Kähler Spisesalon

Kähler Spisesalon ligger på den befærdede M.P. Bruuns gade i hjertet af Aarhus. Salonen ligger lige ved siden af den mere navnkundige restaurant Nordisk Spisehus, der for øvrigt har samme ejere. Kählers spisesalon har åbent alle ugens dage. Først på dagen bydes der på brunch,  senere frokost, og til slut et aftenkort. Smørrebrød kan fås hele dagen.

Smørrebrød i verdensklasse

Man må dog ikke komme med en forventning om smørrebrød i klassisk forstand, for det er det bestemt ikke. Her er der mere tale om nytænkning, af nogle af de gamle klassiskere, og det har bestemt også en berettigelse i disse år, hvor den danske gastronomiske scene har gjort op med befolkningens opfattelse af, hvad dansk mad er. Når man går ind og nytænker noget så helligt som smørrebrød, succesfuldt vel og mærke, så beviser det, at man har formået at revolutionere danskernes suppe-steg-og-is mentalitet. Vi mindes ikke at have set et mere detaljeret og veludført menukort, hvor der i den grad, var fyldige forklaringer og små forhistorier om, hvad man senere hen kunne indtage. Kählers Spisesalon ligger i katogorien “Nynordisk smørrebrød”.

Morgenmad & Weekendbrunch

Bedste morgenmad i Aarhus - Hverdage kl. 9.00-11.30

Hos Kähler tror vi på, at morgenmaden er nøglen til en god start på dagen, og vores nøje udvalgte lokale, specialproducerede og rene råvarer er garant for kvaliteten af dit første måltid i dag.

 

Morgenbuffet – Vi starter alle hverdage med lækker morgenmad

Vores eget friskbagte økologiske brød på surdej og rugbrød fra Tonnys Bagerhus i Galten. Smør fra Jernved Mejeri, køkkenets egen marmelade, økologisk brie, Benedict Hvid fra Thise Mejeri og skæreost fra Marsk Maribo. Lufttørret fennikelsalami og paprikapølse fra Slagter Christiansen på Fanø. Hertil skyr fra Thise Mejeri med honningristede flager af havre, spelt og enkorn, ristede græskarkerner, sesam, rosiner og tranebær samt dejlig sød honning. Prikken over i’et i Kählers morgenmad er dejlig frisk frugt.

Prisen er 80 kr.

Nyd morgenmaden i fred og ro i Aarhus på Kähler Spisesalon. Vi skal nok stå op før dig og sørge for det hele!

 

Weekendbrunch

Bedste brunch i Aarhus – hver weekend. Lørdag kl. 9.00-12.30 og søndag og helligdage kl. 10.00-13.00

 

Når det er weekend, er det også tid til at hygge og forkæle sig selv lidt ekstra, så lørdag og søndag finder du et udvidet udvalg i morgenmadsbuffeten. I weekendbrunchen finder du friskbagt økologisk brød på surdej og rugbrød fra Tonnys Bagerhus i Galten. Smør fra Jernved Mejeri, køkkenets egen marmelade, økologisk brie, Benedict Hvid fra Thise Mejeri og skæreost fra Jernved Mejeri. Lufttørret fennikelsalami og paprikapølse fra Slagter Christiansen på Fanø. Hertil skyr fra Thise Mejeri med honningristede flager af havre, spelt og enkorn, ristede græskarkerner, sesam, rosiner og tranebær samt dejlig sød honning.

 

Til ekstra forkælelse i weekenden indeholder brunchen, udover ovenstående, tørsaltet og koldrøget laks fra Poul og Per i Skagen, scrambled eggs, stegte oksepølser med æble og salvie, ovnstegte kartofler med sennepsmayo, blandet salat, vores egen smørchokolade, hasselnøddesmør, honning og en lille sød og syndig kage.

Du er velkommen til at spise til du revner, men husk at det er helt okay at gå flere gange. Sådan kan vi nemlig sammen gøre en indsats for at mindske madspildet.

Prisen er 159 kr.

 

Vinkort

Vinmenu til 3 retter
3 glas vin · 195 kr.

