Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurant, en vinbar, romersk mad og ufattelig meget vin på glas!

Af Line Ingwar Karlsen

Nu har de tunge drenge fra København endelig fået øjnene op for, hvad der sker i Aarhus – det var på høje tid. Et nyt pop-up spisested ledet af køkkenchef, David Fischer, kommer til Aarhus. David Fischer driver i dag Restaurant “Hos Fischer” i København og har tidligere bl.a. arbejdet på Michelin-restauranter i Paris og Rom. Efter en årrække i Rom har han udviklet en stor passion for særligt det romerske køkken, som er en stærk inspirationskilde i den nye restaurant på The Mayor Hotel på Banegårdspladsen i Aarhus.

 

Under festugen bliver det en pop-up restaurant med fri leg. Her skal der leges og forsøges – både i køkkenet og i glassene. Stilen skal lægges, og gæsterne skal se og smage på kreationerne. Efter den 5. september vil holdet evaluere og fastsætte det endelige koncept for restauranten på baggrund af, hvad gæsterne synes og er med på. Herefter åbner den endelige restaurant op den 1. oktober.

 

Navnet på pop-up restauranten er FISCHER`S POP-UP RESTAURANT. Hvad navnet ender ud med, når restauranten bliver permanent, er det ikke lykkes mig at finde ud af. Så det må vi vente med.

 

Fælles forståelse og god kemi

Dina Evar mødte David Oliver Fischer gennem nogle fælles venner. Der var gensidig respekt og interesse for at skabe unikke gæsteoplevelser, selvom der var 300 kilometer mellem deres forretninger. Familien Evar manglede hjælp til deres nye restaurant på The Mayor Hotel. Fischer var frisk og klar på udfordringen.

 

En af vinens tunge drenge, Simon Olesen, der er medejer af Restaurant Schønnemann i København og en af landets bedste sommelier. Simon hjælper David Fischer med vinen på hans restaurant i København. Det er baggrunden for, at David Fischer og Simon Olesen i dag står og snakker om gode vine og de enkle og skarpe retter med Evar familien.

Dina, David og Simon

Alt kan fås på glas – eller næsten da

Man kan sige meget om Aarhus, men det er ikke ligefrem vin på glas, vi er kendte for. Mange caféer og restauranter har kun 2 hvide og 2 røde på glas. Kikset, pinligt og synd og skam. Derfor var jeg helt høj, da jeg så, at alle vine på Simon Olesens vinkort kunne fås på glas. SÅDAN! Hold nu op, hvor jeg glæder mig til, at der kommer gang i den restaurant og vinbar. I vinbaren bliver der plads til 40 gæster, mens der i restauranten kan være omkring de 80.

 

Vinpriser, hvor man har råd til anstændig vin

Prispolitikken er sympatisk – faktisk både venlig og imødekommende. Der kommer maksimum 300 kroner oveni indkøbsprisen på en flaske vin. Det vil sige, at du kan få gode cru’er fra for eksempel Bourgogne til en 600 – 900 kroner. Det er vel at mærke vine, som koster mellem 600 kroner i indkøbspris. Derudover er vinskabene åbne for restaurantens gæster, som har mulighed for selv at udforske og plukke fra et stort udvalg af klassiske og moderne vine. Det bliver et hit! I min bog festugens absolut største hit. Simon Olesen er en sand mester i at sammensætte et vinkort, som holder. Han er klassisk skolet på Le Sommelier i København, men han har også styr på de moderne vine. En mand som spænder vidt, og som er en oplevelse at snakke med. Simon har ansvaret for vinen og vil være at finde både i restauranten og vinbaren under Festugen. Vinbaren har åben, også selv om du ikke skal spise.

 

Pop-up restauranten åbner på onsdag den 26. august klokken 18.00 og holder åben til og med lørdag den 5. september. Adressen er, Banegårdspladsen 14, 8000 Aarhus C. 

 

Vi har fået menu- og vinkort til FISCHER`S POP-UP RESTAURANT

 

Frokostkort

Frokost-2

 

MiddagskortMiddagskortVinkortBarmenu

 

 

 

Del artikel

Andre læser også