Skafferiet ansætter ny kok med passion for delemad

Det er lykkedes Skafferiet i Hinnerup at få fat i kokken Jakob Stenbroen til det lille øko-sted i Hinnerup. Han er faktisk opvokset i Hinnerup, men bor nu i Aarhus hvor han kommer fra et job på den anmelderroste restaurant “FF” i Aarhus. Hans ansættelse er længe ventet og og forventningerne til den nye kok i Skafferiet er høje. “Efter at vi er begyndt at levere mad til en café i Aarhus samtidig med at vi kører det nye fredagskoncept Hapseriet om fredagen, har vi fået rigtig, rigtig travlt. Vi bruger jo helst lokale- og økologiske råvarer, og når alting laves friskt på dagen kræver det altså en del kokke med hænderne skruet rigtigt  på” fortæller Skafferiets køkkenchef Nicolaj Refsgaard.

 

Skafferiet

Skafferiet startede i Hinnerup for mere end tre år siden af kokken Jon Ahrensbach sammen med en kammerat. Butikken er vokset jævnt gennem årene, og efter at Jon Ahrensbach for halvandet år siden overtog hele forretningen har han nu, med tre kokke, to køkken-assistenter og et par af byens unge til at vaske op, skabt sig dét sted han drømte om. “Det er jo dejligt at folk sætter pris på kvaliteten og samtidig prioriterer sundhed og bæredygtighed når de vælger vores frisklavede aftensmad. Da vi startede anede jeg ikke noget om at have forretning, men jeg havde som far og familie oplevet behovet for at kunne købe nem takeaway-mad med god samvittighed. Jeg syntes at der manglede dette madtilbud – og med Skafferiet ville jeg gerne skabe stedet, samtidig med at jeg udlevede min anden mad-passion for gourmet-mad, som vi laver til bryllupper og fester” fortæller Jon Ahrensbach der bl.a. har arbejdet på Svinkløv Badehotel, Michelin-restauranten Das Kleine Rote i Hamborg og på den økologiske Restaurant L’estragon i Aarhus.

 

Hapseriet

Og Jon Ahrensbach er en idérig kok. I efteråret lancerede han et nyt fredagstilbud hvor man selv kan sammensætte sin egen hapse-menu og vælge mellem et bredt udvalg af små, delikate retter. I disken er de smukt anrettet i et farveflor af årstidens farver – og alting er lavet helt friskt af dagens udbud af grønt, kød og fisk. “Det kræver et særligt blik for anretning, når de små retter skal komponeres, og med ansættelsen af Jakob i køkkenet har vi fået en kreativ medspiller med en stærk faglig ballast. Det har ikke altid været let at trække gode, faglærte kokke herud for at arbejde, men jeg kan mærke at vores gode rygte efterhånden også spredes i kokke-kredse,” fortæller Jon Ahrensbach.

 

Hjem igen

Jakob Stenbroen er opvokset i Hinnerup, men han bor nu for sig selv i Aarhus. Han havde ikke troet at han skulle vende tilbage til Hinnerup for at arbejde, men nu hvor han er startet hos Skafferiet giver det faktisk god mening. “Det var jo herude det hele startede. Min far og jeg har altid lavet masser af mad sammen, og jeg tror faktisk at det har grundlagt min interesse for faget. Og det bliver da hyggeligt at møde folk jeg kender herude i butikken. I.f.t. Jon og de andre her i køkkenet har jeg jo også en hjemmebane-fordel fordi jeg ved hvor man finder alle de gode urter i skoven – og det er jo fedt at kunne bidrage med lidt lokalt, selvom jeg er ny i køkkenet” fortæller Jakob Stenbroen med et grin.

Jakob Stenbroen

Drømmen om delemad

Den lokale kok har bl.a. arbejdet med at lave social dining, hvor gæsterne får lov at dele maden og smage på alle retter, der følgelig består af mange små serveringer. “Jeg synes selv at det er lækkert at spise en god lang middag hvor man kan smage en masse forskelligt undervejs – og jeg elsker at snakke om mad og dele oplevelsen med mine venner. Og Hapseriet rammer på den måde helt plet i forhold til mine egne drømme om god takeaway. Og så må jeg også sige at det er super spændende at lave delemad! Der er så gode muligheder for at arbejde kreativt med udviklingen af de små retter, og det er jeg virkelig glad for at kunne gøre her i Hinnerup.”

 

Smagsprøver på fredag

Selvom Jakob Stenbroen kun har været få uger hos Skafferiet, har han allerede fået lov at sætte sit præg på stedet. Fredag den 24. marts har han lavet sin egen lokal-menu, der ligesom Jakob selv, har rødder i Hinnerup. Menuen står blandt andet på de lækre okser fra engen bag byen og sauce tilsmagt med en lokal snaps. Der bydes på smagsprøver og et lille glas i butikken.

 

Læs mere her:

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar