//Det sker

Salling er vært for den officielle åbning af levende modeudstilling

Af Redaktionen

Stormagasinet Salling åbner lørdag d. 1. april den kreative modeudstilling ANYBODY – en udstilling, der flere gange dagligt bliver vækket til live for at deltage i bylivet. Modeudstillingen består af 15 værker, der alle udfordrer de almene kropsidealer

 

Åben for alle

Det er ikke hver dag, man ser en modeudstilling, der bliver vækket til live for at deltage aktivt i bybilledet. Det er intet end mindre tilfældet, når Salling i Aarhus er vært for modeudstillingen ANYBODY, der er en del af programmet for Aarhus 2017. Modeudstillingen bliver åbnet for aarhusianerne lørdag d. 1. april kl. 14.50. Værkerne består af 15 dragter, som alle udfordrer den gængse opfattelse af kroppen.

Åbningen af udstillingen foregår i Sallings hovedindgang kl. 14.50, hvor en af de kreative kvinder bag projektet, Ane Lynge-Jorlén, der er modekurator og forsker, byder velkommen og fortæller om idéer og tanker bag projektet. Efterfølgende bliver de 15 værker aktiveret i Sallings vinduer mod strøget med musik, som Lil Lacy fra Det Jyske Musikkonservatorium har komponeret til anledningen.

Modeudstillingen består af 15 eksklusive dragter, som alle eksperimenterer med måden, vi mennesker fortolker kroppen og moden på. Værkerne er udarbejdet af 15 design- og kunsttalenter nøje udvalgt af fagjuryen, bestående af designchef for Kvadrat, Stine Find Osther, Modekurator og forsker, Ane Lynge-Jorlén og direktør i Femmes Regionales, Mie Albæk Nielsen.

ANYBODY

Udstillingen kan opleves i Sallings vinduer fra d. 1. april frem til d. 9. april. Udvalgte værker bliver aktiveret hver dag i og omkring Salling frem til d. 5. april, hvilket betyder, at dragterne bliver vækket til live for at gå ud og deltage aktivt i bybilledet.

 

Salling er en aktiv del af Kulturhovedstanden

I Salling glæder direktør, Marianne Bedsted, sig over samarbejdet med ANYBODY: Vi er begejstrede for, at vi kan være med til at skabe oplevelser for både aarhusianerne og turisterne under Kulturåret. Et projekt som ANYBODY er meget mere end en almindelig udstilling, da den er nyskabende for, hvordan kunst og mode bliver aktiveret i bylivet. Vi håber, at kombinationen af kreativitet, kunst og mode vil overraske og inspirere dem, der kommer forbi og oplever modeudstillingen i Salling.

 

Program lørdag d. 1. april

 

14.30 – Ane Lynge-Jorlén byder velkommen og fortæller om konceptet samt idéer og tanker bag kostumerne ved Sallings hovedindgang.

 

15.00 – Værkerne kan opleves live fra vinduerne ved Strøget. Musiker Lil Lacy spiller live fra facadevinduerne et specielt komponeret stykke musik til anledningen.

 

15.15 – Mød det kreative team bag projektet fra Copenhagen Fashion Week, Danish Fashion Institute, ANYBODY og Femmes Regionales.

 

Fakta om ANYBODY:

ANYBODY er udarbejdet af Danish Fashion Institute i samarbejde med Salling, Ane Lynge-Jorlén, Femmes Regionales, Headstart Fashion og Region Midtjylland

Udstillingen vil præsentere formeksperimenter, der tager afsæt i alt fra plastificering, tyggegummi, forstørrelsesglas, aldring, rodsystemer og computervirus.

 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle