Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stjernekokke dyster om at vinde Årets ret med svinekød

Af anders@sommersangdigital.dk
Hvor i Danmark findes den bedste ret med svinekød? 13 nominerede kokke viser, at svinekød er meget mere end de koteletter størstedelen af danskerne putter i indkøbskurven

Der er tryner, fødder og haler på ingredienslisten hos de kokke, der er nomineret til Årets ret med svinekød. Og det glæder det dommerpanel, som har peget på de 13 udvalgte.

Det er vidt forskellige bidrag, fra meget forskellige restauranter, der er blevet nomineret. Fælles for dem er dog, at de har haft øje for de udskæringer, der ofte er overset af danskerne. Samtidig har restauranterne tilberedt udskæringerne på en rigtig spændende måde. Der er både blevet leget med teksturer og smag, siger Grethe Andersen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, der står bag prisen.

 

Hele landet har peget på de bedste Madanmeldere, kokke og madinteresserede danskere har i det sidste år kunne indstille ekstraordinære retter, de har fået serveret på restauranter. De indstillede retter kunne enten være en forret, mellemret eller hovedret, og svinekød skulle naturligvis være den vigtigste råvare.

Rigtig mange havde indstillet deres favorit ret med svinekød, og flere viste nye, anderledes og særlig velsmagende sider af svinekødet. Nu er de indstillede biddrag gennemgået og 13 nominerede er fundet. De udpegede restauranter er fra hele landet og befinder sig både i forskellige prisklasser og stilarter.

 

Hvem vinder Årets ret med svinekød? De 13 nomineredes retter skal kæmpe mod hinanden til den store finale den 20. oktober, som finder sted på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Her skal restauranterne præsentere deres ret for et dommerpanel på otte dommere ledet af Jakob de Neergaard.

De nominerede restauranter og kokke er:

 

  • Restaurant Höst, København – Jonas Christensen
  • Restaurant Geist, København
  • Hotel Frederiksminde, Præstø – Jonas Mikkelsen
  • Det Glade Vanvid, Aarhus – Jesper Koch
  • Kadeau, København – Nicolai Nørregaard
  • Restaurant ET, Aarhus – Casper Sobczyk
  • CLOU, København – Jonathan K. Berntsen
  • Sortebro Kro, Odense – John Kofoed
  • Søllerød Kro, Søllerød – Brian Mark Hansen
  • Kokkeriet, København – David Johansen
  • Falsled Kro, Falsled – Per Hallundbæk
  • Restaurant 5, Svendborg – Jeff Scott Foster
  • Restaurant Knapp, Åbenrå – Jesper Johansen

 

Fakta om konkurrencen

Landbrug & Fødevarer vælger de 13 bedste bidrag.

De nominerede skal lave retten for et dommerpanel mandag den 20. oktober 2014. Hvor vinderen findes og præmierne deles ud.

Der er tre præmier på højkant:

1. præmie: 40.000 kr.

2. præmie: 15.000 kr.

3. præmie: 5.000 kr.

Norma og Frode S. Jacobsens Fond er sponsor sponsorer

 

Del artikel

Andre læser også