Vinmenu til 4 retter
4 glas vin · 250 kr.

 

Mousserende vine

Månedens Kähler-aperitif
Dejligt glas bobler til at starte middagen på.
68 kr. / pr. glas.

 

Rosévin

Rosé · 269 kr.

2012, Domaine Montrose, Côtes de Thongue, Languedoc, Frankrig
Vinen har en flot, rødlig farve og allerede i duften finder man charmerende nuancer af røde bær som hindbær, jordbær og en sart aroma af ferskner. Smagen er let og harmonisk med god balance mellem frugtsødme og friskhed. Druer: grenache, syrah, cabernet franc.
Glas / 69 kr.

 

Hvidvin

Hvidvine · 269 kr.

2011, Herringbone, Marlborough, New Zealand
Vinen har en frisk duft af citrus og hyldeblomst og smagen domineres af hyldeblomst og syre fra grønne pærer. Drue: Sauvignon Blanc. 5 stjerner i dansk mad- og vinmagasin i 2011.
Glas / 69 kr.

2008, Little Yering, Yarra Valley, Australien
Vinen i denne flaske er specielt udvalgt af Michael Laudrup. Skøn og forfriskende citrusduft med lette mineralske noter. Blød og rund med flot fedme og let krydret, frugtig og nøddeagtig med lang eftersmag. Drue: Chardonnay. 5 stjerner i Vinavisen.
Glas / 69 kr.

2013, Riesling Classic, Rheingau, Tyskland
Meget klassisk og frugtrig Riesling fr Rheingau. Duften er meget ren og frisk, og i smagen finder man en god mineralitet og nuancer af grønne æbler, citrusfrugter og en smule fersken. Drue: Riesling.
Glas / 69 kr.

2012 Los Navales, Rueda, Spanien
Duften har toner af moden frugt, hø og citrus. Smagen er forfriskende med god syre til at afbalancere frugten. Drue: Verdejo. 5 stjerner i dansk dagblad.

Hvidvin · 369 kr.

2011, Foxglove, Verner, Central Cost, USA
En vin med masser af duft af eksotiske frugter, eg og citrus. Smagen giver en stor fylde af fersken og lakrids. Drue: Chardonnay. 91 point ud 100 point af Robert Parker. 

2012, Weingut Johann Topf, Kamptal, Østrig
Let, ukompliceret vin, der på forunderlig vis kombinerer sprødhed og lyse frugter som grønne æbler med svage krydderier og stilrene mineralske undertoner. Drue: Grüner Veltliner.

2010, Joh. Jos. Christoffel Erben, Ürzig Würzgarten, Trocken, Mosel, Tyskland
Duften har klare toner af æbler og mineraler og desuden et let krydret præg. Smagen har en god syre og en meget flot balance, hvor tonerne af æble og mineraler går igen i eftersmagen. Drue: Riesling. Anbefalet af Børsen.

2010, Domaines Schlumberger, Alsace, Frankrig
I duften finder man først eksotiske toner af modne citrusfrugter samt toner af grønne blade. I smagen blander vinens modne og frugtrige toner sig med et godt bid af mineralske nuancer, som giver god fylde. Pinot Blanc slutter meget friskt og delikat, næsten lidt perlende. Drue: Pinot Blanc. 5 stjerner i dansk dagblad.

Hvidvin · 469 kr.

2010, Domaine Marc Kreydenweiss, Alsace, Frankrig
Marc er en mand, der dyrker sine vine 100% biodynamisk. Vinen er ren og perlende Riesling med en lang fyldig smag. Drue: Riesling. 95 point ud 100 point af Robert Parker. 

2011, Pouilly Fuisse, Joseph Drouhin, Bourgogne, Frankrig
Duften er citrus og lime samt lette toner af blomster. I smagen er den frugtrig og ren med en let behagelig fedme af fersken. Drue: Chardonnay.

