Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smag Sydeuropas bedste Michelin-retter på Nordisk Spisehus

Af anders@sommersangdigital.dk

Sommerferien lakker mod enden – for de fleste. Men heldigvis skal man ikke længere væk end M.P. Bruuns Gade i Aarhus for at mærke stemningen af afslappet ferie og luksuriøs sommer. For på Nordisk Spisehus kan du lige nu opleve eksklusive gourmetretter, der er udviklet i tæt samarbejde med tre af Sydeuropas bedste Michelin-restauranter.

 

Under overskriften ’Tour de Michelin’ tager Nordisk Spisehus sine gæster med på en kulinarisk rejse til Spanien, Portugal og Italien. Her samarbejder restauranten med de to- og trestjernede Michelin-restauranter Akelarre, Belcanto og La Pergola om at bringe højgastronomiske gourmetretter til Aarhus.

 

”Gæsterne kan glæde sig til at smage stjernekokken Pedro Subijanas kendte fiskeret med confiteret torsk, sprød ris og smagfuld tomatbouillon i en ny og spændende kombination med sort hummer fra Atlanten. Fra en af verdens 100 bedste restauranter, Belcanto, har vi ladet os inspirere af køkkenets evne til at fortælle historier, og vi kan næsten ikke vente med at præsentere retten med titlen ’hønen der lagde guldæg.’ Sidst men absolut ikke mindst glæder vi os til at imponere alle dessertelskere med en nyfortolkning af La Pergolas populære dessert med hindbær, te og chokolade,” fortæller køkkenchef på Nordisk Spisehus, Jacob Freitag.

 

Gastronomi i Nord og Syd

Nordisk Spisehus har specialiseret sig at nyfortolke gourmetretter fra verdens bedste restauranter, men altid med afsæt i det nordiske køkken og de nordiske råvarer. På den måde opstår et spændende møde mellem det nordiske køkken og fremmede madkulturer såsom det Sydeuropæiske køkken.

 

“Man kan som kok hurtigt falde for det, man kender og ved fungerer. Fordelen ved at samarbejde med Michelin-restauranter fra hele verden er dels, at vores gæster får mulighed for at smage verdens bedste gourmetretter, dels at vi på Nordisk Spisehus hele tiden dygtiggør os og tilegner os ny viden og ny inspiration,” siger Jacob Freitag.

 

Helaftensoplevelse med tilpasset vinmenu

For at give gæsterne på Nordisk Spisehus en komplet sanseoplevelse følger både indretningen og musikken med den nye menu. Restaurantens sommelier, Ditte Susgaard, har sammensat en vinmenuen, der komplementerer hver enkelt ret og skaber en fuldendt gourmetoplevelse.

 

”Gæsterne kan glæde sig til nogle af de bedste vine fra det sydlige Europa. Vi skænker blandt andet en vin fra de berømte Bush Vines, som findes på øen Pantelleria få kilometer fra Siciliens kyst, og hvor vinstokkene er fredet og beskyttet af UNESCOs verdensarvsliste. En god vinmenu har dybde og diversitet, og derfor serverer vi både nye, moderne vine – som den naturligt fremstillede og ufiltrerede hvidvin fra Fitou i Frankrig – og gamle, klassiske vine – som den gode årgang 2007-rødvin fra det velkendte vinhus La Rioja Alta i Spanien,” fortæller Ditte Susgaard.

 

Tre retter på Nordisk Spisehus koster 499 kroner, fem retter koster 699 kroner, og otte retter koster 899 kroner. Læs mere og book bord på www.nordiskspisehus.dk

Del artikel

Andre læser også