Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sascha Steenfath genopliver Strandborg som cool Gentlemans Club (for begge køn)

Af anders@sommersangdigital.dk

Østers, champagne, cocktails, portvin, cognac, cigarlounge, vin, whisky, laks, oksetatar, charcuteri med videre er nøgleordene for byens nye hæng ud sted. Du kommer både til at kunne smage og fornemme en særlige stemning, som du ikke kan støve op andre steder i Aarhus. Og ligesom selve idéen, så går placeringen også imod strømmen. Tak for det. Det er befriende, at der nogen, som tør satse på et område i byen, der ikke allerede er overfyldt.

 

Af Jan L. Pedersen

”Navnet er ikke helt på plads endnu,” fortæller Sascha Steenfath, tidligere medejer af Klassisk fisk og ansat hos Klassisk 65, men det er passionen derimod. ”Jeg har altid drømt om at være selvstændig, og nu har jeg muligheden. Jeg ejer det alene, og jeg skal ikke være enig med nogen om, hvad jeg vil.” Derfor vil Sascha Steenfath også selv fungere som værtinde – ”Jeg mener, jeg kan tilbyde noget originalt, hvor baren og den gode oplevelse er i centrum. Det bliver et personligt sted. Det bliver mit sted, så jeg skal selvfølgelig også være der,” siger hun.

 

Fokus på den enkle kvalitet

Der kommer ikke et fast barkort eller en cocktailbog, men i stedet en tavle med udvalgte favoritter. Omdrejningspunktet er det enkle, og det bliver ikke noget storkøkken, men i stedet lette og lækre retter, som passer godt til det store udvalg af våde varer.

Der er portvin på glas. Vin på glas. Champagne på glas, ja stort set alt på glas. Og vinen bliver ikke naturvin. Det bliver god gammeldags vin med svovl. Med smag. Baren bliver centrum, men det bliver ikke en decideret vinbar. Det bliver en bar med fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

 

Stedet, hvor Hemingway og Castro vil stortrives

Indretningen bliver klassisk og cool med inspiration fra 20’erne. Det bliver råt og maskulint. Der er fokus på komfort og atmosfære. Her er ikke noget med ståbar. Man skal kunne sidde ned, og sidde godt. Det bliver et sted, hvor Hemingway ville elske at drikke sin cocktail, og Castro at ryge sin cigar. Det bliver med andre ord et sted, hvor alle livets goder er samlet under et og samme tag.

Ligesom med drikkevarerne, er der også et stort cigarudvalg. De kan ryges i et dertil indrettet lokale – et herreværelse som indbyder til at nyde lidt røg, et godt glas og en fordybende samtale.

 

Modig og kærkommen placering

Beliggenheden er velvalget. Det er et råt område med gamle industribygninger, pakhuse og Kvægtorvet, som er en god pendant til stedets stil. Herudover er det også et område, der skriger efter udvikling. ”Mange i området har brug for et lokalt sted, og det behov vil vi gerne mætte. Vores gode naboer, Restaurant Kohalen, lukker jo sidst på eftermiddagen, og der har vi åbent,” fortæller Sascha Steenfath. Hun håber på placeringen er det rigtige. Mon ikke, der er i hvertfald ikke andre i området.

Stedet kan rumme 50 mennesker, og der er lukket søndag og mandag. Fredag og lørdag er der åbent fra kl. 12.00 – 02.00 (05.00 hvis de får bevilling), tirsdag – torsdag fra 15.00 – 01.00.

 

Del artikel

Andre læser også