Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så fik vi adressen på Restaurant Domestic

Af Line Ingwar Karlsen

Kvartetten bag Restaurant Domestic i Aarhus er nu klar til at offentliggøre placeringen af deres nye restaurant. Stedet er kult. Det har det været længe inden, Domestic slår døren op for første gang. En baggård i Mejlgade som tidligere husede Sans for Früd, Aperto & Vino og ikke mindst den tidligere toprestaurant, Svineriet, som i sin tid var et af Jyllands førende gourmet-templer. Mejlgade 35B er adressen på Domestic.

 

Berliner-stemning og byens bankende puls

Placeringen fejler intet. Der er, og bliver, noget cool og råt over baggården i Mejlgade. Det har der været i mange år. Baggården har sin helt egen charme. En oase, som skiller sig ud. Rammerne til at lave en ny restaurant i den absolutte top er til stede. Det er oplagt at påstå, at rammerne er skabt til et eksperimenterende køkken, hvor målet er at sætte en ny dagsorden for, hvordan et køkken kan fungere. Der er masser af plads i de gamle bygninger, og mulighederne er mange.

 

Herre i eget hus

Køkkencheferne, Morten Frølich Rastad og Christoffer Norton er begge kendte for kompromisløshed. Den ene er garant for den klassiske smag, mens den anden er mere eksperimenterende. Men de har arbejdet sammen i flere år, og er kammerater. De kender hinandens styrker og svagheder. Målet i køkkenet er de enige om. De vil udnytte, at Aarhus ligger midt i et af Danmarks bedste spisekamre. Der er flere ting, som bliver spændende. Det første er, hvordan de to udvikler sig, når de nu er blevet herrer i eget hus. De har begge tidligere stået i skyggen, af nogle af de bedste kokke i Danmark. Det er slut nu. Men det gør kun forventningerne til maden endnu større, end de er i forvejen.

 

To valgmuligheder – that’s it

De fire restauratører er alle erfarne. Deres erfaring har de, selvfølgelig, brugt til at skabe lige præcis den restaurant, de har drømt om. Et dogme på Domestic bliver, at vi som gæster ikke skal tage stilling til ret meget. Der er meget få valgmuligheder. Der bliver kun to menuer. Ingen a la carte og retterne på menuerne kan ikke købes enkeltvis. Fire eller otte retter kan du vælge mellem. Alle får snacks eller appetizere, om du vil. Her bliver der mellem seks og otte serveringer. Det får alle, uanset hvilken menu du vælger. Priserne bliver 450 kroner for den lille menu, mens den store koster 900 kroner. Sidstnævnte er inklusiv petit four.

 

Restauranten, vinen og betjeningen styres af sommelier, Ditte Susgaard, og Christian Neve som er uddannet tjener. Hvad vi som gæst kan forvente at drikke på Domestic, kommer vi ind på i en senere artikel. De to kan dog allerede nu afsløre, at drikkevarerne ikke kun kommer til at omhandle vin, vand og øl.

 

Åbningsdagen nærmer sig

Det bliver tirsdag den 20. oktober. Klokken 17.30 åbnes trædøren for første gang til Restaurant Domestic.

 

Restaurant Domestic

Mejlgade 35B
8000 Aarhus C
Mail: Info@Restaurantdomestic.dk
Telefon 61 43 70 10

 

Åbningstider
Tirsdag – lørdag fra 17.30 – 21.00 (sidste bestilling skal blot være foretaget inden klokken 21.00)

 

Del artikel

Andre læser også