Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skafferiet udvider til det dobbelte – og ansætter eventyrkokke 

Af anders@sommersangdigital.dk

Skafferiet i Hinnerup udvider og har henover sommeren ansat hele to nye kokke, så der nu er fire kokke i den lille forretning, udover Winnie som passer butikken. “Folk efterspørger kvalitet til deres fester og kan lide vores tilgang til sund take-away, så vi har rigtig travlt og har længe set frem til at de to dygtige kokke kom hjem fra deres eventyr i Australien”, fortæller Jon Ahrensbach der startede Skafferiet for tre år siden. De to nyankomne kokke er netop hjemvendt efter et halvt års gastronomisk rundrejse, hvor de har spist sig igennem menukortet på hele det australske kontinent.

 

Erfarne og eventyrlystne 

De to kokke sagde deres respektive jobs op til nytår og har siden rejst rundt og dyrket deres passion for spændende smagsoplevelser – både på de finere restauranter og i gade-køkkenerne. “Der er så meget spændende mad i verden, og jeg synes faktisk det kan være lige så inspirerende at spise simpel og smagfuld gademad, som at gå på dyre restauranter. Og det er denne jordnære tilgang jeg også oplever hos Skafferiet.

De to nye kokke hos Skafferiet

Priser hvor alle kan være med

De arbejder også med høje kvalitets-krav, og selvom de bruger økologiske- og lækre råvarer, som jo er dyrere end de konventionelle, må aftensmaden ikke koste alverden. Det synes jeg er en spændende udfordring”, fortæller Karen, der før rejsen arbejdede som kok på den kendte restaurant L’estragon i latinerkvarteret i Aarhus.

 

Enkel mad med gode råvarer

Og det er netop enkel hverdagsmad af høj kvalitet, lavet af gode, sunde råvarer, som præger hverdagen i Skafferiets lille butik i Hinnerup. Her kan man hente aftensmaden og efterfølgende opvarme den hjemmelavede mad derhjemme på 20 minutter. Som oftest er den pakket i særlige vakuum-poser til mad, der bevarer smag, sprødhed og næringsstoffer i mange dage. Menuen veksler hver uge og skifter mellem klassiske retter som f.eks. kalv i frikassé og brændende kærlighed i nye versioner, samt mere moderne retter. Og der bruges altid masser af grønt i menuerne, som følger sæsonen. Ofte er det også lokale råvarer, bl.a. fra det lille øko-gartneri Sommergrønt.

 

Også til fester

Den gode kvalitet er også i fokus når der laves mad til små og store fester, bryllupper og receptioner. Her bruger de fire kokke deres mangeårige erfaringer fra restauranter som Svinkløv Badehotel, Sjette Frederiks Kro, Kolonihagen i Oslo, Gammel Skovridergaard, Gastromé og Restaurant L’estragon. “Det er inspirerende at være fire kokke med masser af forskellige erfaringer når vi lægger menuer, snakker anretninger og i det hele taget bare nørde-snakker om mad. Der er ikke stille mange sekunder i køkkenet for tiden”, afslutter Jon Ahrensbach.

 

Skafferiet

Jernbanegade 1
8382 Hinnerup
Telefon: 86 91 07 22
Mail: kontakt@skafferiet.dk

Website

 

Del artikel

Andre læser også