Af Redaktionen

Verdensballetten, som gæster Møllerup Gods den 14. juli i år, har de forgangne år været forrygende succeser med fantastiske tilbagemeldinger fra gæster og samarbejdspartnere. Møllerup Gods har gode rammer til store kulturelle events, men det er kun lykkedes at stable så stort et arrangement af international kvalitet på benene med støtte fra samarbejdspartnere, lokale, og sponsorer. Uden dem ville Verdensballetten på Møllerup Gods, ikke være muligt. Regentparrets deltagelse har yderligere været med til at stemple Verdensballetten som en af årets store kulturbegivenheder. Regentparret vil ligeledes deltage som gæster til sommerens forestilling.

 

Støtte hele vejen rundt

Som tidligere år er hovedsponsoren Jyske Bank. Derudover er der en stor støtte og opbakning fra Salling Fonden, Spar Nord Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis Hansens Fond Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge. ”Det er helt overvældende med den store opbakning og det giver ekstra blod på tanden til at gøre et endnu bedre stykke arbejde, men uden alle sponsorerne var arrangementet slet ikke muligt at gennemføre, derfor er det en rigtig glædelig nyhed at modtage støtten. Planlægningen og forberedelserne til balletten fylder meget, samtidig med at budgettet er stramt” siger Anne Sophie Gamborg.

 

Den aarhusianske baghave

Derudover er det et stort skulderklap for Møllerup, at få lov til at være en aktiv spiller i Århus som Kulturby ’17, ved at kunne tilbyde et arrangement der trækker folk ud til Århus’ ’baghave’ og benytter de smukke rammer som Mols Bjerge skaber omkring Århus. Anne Sophie Gamborg siger: ”Vi er utroligt stolte over, at vi kan tiltrække en så stor og international begivenhed, og vi mener, at vi kan biddrage med et ganske unikt arrangement som ikke findes andre steder i Østjylland, særligt i år er det aktuelt med Århus som Kulturby ’17”.

 

Lancering af en ny Hemp Gin

For at gøre noget særligt for sponsorerne i anledning af den store Jubilæumsforestilling har Møllerup valgt at lancere deres helt nye hampegin og hampetonic på dagen. Sponsorgæsterne kan nyde en lækker og forfriskende gin & tonic efter balletten. Gin’en og tonic’en er udviklet i samarbejde med dygtige samarbejdspartnere fra Ørbæk bryggeri og Møllerup er enormt stolte og spændte på at kunne præsentere en enestående drink for de inviterede gæster til Verdensballetten som de allerførste.

 

Nyskabende og lokalforankret Verdensballet

Verdensballetten er kulturelt og lokalt forankret, og Møllerup ønsker derfor, at tiltrække lokale gæster fra området og de større byer, Ebeltoft, Grenaa, Randers og Aarhus, men også udefrakommende gæster og balletinteresserede. Et af ønskerne er at aktivere og fremme samarbejdet mellem lokale foreninger, institutioner, erhvervsliv og frivillige, som får værdifuld eksponering i forbindelse med balletten. Møllerup samarbejder derfor også i år med flere lokale fødevareproducenter og restauranter, som både er ved Verdensballetten med deres lokale fødevarespecialiteter, men også kreerer balletmenuen, som kan nydes på Hubertus Kroen, samt picnickurven, der kan nydes i godsets park.

Verdensballetten på Møllerup Gods - Aarhus Update

I 2017 samarbejder Møllerup Gods med følgende i lokalområdet:

Meny Rønde, Mols Organic, Restaurant Fru Larsen, Lille Raneladegaard, Mols Kafferisteri, Lorentsen Vinhandel, Hornslet Blomster, Møllerup Brands, Åkjærsgaard Plantecenter, Balletakademiet Aarhus, Randers Balletskole og Nationalpark Mols Bjerge. Møllerup ønsker at fastholde de gode samarbejder, men ønsker også at udvide og inddrage både flere og nye samarbejdspartnere.

 

Verdensballetten på Møllerup Gods 2017 

Verdensballetten er i dag et af Danmarks største kulturelle events. Den samler publikum fra hele verden, og denne sommer er det 6. år i træk at Verdensballetten danser på Møllerup Gods. Siden 2012 er der skabt en fin og stemningsfuld sommertradition på det smukke gods i Mols Bjerge. I år er Verdensballetten på Møllerup ligeledes en del af Kulturby ’17, og det er også i år, at Verdensballetten har 10-års Jubilæum i Danmark. Alt dette fejres med en helt speciel Jubilæumsforestilling.

 

En historisk kulisse uden sammenligning

Verdensballetten tiltrækker både gæster fra nærområdet samt ind- og udland. Den indbyder til en særlig udendørsoplevelse, hvor kunst og kultur kommer i dialog med naturen. Før højdepunktet – Verdensballetten – kan gæsterne nyde godsets smukke park, få en historisk rundvisning, spise picnic, eller få en gourmetoplevelse på godsets kro – alt sammen med de historiske bygninger som enestående kulisse. Igennem årene er det lykkedes at favne meget bredt, også aldersmæssigt, hvor selv gæster uden det store kendskab til ballet og opera kommer og får vakt deres interesse.

Verdensballetten på Møllerup Gods - Aarhus Update

Forestillingen i 2017 sammensættes af en charmerende og let forestilling med verdenskendte balletstjerner, bl.a. fra the Royal Ballet i London, der sjældent optræder på samme scene og sjældent i Danmark. Programmet byder på højdepunkter fra de bedste og mest elskede balletter blandet med moderne dans. Den klassiske musik gives af bl.a. den danske violinist Niklas Walentin og operasanger Jens-Christian Wandt.

 

Program for Verdensballetten den 14. juli:

 

16.00-19.30 Området åbner og parken åbner for picnic

16.00-18.30 Udlevering af forudbestilt picnic kurve

16.30-18.00 Forudbestilt 3 retters balletmenu serveres på Hubertus Kroen

16.30 Rundvisning/foredrag på Møllerup – mødested i Parken

16.00-21.30 Baren med lokale råvarer: is, grillpølser, vin, vand og øl, kaffe og kage er åben

17.30-18.30 Elevopvisning med Balletakademiet og Randers Balletskole

18.30-19.30 Opvarmning og klar scene til Verdensballetten 2016

19.30-21.30 Verdensballetten på Møllerup Gods 2017

 

Der er endnu billetter til salg her:

 

 

Livemusik og koncerter Se alle

Udvalgte artikler Se alle