Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rodfast – toast og gin går hånd i hånd

Af Freja Dumont

Rodfast, der normalt holder til i M.P. Bruunsgade er også rykket ud på græsset til NorthSide med deres lækre toast. De holder til mellem Blue og Green Stage. Ved Njord Gin Club. Duften i Rodfast teltet var himmelsk. Der var nok en grund til at teltet var fyldt op – altså ud over at der var siddepladser.

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

Vi tog en af hver

Vi stillede os i køen, hvor der stod bestilling. Tre toast er der at vælge mellem. Cowboytoast, svampetoast og skinketoast. Vi prøvede en af hver og tilmeld to af dem som menu, hvilket betyder med en gin og tonic fra Njord Gin.

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

En cowboy med et skud (chili)

Cowboytoasten var med persille, rødvinssauterede bløde rødløg og chili. Dansk øko kød, der var lækkert, saftigt og perfekt tilberedt. Chilien gav lidt kant til toasten. Er du så færdig, der var smag i denne toast. Dette er et helt måltid i sig selv. 60 kroner var prisen.

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

Vegetar – ja tak!

Svampetoasten koster 50 kroner alene. Vi valgte den som GT Rodfast og Njord menu til 100 kroner. Portobellosvampe vendt i trøffelolie, persille og ost. Svampene bliver en smule våde til sidst, men brødet forblev sprødt i kanten. En meget enkel toast, hvor smagen er i højsæde.

Den er til vegetaren – eller nej, denne her er for alle. Jeg kunne godt blive vegetar, hvis maden var på dette niveau.

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

Skinke fra Slagelse

Skinke og ost er den tredje toast Rodfast byder på. Også denne tog vi som menu til 100 kroner. Skinken er fra slagtergården i Slagelse. Salat, sennep, rødløg og ost var ingredienserne i denne. De spillede flot sammen. Igen en toast spækket med smag.

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

Ingen toast uden klasse brød

Brødet betyder alt for en toast, og dette er intet mindre end verdensklasse. Det er lavet på hjemmebagt surdejshvedebrød, der efter bagningen står i op til fire dage før serveringen, for at opnå den bedste krumme ved tilberedning. Brødet var enormt sprødt og med god smag. Økologisk selvfølgelig.

Styring på

De er godt organiseret hos Rodfast. Alle ved, hvad de skal, og selv om køen kan være lang, varer det ikke længe, inden du står med en rygende varm toast i hånden.

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

Tak for enkelt, velsmagende toast

Der er enkelthed med gode råvarer over maden hos Rodfast. Det smager bare godt! Her er der fokus på lokale råvarer, godt håndværk og den gode smag. Aarhus Update anbefaler Rodfast på det kraftigste og kommer forbi igen i morgen.

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

Rodfast - toast og gin går hånd i hånd

Del artikel

Andre læser også