Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Samsø, sommer, Michael Larsen og Hotel Vadstrup 1771

Af Line Ingwar Karlsen

Aarhus-kokken Michael Larsen, der bl.a. stod bag den anmelderroste restaurant, Svineriet, vender tilbage til Samsø efter 10 års fravær. Han laver pop-up sommer restaurant på Hotel Vadstrup 1771 i slutningen af juli.

 

I dag driver Michael Larsen Gastro & Vino i Aarhus, som er et foodlab med gastro teambuilding, køkkenskole og vinimport i en baggård i Aarhus midtby. Han har i flere år savnet øen. Efter 10 års fravær vender han tilbage til Samsø og laver i juli 10 dages gastronomiske tryllerier på Vadstrup 1771. Det er enestående at lave mad på Hotel Vadstrup 1771. Stedet emmer af ro og giver rum til fordybelse samtidig med, at man kan nyde den smukke, gamle hovedgaard til Brattingsborg Gods, fortæller Michael Larsen.

 

Tilbage i storform

Michael Larsen havde i tiden med Svineriet i Aarhus altid lyst til at lave et afbræk i sommerperioden, og at boltre sig med de friske samske råvarer. Men nu er lejligheden der. Godt nok med 10 års forsinkelse, men det gør ikke noget. På en måde er ringen sluttet, i hvert fald indtil en ny mulighed på Samsø viser sig.

Michael Larsen vender tilbage til Rie Toft og Paul Hammann på Vadstrup 1771 fra den 19. juli til og med den 30. juli.

 

En lokal lussing med smag

”Vi glæder os vildt meget til at komme tilbage til Samsø. Vores ide med at komme tilbage til Vadstrup 1771 og Samsø er at give gæsterne en kærlig gastronomisk lussing på både mad- og vinsiden. Maden tager udgangspunkt i de lokale grøntsager, rodfrugter og bær. Vi tilsætter maden en god portion humor og god energi. Maden er ikke nødvendigvis tidstypisk, men vi elsker intense smage og diversitet i en middag. Vinmæssigt er det italienske vine fra små og ikke mindst unikke vinmagere, primært økologiske og biodynamiske vine, som vi selv importerer,” siger Michael Larsen.

 

Ved siden af Michael Larsen står hans gamle ven – mad og kommunikationsnørd Jørgen Smidstrup, der igen er med på holdet. Jørgen er bosiddende i Berlin, hvor han laver gastronomisk “Urban Safari” og driver Camillos Køkken, som er et pop-up koncept med udgangspunkt i Berlin, men som også er poppet op i København og Aarhus.

 

Del artikel

Andre læser også