2009, Planeta, Sicilien, Italien
Denne Chardonnay fra Planeta har en flot, gylden farve med et let grønligt skær. Vinen har en utrolig flot bouquet med stor intensitet og nuancer af citrus, hasselnødder og honning. Smagen er ligeledes meget kompleks med en flot harmoni mellem nyt træ og Chardonnays fede frugt. I eftersmagen kommer vinens mineralitet fint frem. Drue: Chardonnay. 95 point ud 100 point i magasinet Wine Spectator.

 

Rødvin

Rødvin · 269 kr.

2011, Delas, Saint Esprit, Côtes-du-Rhône, Frankrig
Vinen har en intens duft af kirsebær og lakrids. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er klassisk for Rhôneområdet, men holdt i en lidt afdæmpet stil. Druer: 70% Syrah, 20% Grenache Noir og de sidste 10% er fordelt på Carignan og Mourvèdre. 5 af 5 stjerner i dansk vinavis.
Glas / 69 kr.

 

2013, River Retreat, Pinot Noir, Trentham, Australien
Vinen har en lys, rubinrød farve. I duften finder man røde bær som jordbær og hindbær, som også går igen i smagen, der herudover også byder på kirsebær og et krydret strejf. Drue: Pinot Noir
Glas / 69 kr.

 

2009, Finca Antigua, La Mancha, Spanien
Dyb kirsebærrød farve. Duften domineres af mørke bær tilsat lette toner af krydderier, balsamico og viol. Smagen er kraftig og intens med masser af karakter og fede modne tanniner. Drue: Tempranillo.

Rødvin · 369 kr.

2011, Brown Brothers, Victoria, Australien
Vinen har en dyb, rubinrød farve. I duften finder man nuancer af sødlige bær, især solbær og hindbær, men også nuancer af krydderurter såsom pebermynte og til sidst chokolade. I smagen er vinen fyldig med fin, tør friskhed og afrundet tannin. Drue: Cabernet Sauvignon. 85 point ud af 100 point i magasinet Wine Spectator. 

 

2011, Ara, Select Blocks, Marlborough, New Zealand
Denne rødvin har duft og smag præget af flint og kirsebær, og vinen har en fin, rund fylde. Drue: Pinot Noir. 5 stjerner i dansk dagblad. 

 

2008, Hey Mambo, Sultry Red, Californian, USA
En vin med god styrke af frugt, såsom blomme, blåbær og kirsebær. Eftersmagen er krydret med en snert af peber. Drue: 41% Syrah, 33% Zinfandel, 10% Barbera, 9% Petite Sirah og 7% Alicante Bouchet. 89 point ud af 100 point i dansk vinmagasin.
Glas / 85 kr.

Rødvin · 469 kr.

2010, Rully, Joseph Drouhin, Bourgogne, Frankrig
Illustrerer meget overbevisende Pinot Noir druens typiske duft af skovens røde bær: brombær, blåbær og solbær. Drue: Pinot Noir.

 

2011 Castello di Querceto, Chianti Classico, Toscana, Italien
Klassisk Chianti med duft af hindbær og krydderurter. I smagen finder man solmodne solbær og brombær med en stram eftersmag af sort peber. Drue: 92% Sangiovese og 8% Canaiolo.

 

2011 Crozes-Hermitage, Domaine les Bruyeres, Rhône, Frankrig
Indbydende duft af krydderier, træ, lakrids og mørke kirsebær. Smagen er fyldig med god balance mellem de modne tanniner og vinens fylde. Drue: Syrah. 91,5 point ud af 100 point i vinmagasin.

Rødvin · 558 kr.

2010, Ca’ Marcanda, Gaja, Promis, Toscana, Italien
Vinen har en kraftig duft af kirsebær, blomme og svovl. I smagen er vinen mørkere i stil med karakterer af solbær og brombær og i sin ungdom en smule domineret af træ og tannin. Druer: 55% Merlot, 35% Syrah og 10% Sangiovese. 90 point ud af 100 point i bladet Wine Spectator


2010, Francis Ford Coppola, Director´s Cut, Dry Creek Vally, USA

Duften i vinen har masser af krydderier og kirsebær. Vinens smag byder på vilde bær, sorte blommer og kakao med spændende noter af ristet træ og stjerneanis. Drue: 82% Zinfandel, 14% Petite Sirah, 4% Syrah.

