Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spiselauget gør det igen – fornyelse og kvalitet

Af anders@sommersangdigital.dk

Spiselauget er på Northside med fire boder i år. Der sælges både Fish and Chips, Gourmet Hotdog, en Pork Bun og en Umani Burger. Spiselauget var den første madbod på Northside, som var 100% økologisk, og det er de stolte af. På festivalens første dag blev der, på trods af regnvejret, solgt cirka 10.000 portioner mad fra de fire boder. Det fortæller en del om Spiselaugets popularitetet. Selvom der kan være run på, burde ventetiden ikke være lang, da hver bod kan servere cirka 20 enheder pr. minut.

Spiselauget gør det igen - fornyelse og kvalitet

Gourmet Hotdog – en gentagelse værdig

De fleste kender måske Spiselaugets gourmet hotdog. Men det betyder ikke, at den ikke er værd at spise igen og igen. Gourmet Hotdog’en indeholder en økologisk medister, fennikel remoulade, rødløg, mizuna. Den fås også i en vegetarudgave med økologisk tofupølse. Fyldet er indrammet i en stor, bolle, som er både blød og velsmagende. Den passer i konsistens godt sammen med den kryderende pølse, så man kun skal bide igennem den sprøde pølse. Her spiller alle ingredienserne sammen og gør, at man nyder hver en mundfuld. Spiselauget laver selv ramsløgsmedisteren i samarbejde med Slagtergården. Den indeholder både okse- og svinkød, bacon og ramsløg. Perfekt og velsmagende pølse. Spiselauget sælger ca. 70000 hotdogs om året, hvilket giver god mening pga. den gode smag. En hotdog koster 50 kroner, det er i bund og grund en fair pris.

Spiselauget gør det igen - fornyelse og kvalitet

Pork Bun – en forklædt flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich findes på alle festivaler, og den kommer i flere former og kvaliteter. Spiselauget vil gerne sikre, at man på alle festivaler, og ikke kun Northside, kan få en 100% øko udgave af klassikeren. Derfor har man udviklet Pork Bun, som er en lidt anden udgave af den traditionelle flæskestegssandwich. Pork Bun består af brød, frilandsgris, kål, rødløg, may, rødbede relish tilsat peberrod og syltede agurker. Den koster 65 kroner.

Flot ser den ud, specielt på grund af de mange lilla nuancer, som giver et smukt farvespil. Stegen er yderst saftigt og tilpas krydret, så smagen passer til kålen og de syltede agurker. Desuden er der rigeligt med sprøde svær, dem kan man aldrig få for mange af. Igen er brødet dejligt blødt og passer godt til indholdet. Sandwichen kræver en god håndfuld servietter, da den er fyldt godt op. Sådan skal en flæskestegssandwich smage.

Spiselauget gør det igen - fornyelse og kvalitet

Et stort måltid

På Aarhus Updates opfordring fra Northside 16, er sidste års Slider i år blevet til en burger. Umani burgeren fås som menu med fritter. Udover bøf består burgeren af trøffelmayo, rødløg, salat, svampe og syltede agurker. Fritterne er sprøde og salte. De kommer med to velsmagende dips; mayo og en grov hjemmelavet ketchup, som smager af tomater. Bøffen er perfekt stegt og saftig. Det er gode hjemmelavede agurker, alt er frisk og vellavet, og burgerne smager virkelig godt. 90 kroner for en menu er en god pris, og du bliver mæt! Der er meget mad.

Spiselauget gør det igen - fornyelse og kvalitet

Er kvalitet et koncept?

Spiselauget har intet koncept som sådan, med mindre man kan kalde fokus på hjemmelavede ingredienser og gode råvarer et koncept. Det mener vi godt, at man kan. Spiselauget laver selv så mange af deres ingredienser som muligt. Det de ikke selv kan lave, køber de hos gode producenter. Som f.eks. brødet, som er lavet sammen med Bager Sofus, og er specielt udvalgt til retterne.

Spiselauget – vi kommer igen, og vi kan anbefale andre at gøre det samme.

Spiselauget gør det igen - fornyelse og kvalitet

Spiselauget gør det igen - fornyelse og kvalitet

Del artikel

Andre læser også