Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra pølseskur til økologisk salatbar – nytænkning på strøget

Af Line Ingwar Karlsen

Det er den 3. november, der sker noget. Det nye aarhusianske salatkoncept SPROUTS ser dagens lys og åbner deres første salatbar midt på Strøget i Aarhus. SPROUTS har kun ét mål. De vil tilbyde sunde, lækre, økologiske salater til frokosthungrende aarhusianere. Derfor har SPROUTS valgt at tage kampen op, og har af kommunen lejet et af de gamle metalskure på Strøget. Metalskuret, der tidligere har langet kedelige industriproducerede hotdogs over disken. Den samme slags som en 8-10 andre pølseboder i Aarhus har gør.

 

Der, burde, ske noget nyt

“Vi så en enorm charme ved at tage fat i noget, som normalt opfattes som en institution i Danmark. Nemlig et pølseskur og forsøge at vende lidt op og ned på det hele, og i stedet tilbyde det produkt, der i teorien ligger længst fra røde pølser og ristede løg. Det er en udfordring – men vi er sikre på, den nok skal lykkes.” Fortæller partner Nathalie Høiberg.

no_salat3874-3

Lokale leverandører

Med fokus på økologiske råvare og unikke produkter vil SPROUTS levere et sundt produkt, som man hurtigt, nemt og lækkert kan hente og nyde i sin frokost. “Vi har brugt enormt meget tid på at finde de rigtige produkter og salater, samtidigt med at vi er lokalt forankret. For eksempel får SPROUTS næsten alt vores grønt fra en lokal økologisk leverandør og kødet kommer fra Slagter-Riget ved Skt. Pauls Kirkeplads.”

lidt-koed_

Fuck frysekylling

Kødet, som SPROUTS vil tilbyde i deres salater, er de især stolte af. Her finder du ingen præfabrikata frysekylling, som på ser på mange andre salatbarer. Men topkvalitets kylling fra Gråsten eller medium grillet flanksteak fra prisvindende kvæg fra Kildegaarden.

no_salat3854-copy

Fair priser er det nye sort

Går man en tur ned gennem grøntafdelingen i sit lokale supermarked, ved man, at økologisk grønt og lokalt kød er dyrt. Det skræmmer dog ikke SPROUTS, som kan præsentere nogle meget sympatiske priser. Alle salater koster 69 kroner, eller som menu med en kold kildevand er prisen blot 79 kroner.

 

WeDoBurgers folkene står bag

Bag konceptet står Nathalie Høiberg, som indtil for nyligt var en del af ledelsen bag burgersuccesen WeDoBurgers. “Nathalie har været ansat hos WeDoBurgers næsten siden åbningen af den første butik. Og blev efter blot to måneders ansættelse en del af ledelsen i Aarhus. Hun har en fantastisk egenskab til at knokle ligeså meget den første dag som den sidste. Så da Nathalie  kommer og siger til os, at hun har en drøm om en salatbar, og fortæller sine visioner, var vi intet mindre end solgt. Derfor sagde Christoffer No og jeg hurtigt ja til at være med til at investere i projektet”, fortæller Daniel Sørensen, partner i WeDoBurgers.

 

SPROUTS åbner som sagt den 3. november og tilbyder på åbningsdagen 200 gratis salater til de nye kunder.

SPROUTS

Del artikel

Andre læser også