Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan! – Slap Af imponerer

Af anders@sommersangdigital.dk

I hjertet af Latinerkvarteret ligger caféen, restauranten og natklubben Slap Af. Vi kom forbi en tirsdag aften og satte os for at prøve deres tirsdagsmenu. To retter inklusiv vin til 200 kroner. Uhørt billigt var vores første tanke. Ved indgangen blev vi taget imod af en venlig og smilende tjener, der viste os hen til et ledigt bord. Dem var der ikke mange af. De fleste borde var optagede eller reserverede. Vi fik et cafebord cirka midt i cafeen. Tjeneren præsenterede sig, og de to retter vi skulle have.

Afslappet loungestil

Der var mange mennesker, men det føltes ikke overvældende, eftersom der var god plads i caféen. Flere typer og aldersgrupper var repræsenteret, men nok flest i den yngre ende af skalaen. I ægte lounge-stil var der henslængte, røde sofagrupper, farvet lys bag møblerne, moderne, afdæmpet musik og god akustik. Der var meget roligt af en cafe at være. Betjeningen gik stille rundt, og der var plads til snak og hygge omkring bordene. Det summede af god stemning.

De føste gæster på Slap Af

Let og elegant forret

Kort efter vi havde fået os placeret ved bordet, blev der serveret lidt friskbagt brød med tilhørende olie og vand. En god start der viste vejen mod en aften med god mad, vin og nærvær.

Brød til menuen på Slap Af

Vi ventede ikke længe, inden forretten stod på bordet. Den bestod af souffle af torsk med rødvinssyltede perleløg, vacuumerede blommer, crudité af gulebeder, jordskokkechips og tallerkensmækker. Det var en smuk anretning, der også smagsmæssigt tog pusten fra os. Her var helt sikkert tale om value for money. Fisken havde en frisk og god smag, de gulebeder var sprøde, og blommerne var med bid i. Perleløgene gav en passende syre til retten.

Forret af souffle af torsk på Slap Af

Til forretten blev serveret en italiensk hvidvin. Villa Lucia, Pinot Grigio, Castellani var navnet. Smagen var afbalanceret, tør med god fylde. Når man tænker på prisen for dagens to retter og to glas vine, så var det flot. De var pænt store glas, og der blev fyldt godt op. Både smag og gavmildhed var i orden.

Villa Lucia, Pinot Grigio, Castellani på Slap Af

Det duftede lidt af jul

Hovedretten bestod af sousvide tilberedt andelår med tyttebærcreme, ribs, syltet fennikel, grønkål, babygulerødder samt kartoffelkompot.

Sousvide tilberedt andelår på Slap Af

Kartoffelkompotten var godt saltet og med smag fra andefedtet. Tak for det. Kødet var mørt og saftigt og med sprødt skind. Sådan skal det være. Det var en stor og fyldig ret med mange farver, der mættede godt og passende til årstiden. Der var meget kød og god smag, og det smagte lidt af jul. Tyttebærrene gav en god syre til retten, og grønkålene var godt sprøde.

Rødvinen til retten var en italiensk Epicuro, Montepuliciano d”Abruzzo. Igen en fin vin. Fyldig med masser af solmodne røde bær. Mit bud er, at de fleste vil kunne lide den vin. Lidt vildt at tænke på, hvor meget vin man får for pengene.

Italiensk Epicuro, Montepuliciano d''Abruzzo på Slap Af

Den søde tand

Vi valgte at tilkøbe dagens dessert, der var Slap Af’s version af toffifee, og en kop kaffe. Ikke fordi vi var sultne, men fordi det fristede, og vi egentlig sad meget godt. Det var en sød og velsmagende omgang, vi fik.

Dessert og kaffe på Slap Af

Betjening

Betjeningen var venlig, opmærksom og smilende. De slappede i hvert fald ikke af. Flere gange kom tjeneren forbi for at sikre, at alt var i orden. Der blev løbende serveret frisk, koldt vand til bordet – uden beregning. Der var mange på arbejde denne dag, og det var tydeligt, at alle vidste, hvad det handlede om nemlig god service og overskud. Betjeningen var faktisk bedre end på mange af de dyrere og finere restauranter i Aarhus.

Tilbud der batter

Slap Af har forskellige tilbud i løbet af ugen. Vi stødte ind i tirsdags og onsdags tilbuddet til 200 kroner. Her vil Slap Af gerne forkæle dig med to rustikke retter – en forret og en hovedret. Lørdag er der tre retter for 250 kroner. Her bliver der skruet op for kreativiteten, og du bliver præsenteret for en oplevelse af sæsonens lækreste råvarer. Hvis det er på samme niveau eller bedre end det, vi blev præsenteret for, kan det også kun anbefales. Det tror jeg på, det er.

Natklub efter middagen

I weekenderne omdannes Slap Af til en hyggelig natklub, og der skulle efter sigende være godt gang i den. Der bliver serveret alt fra fadøl til smagfulde cocktails, og bartenderen finder hurtigt ud af, hvad du er til. Prøv for eksempel en af Slap Af´s signatur cocktails som Labber Lakrids eller Frankie says ”Relax”.

Slap Af, ja det tror jeg nok, vi gjorde

Slap Af er en af de cafeer, der prøver at skille sig lidt ud på madsiden. De har et menukort med traditionelle caferetter som burger, salater og brunch. Om aftenen stiller kokkene om til det mere kunstneriske og får tilberedt og anrettet flere retter, som kunne serveres på de finere restauranter. Alt er tilberedt fra bunden og af friske råvarer.

SLAP AF i Latinerkvarteret

Tøv ikke

200 kroner for to retter med vin må siges at være et fund til pengene. Det er det rene vanvid, og en ting er mere sikkert end amen i kirken, og det er, at vi snart skal forbi igen. Til den pris er man jo tæt på at være til grin, hvis man står derhjemme og selv laver mad. Vi var meget tilfredse med de to retter og den tilhørende vin. Ingen tvivl om, at et sted hvor du får hjemmelavet mad og vin til 200 kroner er populært. Jeg ville faktisk også vælge Slap Af, selv om maden kostede 300 kroner for vores tirsdagsomgang.

Kombination af café, restaurant og natklub, hvor kvalitet og atmosfære er i højsædet, klarer Slap Af fuldt ud, og vi kunne roligt læne os tilbage og nyde en god aften med velsmagende mad, god service og en afslappende atmosfære. Det hele til sølle 200 kroner. Bestemt value for money og et sted, vi vil anbefale.

 

Anmeldelsen er skrevet af Pernille Søborg

 

SLAP AF – Café, Restaurant & Natklub
Studsgade 8
8000 Aarhus C
Email: info@slapaf.nu
Telefon: +45 86 18 18 14
Link til hjemmeside
 
Tirsdag til torsdag11.00 – 23.00
Fredag:11.00 – 03.00
Lørdag:10.00 – 03.00
Søndag og mandag:Lukket (åbent for private arrangementer)
[mappress mapid=”446″]

Del artikel

Andre læser også