Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rodfast får faste rødder i Aarhus – kærligheden til toast

Af Line Ingwar Karlsen

Frederiksbjerg rykker for vildt. Det har kvarteret gjort et stykke tid. Men det er som om, der kommer flere og flere til området, og der skabes den ene succes efter den anden. En ny takeaway, café eller kaffejoint ser dagens lys. Navnet er Rodfast. Hvis du har haft din gang på nogle af byens madmarkeder eller NorthSide, så er du sikkert stødt ind i dem. Vi har stødt på dem flere gange det sidste halve års tid. Hver gang er vi blevet overrasket over deres formåen. Rodfast er mest kendt for deres toast, som i den grad har gjort op med vores fordomme om, hvad en toast er for en størrelse. Thor Thim er manden bag Rodfast, og det er også ham, som går all in med den nye forretning i M.P. Bruuns Gade. Rodfast – morgenmad og frokoststue bliver navnet på den nye forretning.

 

Det startede på Samsø

-og det er ikke slut derovre. Tværtimod. Thor Thims mor, havde nogle ledige lokaler på Samsø. Det blev starten på et projekt, som mere var en passion for toast og gode råvarer end en forretningsmodel. Tiden skulle vise, at efterspørgslen var markant. Arbejdet med råvarerne gav pote, og efter flere måneders jagt på det perfekte resultat, lykkes det. Smagen var der. Den sad lige i skabet. Det gav Thor Thim blod på tanden. Efterhånden har han fået så meget erfaring, og succes, at han og sit crew går all in i Aarhus. Thor Thim har forhandlet finansielle oliekontrakter i godt syv år og været nødt til at rejse meget væk fra sine venner og ikke mindst fra Aarhus. Det seneste år har han boet i Gibraltar, og ind imellem har han længtes hjem, hjem til Aarhus. Nu bliver han her, og kaster alt sin energi ind i Rodfast.

 

Morgenmad og frokost på fastlandet

Rodfast i Aarhus åbner klokken 7.00 og lukker igen klokken 15.00. Med de åbningstider kan man roligt sige, at Rodfast skiller sig ud. I Aarhus har vi ikke tradition for at spise vores morgenmad ude i byen. Og slet ikke dem som er tidligt ude af sengen. Vi ser et helt andet mønster i andre europæiske storbyer, hvor det ofte er en selvfølge at spise sin morgenmad ude i byen. Thor Thim mener, at Aarhus er klar til en morgenmads-joint med fokus på kvalitet og smag.

 

I grunden meget enkelt

Rodfast betyder, at man arbejder “fra jord til bord”. Det vil sige råvarer uden de mange mellemled og, selvfølgelig, handlet så lokalt som muligt. Det betyder, at alt det, som ryger over disken, er nøje udvalgt, og er i nøje overensstemmelse med de værdier Rodfast bygger på. Idéen bygger på lokale råvarer, godt håndværk og den gode smag – men også om de gode vilkår for miljøet og ingredienserne (dyr såvel som grøntsager). Derfor bruger Rodfast økologiske råvarer, men ikke med dyrevelfærden som kompromis. Thor Thim er meget klar i spyttet her. Han fortæller mig, “at respekt for det, vi spiser, er afgørende. Hvis råvarerne ikke er etisk forsvarlige, og ikke er rene, så går vi uden om dem. Det er en selvfølge her, at det kød, vi serverer, kommer fra dyr, som har haft et godt og anstændigt liv. Det burde være en selvfølge”.

 

Surdejsbrød er ikke bare surdejsbrød

En pæn stor del af en toast består af brød. Derfor er det også afgørende, at brødet er godt. Helst så godt, at kunderne husker det. Derfor har drengene fra Rodfast brugt mere end almindelig lang tid på at udvikle det perfekte brød. To dage tager det at lave brødet som bruges til toastene hos Rodfast. Men som Thor Thim siger, så udgør brødet en stor del af en toast, så derfor er det absolut nødvendigt, at brødet er den bedste kvalitet, som man overhovedet kan præstere. Og lige netop brødet hos Rodfast er noget, jeg gentagne gange har rost. Enkelte gange til skyerne – og ikke kun til de lavthængende.

 

Lav din egen kaffe

Noget af det nye, som helt sikkert bliver et hit, er, at Rodfast laver et coffee-corner med make your own coffee. Det vil sige, at de stiller en professionel espressomaskine til rådighed. Så hvis du ikke vil stå i kø, kan du lave din egen espresso, americano, latte, cappuccino eller macchiato. Det er oplagt for amatør-baristaen, eller bare dig, som kan finde ud af at betjene sådan en maskine. Priserne her vil blive lavere end, hvis du får lavet din kaffe af de professionelle baristaer hos Rodfast.

Kaffen bliver udvalgt og ristet i et samarbejde med Sigfreds Kaffefabrik, hvilket gør, at Thor Thim godt tør love, at kaffen bliver en oplevelse, som ikke kan fås så mange andre steder i Aarhus. Der vil ligeledes være friskpresset juice hele dagen i Rodfast.

 

Cool beliggenhed

M.P. Bruuns Gade bliver hjemsted for Rodfast. Det er den gamle Kähler Coffee Station, som nu har fået nyt liv. Der bliver en 10 – 12 siddepladser i lokalet. Så du kan fint sidde ned, men idéen er ikke en café, men mere en takeaway. Lokalerne er cool indrettede. Der er ikke så meget nostalgi, men derimod en helt igennem stilren indretning.

rodfast-i-m-p-bruunsgade_

Åbningsdagen er fastsat. Det bliver den 11. november, at Rodfast slår dørene op for første gang.

 

Rodfast

M.P. Bruuns Gade 46
8000 Aarhus C
Website:

[mappress mapid=”717″]

Del artikel

Andre læser også