Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu tager Aarhus hul på et gastronomisk stjerneår – over 100 forskellige madevents

Af anders@sommersangdigital.dk

Som en del af Region Midtjylland er Aarhus Europæisk Gastronomiregion i 2017. Den 9. februar løber det første af de over 100 forskellige madevents af stablen.

 

Der er god grund til at samle en masse appetit, hvis man er bosat i Aarhus i 2017. Region Midtjylland er nemlig blevet udnævnt som Europæisk Gastronomiregion 2017, og i den forbindelse vil der i løbet af 2017 blive arrangeret en række madevents for både store og små i Aarhus og Region Midtjylland.

 

Hammelbanen tur/retur i 40´erne

Det første løber af stablen den 9. februar, hvor skolen for trends og gastronomi, Aarhus Tech, afholder eventen Mad på rejsen – Hammelbanen tur/retur i 40´erne. Her bliver Cafeen i Folkestedet omdannet til en jernbanerestauration, som den så ud i 1940´erne. “Vi vil servere retter som klassisk smørrebrød, stegt flæsk med persillesovs, frikadeller med stuvet kål og måske en gammeldags æblekage til dessert. Ligesom det blev lavet dengang,” siger projektleder Annette Thejsen fra Aarhus Tech.

 

Menukortet og det venlige serveringspersonale vil sikre ”de rejsende” gæster en oplevelse af, hvad mad på rejsen var i 1940´erne. Og den oplevelse vil folk tydeligvis ikke gå glip af. “Arrangementet er allerede udsolgt, så vi har valgt at beholde udsmykningen i lokalerne, så folk kan komme forbi til frokost d. 10, 13 og 14 februar, hvor vi holder ekstraordinært åbent,” siger Annette Thejsen.

 

Enorm interesse for maden i Aarhus

Aarhus oplever lige nu en historisk gastronomisk opblomstring. Med sine tre michelinrestauranter, en hær af passionerede fødevareproducenter i oplandet og en underskov af madglade iværksættere, har Aarhus udviklet en så stærk madscene, at det nu giver genklang i nogle af verdens mest indflydelsesrige medier som New York Times, The Guardian og CNN.

 

Alene i Aarhus vil der blive afholdt over 50 madevents i løbet af 2017. Det viser, at interessen for at blive en del af programmet under Europæisk Gastronomiregion 2017, har været enorm. Blandt aktørerne er De Rullende Strandkokke, der, i samarbejde med Naturhistorisk Museum og Smag på Aarhus, vil arrangere spiselige naturoplevelser i vandkanten. “Det giver os mulighed for at tage folk med ud i naturen og vise dem, hvor stort et spisekammer vores natur egentlig er,” siger Lars Brøndum, biolog og forskningsassistent ved Naturhistorisk Museum i Aarhus.

 

Se det foreløbige program:

 

 

Restaurant Frederikshøj er spydspidsen

“Gastronomien i Østjylland udvikler sig enormt i disse år. Jeg oplever flere og flere nye restauranter, der har modet til at tage deres mad op på et helt nyt kulinarisk niveau. Og for mig er det mega interessant. Det viser, at fremtiden ser lys ud på madfronten, og det vil givetvis tiltrække endnu flere madskribenter, foodies og andre gastronomiske sjæle fra hele verden,” siger Wassim Hallal, ejer af Restaurant Frederikshøj og ambassadør for Aarhus og Region Midtjylland som Europæisk Gastronomiregion 2017.

 

Tættere sammen om maden?

Det er Food Organisation of Denmark, som, i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, planlægger programmet for Aarhus som Europæisk Gastronomiregion 2017. Direktør hos Food Organisation of Denmark, Pelle Øby-Andersen, ser store perspektiver i det nu offentliggjorte program. Samtidig vurderer han, at titlen kan åbne mange døre for madiværksættere i Aarhus og Region Midtjylland. “Det åbner nogle vigtige døre for alle, der arbejder med mad i Region Midtjylland. Ikke kun til Europa, men til hele verden. Derudover vil titlen forhåbentlig få madbranchen i Region Midtjylland til at stå endnu tættere sammen om at udvikle maden i regionen,” siger Pelle Øby-Andersen.

 

Del artikel

Andre læser også