//Nyheder

Intens finale inden kåring af Danmarks bedste østersåbner

Af Jesper Jensen

Der var spænding til det sidste, da årets bedste danske østersåbner skulle findes ved konkurrencen Danish Oyster Cup, der blev afholdt lørdag på Tir Na Nóg i Aarhus.

Fire ud af 13 deltagere kvalificerede sig til finalen i årets Danish Oyster Cup, og der blev kæmpet intenst til sidste østersskal.

 

Tog stikket hjem igen, igen

“Det har været en forrygende dag, og det er da ingen hemmelighed, at det er fantastisk at løbe af med sejren i dag,” fortæller Simon Tønsager, der endte med en tid på 2 minutter 0g 35 sekunder for at åbne 30 østers i finalen.

Vinderen Simon Tønsager generobrede titlen som Danish Oyster Cup mester, efter at han ikke deltog i mesterskabet sidste år.

 

Grand old “Mr. Østers”

Søren Andreasen fra Klassisk 65 og Klassisk Fisk indtog en yderst flot og velfortjent 2. plads lige før Jonas Tønsager, den regerende mester fra sidste års konkurrence. Han måtte se sig slået af sin bror og Søren Andreasen, men indtog stadig en flot 3. plads. Både kvalificeringsheatet og finalen var utrolig tætte! Så tætte, som de næsten kan være!

 

Uafgjort på tid

I finalen sluttede 2 østersåbnere på samme tid, og man måtte derfor placere den person, der havde gjort det flotteste arbejde først i placeringen. Sådan er reglerne.

Når det sjældne sker, at to østersåbnere får samme tid, efter strafpoint og bonus er lagt til, gives den bedste placering til den, der har mindst straf. Det drejer sig nemlig ikke altid om at gøre det hurtigst, men også så flot som muligt.

 

Videre til nordiske og europæiske mesterskaber

Udover æren kvalificerer Simon Tønsager sig også til World cuppen, de nordiske og de europæiske mesterskaber, der afholdes i foråret.  I dag er det svært at få armene ned: “Jeg kender jo de andre finalister, og alle har kæmpet intenst, og de er knivskarpe i det her opløb. Så intet har været givet på forhånd,” fortsætter Simon.

I finalen stod Simon Tønsager fra Navitas Kantinen, Mathias Nøhrskov fra Restaurant Bistroteket i Randers, Jonas Tønsager fra Havnens Fiskehus og Søren Andreasen, indehaver af bla. Bistroen i Jægergårdsgade.

Men kun Simon Tønsager kan kalde sig selv for vinderen af Danish Oyster Cup.

 

Stemning, østers og bobler

Det har været svært for tilskuerne og forbipasserende på Tir Na Nog ikke at blive revet med af stemningen omkring dagens konkurrence. Særligt omkring finalen var stemningen høj, og det har været svært ikke at være i godt humør, når der er østers, bobler og Guinness omkring en.
 

Højdepunkt og hyldest til de danske østers

Konkurrencen er årets højdepunkt for arrangørerne bag konkurrencen, men de vil også gerne åbne aarhusianernes øjne for de danske østers. I dag har der været mulighed for at smage på dem eller få stillet appetitten for en tid.

“Stemningen har været fantastisk, og tilskuerne har været glade. Det kan mærkes, når man står deroppe som deltager – man bliver båret frem. Alt er forløbet super godt,” fortæller Hasse Johannesson fra Sverige, der var hoveddommer i konkurrencen,og selv er tidligere verdensmester, europamester og skandinavisk mester inden for disciplinen.

 

En farligt sport

Hasse Johannesson fortæller også, at det er meget intenst for finalisterne. Intet er givet på forhånd, da vi jo er oppe mod naturen. Østers er forskellige, og nogle kan være porøse og næsten smuldre mellem hænderne på en, mens andre kan være helt genstridige. Så det er med fingrene som indsats, når man jager en kniv ind i siden på en østers og gerne vil gøre det hurtigt. Men alt er forløbet fint i dag, og alle deltagerne har stadig alle deres fingre.”

 

 

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle