Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

SushiSushi i Aarhus – en overraskelse af de store

Af Jan L. Pedersen

Sjældent er jeg blevet så positiv overrasket, som første gang jeg spiste sushi fra den nystartede SushiSushi i Mejlgade. Regel nummer et for en sushirestaurant eller sushibar er opfyldt til fulde – ingen lugt af fisk overhovedet. Alt er pænt og velholdt – ingen rod. Alt står sirligt. Der var rent, velholdt, flot, sympatisk – ingen slinger i stilen. Jeg har sjældent set et så rent sushikøkken – sorry, men sandt. Man får virkelig en fornemmelse af, at der i den grad er styr på tingene her. Dette bliver så rigeligt bekræftet, når vi kommer til maden.

Forrygende måltid i sushi-ligaen

En appetizer med 2 stykker svitset tun og sriracha chilisauce til 30 kroner. I den grad velsmagende og uhørt billigt. Det er især chilisaucen, der løfter den svitsede tun op. I det hele taget er sushi oplagt til at dele med hinanden. Det gør vi som regel altid.

Svitset tun og sriracha chilisauce på Sushisushi i Århus

Vi valgte en menu nummer 5a til 170 kroner. Der var 18 stykker sushi på. Der var 2 hot nigiri med laks og 16 maki. De var forskellige – 4 slags med laks, 4 med tun, 4 california og 4 california de luxe. Alt i alt en stor portion. Menuen kom på et flot skifferbræt – stilrent og indbydende. Sushien, såvel fisk som ris var veltempereret, hvilket er et ubetinget plus i vores karakterbog. Smagen var perfekt. Flot lavet, frisk, som sjældent set, og med velsmag til en topkarakter.

Menu nummer 5a på Sushisushi i Århus

Vi valgte også deres menu nummer 6 til 170 kroner. Her var i alt 8 nigiri, 2 stykker laks, 2 tun, 2 hvidfisk, 2 tamago, og 4 maki med laks. Igen en stor portion. Fisken var i den grad frisk og mør. Det var på ingen måde små stykker sushi, jeg synes faktisk de var overraskende store.

Menu 6 på Sushisushi i Mejlgade i Aarhus

Vi fik også 8 stykker Pink dragon roll. Helt igennem flot smag. De var med laks, seafood, springløg, agurk, avocado, sesam og japansk mayo. Store og dekorative til 125 kroner. På ingen måde dyrt, når man tager smag og størrelse i betragtning.

Pink dragon roll på Sushisushi i Århus

Vi har hørt, at crispy dragon rolls fra SushiSushi skulle smage rigtig godt. De er med tempura reje, avocado, laks, hvidfisk, tun, rød tobikko og teriyaki. Der er 8 stykker i en menu og den koster 135 kroner. Et oplagt valg at prøve, så det gjorde vi. Meget hurtig blev den en af vores favoritter.

Crispy dragon roll på Sushisushi i Århus

Saucen gør forskellen

Det er saucerne, der gør den store forskel. Her er et stort udvalg hos SushiSushi – ikke mindre end 6 forskellige. Vi købte deres egen hjemmelavede sushisushi-sauce til sushien. Den kan varmt anbefales – især hvis du spiser meget sushi, da afveksling er godt og man nogle gange kan blive lidt træt af soya. Lige for tiden, vil jeg faktisk gerne spise den hjemmelavede sauce til alt sushi, hvis det var muligt.

Kvaliteten skal være i top – og det er ikke til diskussion

Hos SushiSushi er de nærmest hysteriske med deres kvalitet. Det er altid de bedste råvarer, der bliver brugt og i den bedste kvalitet. Det kan man tydeligvis både se og smage. Alt fisk er bæredygtigt og certificeret. Det gør, man ikke driver rovdrift på naturen. Så det er med god samvittighed, man spiser hos SushiSushi. Jeg er ikke i tvivl om, at bæredygtige fødevarer vinder mere og mere indpas.

Oprigtige nordjyder

SushiSushi kom ind fra Nordjylland, og er allerede blandt vores absolutte favorit sushi spisesteder. Faktisk ligger de helt i toppen sammen med en anden sushirestaurant i byen. Efter et par besøg hos SushiSushi er vi så heldige at møde den ene af ejerne. Sinne Lagrolet, som sammen med sin mand ejer SushiSushi. De driver sammen 5 sushirestauranter og sushibarer, tre i Ålborg, en i Randers og så den her i Århus. Det er godt syv år siden de startede den første sushibar.

Sinne Lagrolet og sushikok på Sushisushi i Århus

Sinne Lagrolet vil gerne svare på et par spørgsmål. Hun virker rolig. Hendes charmerende nordjyske accent gør mig helt tryg. Her er handling bag ordene. Det er let at spotte. Jeg spørger hende om, hvorfor SushiSushi vælger at åbne i Aarhus. Meget frisk er svaret, ”Hvorfor skulle Århus ikke også have den bedste sushi?”. Det kan hun jo have ret i. Men bag det friske svar, ligger der alvor bag. SushiSushi har faktisk noget andet at byde på inden for kvalitetssushi. De har en anden bredde i deres udvalg, 100% bæredygtige råvarer og bruger udelukkende uddannede sushikokke. Så på den måde giver det god mening at starte i Aarhus.

Underspillet og ydmyg

Udvalget er stort og bredt. Vi har spist lidt af hvert, både i sushibaren i Mejlgade og som take away. De tre gange vi har spist sushi fra SushiSushi, har vi i den grad fået noget for pengene. Vi synes især om deres meget ydmyge holdning til opgaven. De underspiller, på den gode måde, ikke noget praleri, men de kan deres håndværk i den lille Sushibar i Mejlgade.

Mejlgade set fra Sushisushi

Vi blev væltet omkuld af en nordjysk storm af velsmag. Hold da op, det smagte godt. Nu har jeg i længere tid haft mine favorit sushirestauranter i Aarhus, og pludselig kommer der en ny spiller på banen, som i den grad sender mine forventninger til sushi markant op. Hvis man kunne tale om gourmet sushi, og det kan man vel godt, så hører SushiSushi bestemt til i den kategori.

Sushisushi i Mejlgade i Århus

Japanske sushikokke

Speciel udvalgte sushikokke er et must. Ikke noget med en studentermedarbejder der står og bakser noget amatørsushi sammen. Nej, hos SushiSushi er alle sushikokkene uddannet og har alle mange års erfaring kun med sushi. De er specialudvalgte og kommer fra Japan, Dubai, Bermuda, Thailand og Malta. Flere af dem har op til 20 års erfaring kun med sushi.

Sushikok hos SushiSushi i Mejlgade

Her henter man selv sin take away

Sushibaren i Mejlgade er ikke ret stor. Der er plads til 10 spisende gæster. Konceptet er tænkt som take away og uden udbringning. Sinne Lagrolet fortæller, ”Vi vil gerne have at vores sushi er så frisk og flot som muligt. Vi vil gerne have vores kunder selv henter den, og passe godt på den hele vejen hjem”. Sinne Lagrolet hentyder til, at man mange gange får take away som er beskadiget i transporten, og det vil hun ikke være med til. Hun fortsætter, ”Der er ikke noget værre, end at åbne en boks med sushi og det hele ligger i et tumult – det er bare slet ikke indbydende, og det vil vi ikke være med til. De penge, som vi spare på udbringning, bruges i stedet på bedre kvalitet i vores sushi, så i sidste ende kommer det kunderne til gavn”. Jeg vil dog give Sinne Lagrolet ret i, at sushi af den kvalitet, som vi oplevede hos SushiSushi, skal behandles en smule varsomt, selvom man får god og solid emballage. Der skal ikke mange rystelser og slag til, før sushien ikke ser så pæn ud.

Social ansvarlighed

SushiSushi donerer penge til rent vand i Afrika. Hver gang du køber en halvliters flaske vand hos SushiSushi, får Afrika 70 liter rent drikkevand. Det passer mig fint at støtte et land på den måde, selvom jeg hellere vil have sake (japansk risvin) eller øl til min sushi.

Sushisushi i Århus

Vi var alle fire begejstret for vores oplevelser med og på SushiSushi. Vi vil gerne anbefale SushiSushi, som efter vores mening laver noget af byens bedste sushi.

SushiSushi

Mejlgade 51
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 20 20 54
Mail: aarhus@sushisushi.dk
www.sushisushi.dk

 [mappress mapid=”55″]

Del artikel

Andre læser også