Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus – hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Af Line Ingwar Karlsen

Forestil dig en 70’er og 80’er grillbar. En af dem, som var alle steder dengang. Tilsæt så 50’ernes velklædte pølsemand, i hvid kittel og hvid hat. Ikke helt ung, men af den type, som har stoltheden intakt. Ta´ så menukortet fra dengang, og forestil dig det hele er skiftet ud med de bedste råvarer, og hvor alt er hjemmelavet. Det er vi nok forholdsvis mange, som drømmer om. Nu sker det i Aarhus. Langt om længe. Drømmen af en grillbar åbner i morgen klokken 11.00. Det bliver en hyldest til grillbarernes guldperiode. En rigtig 70’er grillbar anno 2018.

 

Gourmet GRILLBAREN

Er navnet. Det ligger i Aarhus Central Food Market. Det er folkene bag CANblau, som ejer Gourmet GRILLBAREN. Makkerparret Jimmy Holm og Claus Broberg ved om nogen, hvad der er godt og spise. De fleste af os kender dem, og elsker dem, selvom det måske ikke altid er politisk korrekt. Men alle ved, hvad det handler om, og hvis de gamle klassiske junkfood-retter smager godt, så får vi tårer i øjnene af ren nostalgi. Hotdoggen, parisertoasten, bøfsandwichen, flæskestegssandwichen og så videre.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Ingen moderne nyfortolkninger

Jimmy Holm, som er medejer og køkkenchef på CANblau, er også manden bag retterne på Gourmet GRILLBAREN. Han fortæller, at god junkfood altid har været i høj kurs hos kokke, især når de har fri, eller har travlt. Teknisk set er det køkkenchefernes livretter. Min drøm har i lang tid været, at lave de retter mange af os kender fra grillbaren med gode råvarer og hjemmelavet. Det gør jeg så nu, og vi har allieret os med Henrik “Remo” Pedersen, som koger vores saucer ind og bager alt vores brød.

 

Uddannede kokke i hvide kitler og hatte

Gourmet GRILLBAREN er gennemført på madsiden. Men også personalet har stil. God stil. Her går alle i hvide kitler, som pølsemændene gjorde i 50’erne og 60’erne. De hvide hatte har de også på. Det eneste, de mangler, er slips, men måske kommer det. Personalet er passioneret, og er stolte af det de laver. Her er ingen  ambitioner om at lave Danmarks bedste bøfsandwich, men bare at lave noget folk er vilde med, og som smager godt. Så er vi tilfredse, fortæller Jimmy Holm.

 

6 retter – that’s it

På mit spørgsmål om antal retter, og om der kommer flere på, er svaret fra Claus Broberg klart. Han er præcis og hurtig i udmeldingen, “Der er 6 forretter, 6 hovedretter og 6 desserter. Du vælger bare mellem de seks faste retter, der er på nu. Ordene kommer med en stor portion humor, og han tilføjer hurtigt, at de måske arbejder på at udvide med en grillkylling, men de skal først finde den rigtige kvalitet. Broberg får også sagt, at der ikke er nogen vækstplaner. Der bliver kun den ene Gourmet GRILLBAREN, som ligger i Aarhus Central Food Market. Han slutter af med en lun bemærkning om, at hverken evnerne eller ambitionerne rækker til yderligere.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Rigtig porcelæn og bestik

Maden kommer på rigtig porcelæn med rigtig kniv og gaffel. Så ingen plastikgafler og paptallerkner her. Tak for det. Og der er mange siddepladser, så man kan sidde ned og spise sin mad. Drikkevarerne er også retro, det bliver Jolly Cola, Jolly Time, Cocio, både kolde og varme og selvfølgelig sodavand med passionsfrugt. Hvis du mere er til øl og vin til maden, så er det lige ved siden af i Foodie-baren.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Henrik “Remo” Pedersen er med på holdet

Remos Grill i Sønderborggade var en kendt grillbar i Aarhus, nærmest med kultstatus. Efter den lukkede, er denne status ikke blevet mindre. Ejeren, som den dag i dag bliver husket for at lave den bedste bøfsandwich-sauce i Aarhus, og måske også i Danmark. Han bager blandt andet også alt det brød, som skal bruges i grillbaren.

