Liège

 

En sprød karamelliseret skorpe, flødeskum rørt med årstidens bær og en kerne af flydende chokolade. Lièges vafler er i særklasse og har vundet mangt et dessert-hjerte. Manden bag, Casper Elbech, tror så meget på sine vafler, at han valgte at sige job op, skifte branche og starte som selvstændig.

 

Smagen af Belgien

Vafler er ikke blot et mellemmåltid for det belgiske folk – det er et nationalt klenodie. Hver region har sin opskrift, og de vogtes fra generation til generation. Casper Elbech har personligt hentet sin opskrift fra den østlige region af Belgien; Liège. Her er vaflen kendetegnet ved det perlesukker, der rulles i dejen og giver vaflerne den karamelliserede skorpe.

Præcis som i Liège kan Casper Elbechs vafler nydes både helt uden topping, med bærskum, belgisk chokolade eller med pocheret æg, sprød bacon og grøn karse strøget på toppen.

 

En mand med en mission om et vaffel-eventyr

Vaffel-passionen startede for tre år siden. Her besøgte Casper Elbech – der dengang var sosu-assistent på Skejby Sygehus – Belgien for første gang. Her var det dog ikke smagen af vafler, der trak. Han fortæller: “Da jeg først satte benene på belgisk jord kunne jeg egentlig ikke lide vafler – men det ændrede sig hurtigt. Jeg blev overrasket over, at de belgiske vafler ikke bare har en sød, ensformig smag som de danske.

 

Efterfølgende begyndte tanken om at introducere Danmark for, hvordan vafler også kan smage, at spøge. I efteråret 2016 fik Casper Elbech mulighed for at præsentere sin vaffel for mesterkok Jesper Koch, gastronomisk chef hos Aarhus Central Food Market. Og så tog tingene fart. Få måneder senere havde vestjyden sagt sit job op og kastet sig ud i livet som selvstændig.

 

To stay or to go?

Du kan nyde din vaffel ved langbordene eller nuppe et par stykker med hjem til dessert. Hos Liège er service og den gode historie i centrum – kom og få en snak og en ægte, belgisk smagsoplevelse.

 

ingen billeder

Tilbud

Info

Anmeldelser