 

Portvin

2000, Colheita Port, Hutcheson, Feuerheerd & Associados, Douro, Portugal  · 425 kr.
Duften har inciterende toner af abrikos og honning. Smagen er fyldig og sød med en diskret syre, der afbalancerer vinen flot. Drue: Semillon. 4½ stjerne i Platters South African wine guide, januar 2011.
Glas / 60 kr.

Dessertvin

Buller Fine Old Tokay, Australien, Victoria, Rutherglen · 375 kr.
Gyldenbrun farve med orange reflekser. Duften er rig med nuancer af karamel og malt. Smagen er lang, blød og indsmigrende med komplekse noter af karamel, malt og lidt orangeskal. 95 point i The Wine Advocate.
Glas / 65 kr.

2008, Chateau Piaut, Sauternes, Frankrig · 448 kr.
Duften har toner af eksotiske frugter og krydderier. Smagen er fyldig og sød med en meget diskret syre. Drue: 15% Sauvignon Blanc, 85% Sémillon.

 

Avec

Cognac

Daniel Bouju Vieille Reserve
Daniel Bouju’s generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag.
Lang, blød og rig eftersmag fyldt med nuancer af frugt og krydderier.
3 cl. / 65 kr.

Cognac Tres Vieux, Societe Jean Fillioux
Cognacen har en meget kraftig duft af vanilje. Smager af moden frugt,
appelsinmarmelade, kvæde og pære. Lang og utrolig kompleks eftersmag.
3 cl. / 95 kr.

Grappa

Nonino Moscato
Ulagret klar grappa med duft af roser og vanilje. Elegant og aromatisk.
3 cl. / 65 kr.

Nonino Prosecco
Flot gylden ravfarve, lagret på egetræsfade og en blød og rund smag.
3 cl. / 65 kr.

Rom

Caraibe Ron Peter
En unik, sød og elegant rom. Toner af farin, karamelliseret sukker, appelsin,
toffee, marcipan, kokos, vanilje og meget, meget mere.
Lavet på et blend af gamle fade, primært fra Barbados.
3 cl. / 65 kr.

Ron Millonario Solera 15 Year
Rommen dufter af brun farin, brændte mandler, vanilje, fad, rosin og mørk
chokolade. Smagen har en fin rom-sødme, der understøttes af krydderier.
Kåret til verdens bedste Premium rom ved International Rum Festival i 2009.
3 cl. / 95 kr.

Calvados

Drouin VSOP, Christian Drouin, Pays d´Auge
Duften har nuancer af sød cider, bagte æbler, ingefærbrød, vanilje, kanel,
mandel og bivoks. Smagen er stor og generøs med noter af Tarte Tatin og
en frugtet æble-finish.
3 cl. / 65 kr.

Whiskey

Glenfarclas 15 Years, J & G Grant, Glenfarclas Distillery
Smagen er kompleks med nuancer af sødmefuld sherry, sød malt, appelsin og
tørrede abrikoser. Eftersmagen er cremet med lange, fyldige sherrytoner
og en delikat og sød røg.
3 cl. / 95 kr.

Eau de vie

Malus X, Feminam
Alkoholindholdet balancerer med en frisk syre og masser af æblesødme. Den
har en dyb og intens æbleduft og masser af æble, honning og karamel i smagen.
3 cl. / 65 kr.

Malus X, Masculine
Smagen domineres af en dyb, karamelagtig æblesmag inden den afsluttes
af varme cognactoner.
3 cl. / 65 kr.

Likør

Cointreau, Orange Likør
Likøren er en smule bitter og anses som en af de bedre triple sec’s. Smagen er
domineret af søde og syrlige appelsin-noter.
3 cl. / 65 kr.

Grand Marnier, Rød
Rød Grand Marnier er en cognac-baseret, elegant orangelikør med en fyldig
og behagelig eftersmag.
3 cl. / 65 kr.

 

Info