 

Pensionister, studerende, politibetjente og soldater i uniform får 10% rabat

Rabatordningen er fra en svunden tid. Det er fra dengang, hvor der ikke var skjulte rabatordninger. Nej, her skilter man åbenlyst med, at ordensmagten, soldater i uniform, pensionister og studerende får 10% i rabat. Det er der nu ingen grund til, da priserne er lave. Rigtig lave, når man sammenholder det med, hvad det er for råvarer, som bruges, og stort set alt er hjemmelavet.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Steak-mix af kødkvæg

I 70’ erne kom de fleste råvarer på datidens grillbar fra de store fødevarefirmaer. Det var ikke hjemmelavet, og bøfferne var lavet på forhånd. Ofte frosne. Sådan bliver det ikke her. Tværtimod. De går helt i den anden grøft. Her får du ikke kød fra en gammel ko, som har produceret mælk i fem år. Der kommer også en ny version af pølsemix, dog opgraderet, med streak af kødkvæg. 120 gram grillet, mørt ribeye-steak. Sprøde fritter. CANblaus luftige bearnaisesauce og et meget lille stykke grønt. Prisen er 90 kroner.

 

Frikadellesandwich

Gourmandiet laver frikadellerne. De er kendt for en frikadelle med masser af kød i, og ikke mindst smag. Remo´s hjemmebagte dellebolle. 120 grams frikadelle fra Gourmandiet, hjemmelavet remoulade og sennep samt hjemmesyltet agurk og rødbede til 50 kroner.

 

Bøfsandwichen

Remo´s hjemmebagte burgerbolle, 200 gram hakkebøf af dansk kødkvæg, krogmodnet, hjemmesyltede agurker og rødbeder og hjemmelavet brun løgsovs og to slags løg til 80 kroner.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Parisertoast

Dansk sennepsmarineret landskinke, smeltet Primadonna og Cheddar, Lurpak smør og sød sennep til 40 kroner.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Ribbensandwich

Remo´s hjemmebagte sesamburgerbolle med fire skiver ribbensteg med sprøde svær fra dansk gris. Stegen er lavet sousvide, så den både er saftig og mør. Selvfølgelig er den med knasende sprøde svær. Der er hjemmelavet rødkål og syltet agurkesalat. Mayonnaise fra Mayoriet på Samsø. Prisen er 60 kroner.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Hotdoggen

Remo´s hjemmebagte hotdogbrød. 80 gram gourmet GRILLBARENS hjemmelavede grillpølse. Pølsemandens sennep og ketchup, hjemmerørt remoulade og to slags løg samthjemmesyltede agurkesalat. 40 kroner er prisen for den.

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Åbner i morgen klokken 11.30

I dag kører Gourmet GRILLBAREN test og indkøring. I morgen klokken 11.00 åbner grillbaren rigtigt. Her bliver helt sikkert run på, da de uden tvivl rammer et hul i markedet i Aarhus. Aarhus Central Food Market har flere boder, men den her bliver uden tvivl det store trækplaster i den kommende tid. Hvis ikke hele selskabet er til dansk grillmad, så er der masser af andre muligheder. Blandt andet salater, smørrebrød, sandwich, sushi og tapas.

 

Gourmet GRILLBAREN

Aarhus Central Food Market
Skt. Knuds Torv 7-9
8000 Aarhus C

Mandag:11.30 – 20.00
Tirsdag:11.30 – 20.00
Onsdag:11.30 – 20.00
Torsdag:11.30 – 20.00
Fredag:11.30 – 21.00
Lørdag:11.30 – 21.00
Søndag:11.30 – 18.00

 

En hyldest: 70’er grillbaren åbner i Aarhus - hjemmelavede klassikere af de bedste råvarer

Del artikel

Andre læser også