Tag til gratis madfest på Frederikshøj og vær med til at fejre “Europæisk Gastronomiregion”

Der bliver stor gastronomisk folkefest d. 18. april i Aarhus. I haven ved Restaurant Frederikshøj vil en lang række stjernekokke, madtalenter og æresgæst HKH Prins Henrik deltage i fejringen af Region Midtjyllands titel som Europæisk Gastronomiregion i haven. Det er gratis og alle er velkomne.

 

Aarhus og Region Midtjylland oplever i disse år en pæn udvikling inden for både gastronomi, madkultur og fødevareproduktion. En udvikling der i den grad bliver bemærket internationalt. Region Midtjylland er nemlig udnævnt som Europæisk Gastronomiregion i 2017, hvilket betyder at over 130 forskellige madevents løber af stablen rundt om i hele regionen. Den officielle åbning og fejring af titlen bliver afholdt den 18. april fra 11.00 til 17.00 med en kæmpe madfest i den smukke have ved Restaurant Frederikshøj.

 

Ambassadøren, Wassim Hallal, er tilfreds

“Gastronomien i Aarhus og Region Midtjylland udvikler sig enormt i disse år. Jeg oplever flere og flere nye restauranter, der har modet til at tage deres mad op på et helt nyt kulinarisk niveau. Og for mig er det mega interessant.  Derfor er det også en stor glæde for mig, at udviklingen bliver bemærket internationalt. Jeg ser frem til at fejre titlen med en stor madfest i haven foran den restaurant, som betyder så meget for mig,” siger Wassim Hallal, ejer af Restaurant Frederikshøj og ambassadør for Aarhus og Region Midtjylland som Europæisk Gastronomiregion 2017.

 

Et stjernespækket hold

Ud over Wassim Hallal kommer der en perlerække af stjernekokke og laver mad til arrangementet. Blandt andet Morten Frølich og Christoffer Norton fra den nyudklækkede michelinrestaurant Domestic, René Mammen fra michelinrestauranten Substans, Jesper Koch fra Bangkoch, Allan Poulsen fra Mejeriet og Martins Ritins, hvis restaurant er blevet kåret som Letlands bedste fire år i træk. Det er Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, der sammen har ansøgt om at blive Europæisk Gastronomiregion i 2017.

Wassim Hallal - Aarhus Update

Næste generation bliver fejret

I Frederikshøjs Have vil gæsterne blive mødt af en række gastro-stationer, hvor de, udover stjernegastronomi, kan få lov at involvere sig i næste generation af danske fødevarer, madkultur og gastronomi. Temaet for fejringsfesten er nemlig ‘den næste generation’. Det betyder, at de kan smage på og lære mere om næste generation af skolemad, hverdagsmad, mad til patienter på sygehusene og kvalitetsfødevarer.

 

Gentænk din egen skolemad

De børn, der kommer den 18. april, kan derfor være med til at gentænke deres egen skolemad, som for 89 procents vedkommende består af en madpakke smurt af far eller mor. Og selvom man som sådan ikke fejler noget, kan man også få lov til smage på den mad, som Region Midtjylland fremover vil servere for sine patienter på nogle af regionens hospitaler. Ambitionen er nemlig, at maden fremover skal være mere økologisk, lokalt produceret, kraftfuld, nærende og lavet fra bunden. Man kan også opleve fremtidens kvalitetsråvarer såsom insekter fra ENORM, Tang fra Nordisk Tang, Hamp fra Møllerup Gods og en række andre spændende fødevarevirksomheder, der er en del af udviklingsprojektet Engage Food.

 

Et år spækket med mad

Med titlen som Europæisk Gastronomiregion i hus er der allerede taget hul på et 2017 spækket med gastronomiske events i både Aarhus og hele Region Midtjylland. Her vil man kunne være med til den største fællesmiddag nogensinde afholdt i Danmark, østerssafarier og eller smage nogle af Danmarks bedste kokkes bud på den perfekte hotdog. Alt sammen for at fejre regionens ekstraordinære fødevarer. En af dem, der vil deltage i fejringen, er HKH Prins Henrik, der er protektor for Region Midtjyllands titel som Europæisk Gastronomiregion 2017. “Jeg håber, at titlen øger folks bevidsthed og kendskab til lokalområdets producenter af fødevarer, fejre de kulinariske traditioner og  stimulere de yngre generationer til at interessere sig for mad,” skrev H.K.H. Prins Henrik, da Region Midtjylland fik tildelt titlen som Europæisk Gastronomiregion.

 

Praktisk info:

Fejringen foregår fra 11.00 til 17.00 den 18. April i haven ved Restaurant Frederikshøj.

Oddervej 19-21

8000 Aarhus C

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar