Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

SPIS PÅ AU – Ny guide til kantinerne på Aarhus Universitet

Af Line Ingwar Karlsen

Når 45.000 studerende skal have mad, kræver det et overblik på størrelse med bogtårnet. Kantinerne har gennem mange år været dagens højdepunkt for flere tusinde studerende. Hvis man ikke har et forhold til kantinemaden og ens frokost, så er man underlig. Men, der er (stor) forskel på  fakulteternes kantiner, og indtil nu er der ingen, som har haft det fulde overblik over maden på Aarhus Universitet.

 

Facebooksiden er klar

Den er her. Idéen og siden er startet af Marie Ernst og Ida Kader. De er begge 25 år og indfødte århusianere. Til dagligt læser de begge Cand. mag. i  Medievidenskab på AU. De arbejder derudover begge som studenterhjælpere i DR, og så er de begge foodies med flair for at udfolde dette på de sociale medier. Det er foodies med medietække, vi har med at gøre her.

 

Et opsparet behov?

Meningen med siden er, at de studerende ved, HVOR de kan få kvalitetsmad, der passer til SU budgettet, HVORNÅR de kan få det, og hvor længe. Marie og Ida har gennem deres studietid følt, at denne serviceinfo om maden og kantinerne på universitetet virkelig manglede.

 

Mæt for under en hund

SPIS PÅ AU opstod, fordi de to unge piger tog summer universitet her i sommeren. I forbindelse med faget Social network marketing and strategies. Der lavede Marie og Ida en Facebookguide ved navn “mæt for under en hund”. De gjorde det til en sport at finde lækker, billig mad i det århusianske, og skrive om det på facebook. På kun fire dage havde de fået 2.000 likes, og nuværende status er 3.500 likes og en reach på mellem 8.000-10.000 for hvert post. Efter den succes gik de til studenterhusfonden. De ønskede mere opmærksomhed omkring deres mad, og de gik sammen om at starte et projekt, hvor formålet var, at sprede kendskabet om Studenterhusfondens veltilberedte og ofte økologiske mad til de studerende.

 

Hvorfor har ingen lavet det før?

Ida Kader og Marie Ernst undrede sig over, at en side som SPIS PÅ AU ikke allerede eksisterede, idet dens indhold i den grad er nyttig og anvendelig i de studerendes hverdag. De er begge to glade for at have fundet på ideen, og håber de studerende vil tage den til sig og bruge den. Det ser allerede sådan ud.

SPIS PÅ AU er også et projekt, der forsøger at engagere kantinernes personale. Som eksempel kvitterer de med en kop kaffe, hvis man giver siden et like, så på den måde er de også fysisk til stede i de forskellige kantiner.

 

Ikke “kun” for studerende

De to studerende har på fornemmelsen, at folk udefra også besøger kantinerne, især kantiner som den samfundsvidenskabelige og matematiske. De synes, det er oplagt for udefrakommende at besøge kantinerne. Især hvis man ønsker et veltilberedt måltid i et spændende, pulserende miljø, som universitet jo er. Men ikke mindst til en human pris.

 

Et “like” er nok

Man kan støtte SPIS PÅ AU ved at like siden og følge med derinde. Derudover kan man gå i kantinerne på AU, og prøve den mad de omtaler på SPIS PÅ AU.  Marie Ernst og Ida Kader forsøger i ret bredt omfang at beskrive maden. Her vil de komme ind på økologi, glutenfri, om det er hjemmelavet og priser men også om det er sundt med videre.

 

Det handler om formidling

Både nu og på sigt er formålet at fortælle om de kantiner, der ejes af Studenterhusfonden. Det er Studenterhusfonden, som har ansat Ida og Marie. Det er dermed deres kantiner, siden skal informere om. Man kan sige, at siden er for alle de unge, der læser på AU. Målet er klart nok, at alle som studerer finder siden, liker den, og selvfølgelig synes den er relevant for dem. Siden er dermed relevant for alle, som har sin gang på AU, hvilket gør, at siden ikke er aktuel for ALLE unge i Aarhus, men RIGTIG mange. Kantinerne serverer jo sund mad, til priser alle kan være med på – og det er jo noget for de unge – hvad enten man læser på AU eller ej. Så alle er velkomne er slutbemærkningen!

Se siden her 

 

 

Del artikel

Andre læser også