//Restaurant

Det bliver stort: Ny restaurant med moderne klassisk smørrebrød åbner i Vestergade 51

Af Jan L. Pedersen

Efter kæmpe succes lukker AU Vestergade. Seks stjerner i JP og kun topanmeldelser i andre medier er, hvad AU Vestergade har fået. Hatten af for det. Både vinbaren og gourmetrestauranten var en succes. Men da AU Vestergade startede var der to ejerne, hvoraf den ene stod for vinen og vinbaren. Nu er der kun en, og tiden er inde til at lave om på konceptet. Den nuværende ejer, Anders Udengaard, har en plan, og en drøm, som han gerne vil føre ud i livet.

 

Man skal stoppe, mens man er på toppen

Det er der, som mener er sandt. AU Vestergade stopper med deres koncept. Men, der kommer en ny restaurant i lokalerne. Vinbaren lukker også, men der vil stadigvæk være et stort vinkort i den nye restaurant. Navnet på den nye restaurant bliver slet og ret, Vestergade 51. Den åbner op i næste uge, og der bliver ingen lukning.

 

Smørrebrød i den absolut bedste liga

Klassisk smørrebrød bliver omdrejningspunktet hos Vestergade 51. En gammeldags smørrebrødsrestaurant i moderne klæder med fokus på velsmag. Det er, hvad vi kommer til at se. Smørrebrødet er nytænkt. Råvarerne er lokale og fra øverste hylde. Kærligheden til de lokale råvarer har Anders Udengaard altid haft. Hvorfor købe noget i udlandet, hvis man har noget i området, som er lige så godt og tilmed frisk.

 

Et smørrebrødskort man kan se

En respekteret smørrebrødsrestaurant skal have et kort med variation. Det får Vestergade 51 også. Her bliver der mellem 20 og 25 forskellige stykker at vælge mellem. Alt er hjemmelavet, hvilket er en selvfølge i Anders Udengaards verden. Sild bliver der flere af. Hjemmesaltet, syltede, stegte og en ny “Sol over Vestergade” vil se dagens lys. Alt brødet bager de selv. Og her kommer der smør på brødet. Tak for det. Smørret kærner de også selv. Her vil vi se flere forskellige varianter alt efter, hvad pålæg der er på.

 

Håndværket er afgørende

Ejeren af Vestergade 51, Anders Udengaard, er uddannet kok. Han er af den type, der elsker at arbejde. Passionen og interessen for mad fik Anders af sin mormor. Hun var en mester i at lave god dansk mad, hvor det var en selvfølge, at man lavede alt selv. Det var i øvrigt hende, som inspirerede Anders til at uddanne sig til kok. Derfor kommer der også en hyldest til hendes mad, Jytte mors frokostbord, bliver en fast del af menukortet. Kærligheden til håndværket har altid stået Anders Udengaard nært. Det er stoltheden over at lave noget mad, som smager godt, og som gæsterne kan lide, som driver værket. Og det kan Anders finde ud af. Udover Vestergade 51, så driver han også Restaurant Unico i Højbjerg.

 

Dansk brasserie efter klokken 17

Nu er det jo en dansk restaurant, og ordet brasserie er fransk. Men idéen med at kalde det et dansk brasserie er, at det er danske råvarer. Et brasserie i Danmark betyder vel mere et afslappet spisested, hvor du kan få varm mad og gode, klassiske retter. Ikke kun franske retter. Der bliver for eksempel tre forskellige udgaver af en pariserbøf. Der bliver tatar. Wienerschnitzel er der også. Hjemmerøget laks. Det bliver en moderne udgave af det danske køkken, vi kommer til at se.

 

Bare en tanke

Jeg kommer til at tænke på, at meget af det, som Anders Udengaard fortæller mig, minder om det den roste og hypede Palægade i København laver. Lad os håbe det. Aarhus kunne godt bruge en pendant.

 

Eget lokale til større selskaber

Hvis du vil holde julefrokost, herrefrokost, fødselsdag eller noget andet, hvor du ønsker dit eget lokale, så kan det også lade sig gøre. Hos Vestergade 51 skal du være fra 15 til 35 personer for at få dit eget lokale. Et bud er, at der kommer godt gang i julefrokosten her. Med det udvalg af smørrebrød, øl og snaps så ligger det lige til højrebenet at bestille bord hos Vestergade 51 til julefrokosten.

 

Har du købt billet til Gastro Week?

AU Vestergade er med i Gastro Week – og alle aftaler bliver selvfølgelig overholdt. Fra den 27. oktober kan du booke bord hos Vestergade 51.

 

Vestergade 51

Vestergade 51
8000 Aarhus C
Website:

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle