Sharks Diner, ingen hastværk, amerikansk og lidt pool

Vi er tæt på åen i smilets by. 50 meter væk. Vi er på 1. sal ved Telefontorvet. Pudsigt navn, men det hedder torvet nu, selv om der ikke er nogen telefoner der, ud over dem som forbipasserende snakker i.

Sharks Diner er en klassisk amerikansk diner, som dog ligger i en dansk provinsby. Sådan en med røde sofaer i båse, faste borde med aluminium og konstant sport kørende på storskærme.

4-trins burger

Det er burgeren eller et spil pool, man kommer efter på Sharks. Sådan er det. Udvalget er pænt stort. Der er gået lidt ”design de egen burger” i menukortet. Fair nok, og ros herfra. Det betyder, at du kan eller skal vælge, hvilken type burger du vil have. Der er 12 forskellige. Næste step er, om du vil have hakkebøf, kyllingefilet, rösti eller oksefilet i. Sidstnævnte koster en 20’er ekstra. Tredje step er, hvilken dip du skal have. Sidste valg, du skal foretage, er mellem bagt kartoffel, fritter, stegte, marinerede kartofler eller blandet salat.

Sharks Diner i Aarhus

Fire forskellige

L.A. Prime var navnet på vores førstevalg. Salat, tomat, rødløg, cheddar, hjemmesyltet agurk, bacon og jalapenos. 145 kroner for vores version med oksefilet. Bollen var lys, blød og med sesamfrø på. Den fyldte fint i forhold til resten. Der var ikke så meget tyngde i den, hvilket jeg godt kan lide. Det er jo ikke meningen, det er bollen, som tager opmærksomheden. Alt i alt en rigtig god burger, hvor oksefileten var mør og medium stegt. Der var godt med ost i, som der bør være i en rigtig burger. Velsmag for pengene. Klart en favoritburger.

L.A. Prime på Sharks Diner i Aarhus

Næste burger var en New York Hang Over med salat, tomat, rødløg, cheddar, bacon, bløde løg og spejlæg. Prisen var 155 kroner med oksefilet. Fin burger, hvor oksefileten igen var perfekt stegt. Spejlægget var, som det skulle være med blød blomme. De bløde løg var gode, dog var de lige bløde nok til min smag. En mættende og god omgang, hvor både Worcestershire sovs og HP sovs gør sig godt.

New York Hang Over på Sharks Diner i Aarhus

Da der var kvinder i selskabet, var Virginia burgeren oplagt. Hvorfor ved jeg ikke, men den virker på en måde mere feminin. Den var med salat, tomat, agurk, bagte peberfrugter og krydderurter. Prisen var 125 kroner med en hakkebøf. Fin omgang, og tilbehøret var salat i stedet for fritter eller ristede kartofler.

Virginia burger på Sharks Diner i Aarhus

Sidste burger, den dag, var en Texas burger. Igen med salat, rødløg, cheddar, tomatsalsa og guacamole. Version hakkebøf kostede 125 kroner. Fin krydret salsa, som smagte godt, men konsistensen var lidt for vandet efter min mening. Guacamolen derimod var helt perfekt i konsistens og meget mild i smagen. Texasburgeren er et godt bud på en stærk burger, dog uden du får ild ud af munden.

Texas burger på Sharks Diner i Aarhus

På bordet var der placeret ketchup, sennep, Worcestershire sovs, HP sovs, og tabasco, så det er ikke tilbehør, du går ned på.

Kurven med udstyr på Sharks Diner i Aarhus

Smil – og ingen panik

Lidt lang ventetid, men der var også næsten fyldt den aften. Men det virkede nu ikke til, at betjeningen havde alt for travlt. De gjorde i hvert fald ikke noget i panik. Tempoet var ganske roligt, må jeg sige. De var søde og smilende, men de virkede ikke alt for optaget af at yde service. Lidt senere kom der en mandlig tjener, og han tog servicen mere alvorlig. Han kom og spurgte, om vi manglede noget, om maden smagte os, og om vi var tilfredse. Det virkede som om, han holdt af gæsterne. Han fik da også solgt en del drikkevarer på sin runde. Før hans ankomst, skulle vi selv gå op i baren og hente vores øl, men ham her serverede rent faktisk vores øl. Det gjorde, at vi købte en omgang mere end planlagt. Hvem sagde mersalg?

Indretningen på Sharks Diner i Aarhus

Fritterne er et indsatsområde

Fritterne er desværre ikke jordens bedste på Sharks. Det er den type, som serveres i hobetal på flertallet at burgerbarer, desværre. De var okay sprøde, men var ikke ret gode. Hvis nu, man ikke havde så god kvalitet og smag på burgerne, så ville fritterne heller ikke være et problem. Det ville blot være som forventet. Men de holder ikke i forhold til en burger i den bedste ende af skalaen. Et indsatsområde for Sharks er helt klart, at få nogle bedre fritter som matcher deres gode burgere.

Øl, hvad ellers?

Nu er der mange, som drikker cola eller andet sukkervand til deres burgere. Det sker også her, men mest når jeg har tømmermænd. Ellers mener jeg, at der hører øl til en god burger. That’s it! Udvalget er okay. Der er Budweiser, Tiger, Miller, Corona, Leffe blond, Newcastle Brown Ale, Ceres Top, Heineken og så videre. Priserne er meget humane i forhold til lignende steder i byen. En Budweiser koster 40 kroner, men du får fire styk for 100 kroner. God pris, og svær at sige nej til. I forhold til en stor sodavand som koster 38 kroner, så burde valget være let.

Godt fyldt med gæster på Sharks Diner i Aarhus

840 kroner for 4 personer

Vores regning lød på 840 kroner inklusiv alt. Det vil sige, at der også var 10 øl med i prisen. Burgerne inklusiv fritter og tilbehør kostede 560 kroner. Fair pris. Grunden til, øllene kostede lidt mere, var, at vi valgte både Leffe Blonde og Newcastle Brown Ale.

Vores begrundelse

Sharks Diner er et cool sted. Det skal forstås på den måde, at man får nogle velsmagende burger, som holder en pæn, høj kvalitet. Betjeningen er friske og smilende. Vi fik stort set, hvad vi forventede, og vil anbefale Sharks Diner, især hvis du går efter en ”rigtig” burger. Stilen er amerikansk og tak for det. Den holder stadigvæk vand på burgerfronten. Der skal også lyde ros for den måde, menukortet er bygget op. Alle de forskellige valgmuligheder trækker klart op. Det gør, man som gæst har stor valgfrihed til at designe sin egne favoritburger.

Så hvis du endnu ikke har været på Sharks, så skulle du måske se at komme afsted. Pris og kvalitet hænger fint sammen – og så kommer du meget tæt på en ”rigtig” burger i original versionen.

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen

 

Sharks Diner
Frederiksgade 25
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 18 09 90
Link til hjemmeside

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+2

Skriv et svar