureret betjening

Restaurant Veto er en af de nye restauranter i Aarhus, der har meldt sig under fanerne til Smag på Byen. En spændende restaurant, der har overtaget lokalerne i Jægergårdsgade efter Nordens folkekøkken. Vi har været der en gang. Det var lige, da de startede, men vi havde hørt, at konceptet var lavet om. Men maden var i samme stil.

 

En tur i kælderen

Vi blev venligt modtaget ved indgangen og vist nedenunder, hvor vi kunne hænge overtøjet i garderoben og derefter tage plads i restaurantens lokale i kælderen. Umiddelbart ville vi hellere have siddet ovenpå, hvor det virkede som om, der var gjort mere for at skabe varme og hygge.

Smag På Byen i kælderen på Veto i Aarhus_

Vi havde købt et værdibevis til Smag på Byen. 250 kroner for tre retter. Maden var dermed besluttet, og vi skulle kun tænke over, hvad vi ville drikke. Veto anbefalede deres vinmenu med en hvidvin, en rødvin og en dessertvin til 250 kroner. Den hoppede vi på. Grunden var, at vinkortet så pænt dyrt ud.

 

En hurtig start

Hvidvinen blev hurtigt skænket. En Joseph Brauer, Grüner Veltliner, Wagram, Østrig. Ikke det største glas, men den var dejlig frisk, finsyrlig med smag og duft af citrus. Vi kendte ikke vinen, men det gjorde intet. En okay vin, men ikke en vi husker. Så kom der brød og hjemmelavet smør. Sprødt brød, og blødt smør. Smørret var blandet med brunet smør og citroneddike.

Brødkurven på Veto i Aarhus_

Flot præsenteret mad

Forretten bestod af rimmet torsk med syrnet fløde med løvstikkeolie, ristede hasselnødder, syltede perleløg og stikkelsbær samt blancheret salturt. En flot anretning, hvor farverne fra tallerkenen sammen med maden dannede et farvespil. Det var pænt store stykker torsk, der havde ligget i sukker- og saltlage. De syltede perleløg var gode, og der var en passende balance mellem det syrlige og salte.

Forretten på Veto i Aarhus_

En anden hovedret end ventet

Til hovedret skulle vi have kalv med selleri, barbeque og kartoffel. Det, vi fik serveret, var sprængt kalvenakke med saltbagt selleripuré, barbeque, syltede, grønne tomater, og baconcrumble. Kødet var smukt mørt, velsmagende og faldt nærmest fra hinanden. Der var intet at sætte en finger på ved denne servering, altså bortset fra det ikke var, hvad vi var blevet stillet i udsigt. Vi stillede spørgsmålet til tjeneren, der undrende gik i køkkenet for at få svar. Vi blev dog ikke meget klogere, men nød maden, der spillede skønt sammen.  

Hovedretten på Veto i Aarhus_-2

Rødvinen til hovedretten var Lepore, Montepulciano d´Abruzzo, fra Italien. Vinen var lavet på 100% Montepulciano druer. Et ganske godt glas vin. Det skal de have. Fyldigt og godt med tanniner og med smag af lakrids.

Rødvinen på dagens vinmenu - Veto i Aarhus_

Smuk dessert

Desserten bestod af pære, ingefær og yoghurt-vanilleis. På toppen var der havrecrunch, brunet smør sne, og ved siden af en pære og ingefær gele samt pocheret pære. Tallerkenen var igen flot til retten, og det var en velsmagende dessert med meget sødme. Dessertvinen var en italiensk mousserende Aliberti-Moscato. Ikke nogen favoritvin hos mig, men det var et godt match til desserten.

Vores dessert på Veto i Aarhus_

Minimalistisk indretning

Indretningen i kælderen var enkel og holdt i grå/brune farver. Der var intet på de rå vægge. Meget minimalistisk og grænsende til det kedelige. De veldækkede borde med hvide duge skabte dog en smule stemning i det lavloftede lokale. Ovenpå var der klart mere venligt og hyggeligt. Så reserver et bord der er min anbefaling. Underligt nok var der flere tomme pladser i stueetagen, men vi skulle åbenbart sidde i kælderen.

Kælderen er ikke jordens hyggeligste - Veto i Aarhus_

Betjeningen

Tjenerne var der mange af. De var imødekommende, smilende og opmærksomme. Der var dog stor forskel på tjenerne. Nogle havde fuldstændig styr på tingene og præsenterede maden og vinen, mens andre bare stillede retterne på bordene og gik igen. Det var som om, der ikke var aftalt, hvem der stod for hvilke borde, og vi blev flere gange spurgt om det samme. “Hvad kunne I tænke jer at drikke?”, “hvordan smager maden?” osv. Dejligt med en opmærksom betjening, men dette virkede yderst ustruktureret. Det virkede som om, de slet ikke talte sammen.

God plads i stuenetagen på Veto i Aarhus_

Vores regning

Vi havde jo købt to gange tre retter i Smag på Byen. 250 kroner per person. Det var bestemt prisen værd. En klar anbefaling. Vinmenuen fravælger vi helt sikkert næste gang. 250 kroner for tre “middel”glas var ikke prisen værd. Hvidvinen blev hældt op med det samme. Respekt for det. Der blev dog ikke fyldt ekstra op undervejs, så vi måtte nøjes med vand, indtil der godt 40 minutter senere blev hældt rødvin i glasset. Det var tamt. De kunne da i det mindste sige det, så vi kunne have købt en aperitif eller en genopfyldning.

Restaurant Veto i Aarhus_

Vurderingen

Maden på Restaurant Veto er bestemt værd at komme efter. Det er velsmagende og en fryd for øjet. Det var ikke de største retter, men vi blev da mætte, og syntes vi havde fået en god smagsoplevelse. Hvis Veto vil helt op at blande sig med de bedste restauranter, kræver det en bedre strukturering af betjeningen. De er venlige og imødekommende, men mad på det niveau kræver, at betjeningen ved, hvad de har med at gøre. Det var dog med lyst til at komme igen, at vi forlod Restaurant Veto. Ingen tvivl om, at de kan lave mad.

 

Restaurant Veto

Jægergårdsgade 6
8000 Aarhus
Telefon 53 53 82 50
 
Åbningstider
Mandag-lørdag 17.00-24.00
Søndag lukket

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

2 kommentarer til “Restaurant Veto – God smag, men ustruktureret betjening”

  1. Kent Madsen

    Grundig anmeldelse. Jeg tror de sætter Gastro Week gæsterne ned i det sorte hul. De betaler jo ikke så meget for maden som dem ovenpå. Jeg har spist der, og jeg synes de var vildt snobbede så der skal vist arbejdes på tjenersiden

    Svar
  2. Kim Gammelgaard

    De må have læst kritikken, for da vi var der i går, var der to vinmenuer til hhv. 200 og 400, hvor kvaliteten stod mål med i hvert fald den dyre, som vi fik og vi fik lov at sidde ved vinduet med vores gastro-menu, og betjeningen var der meget lidt at udsætte på, selvom de skulle have lidt tid til at komme i gang.

    Svar

Skriv et svar