//Det sker

Tak for i år til Festugen og Food Festivalen

Af Jan L. Pedersen

Festugen og Food Festivalen 2016 sluttede med en masse vand. Sådan var det. Efter 10 dages festuge, og tre dages Food Festival var der lidt træthed at spore hist og her.

 

Festugen og Food Festivalen 2016 var en af de mere rolige, men absolut også en af de bedre. Den tidligere direktør for Festugen, Folmer Jepsen, blev sidste år skiftet ud med Rikke Øxner. Hun har i en del år været en del af ledelsen på Roskilde Festivalen. Ikke dårligt. Det kunne ses, at der var kommet nye boller på grønsagssuppen. Positive boller, vel at mærke. Jeg er fuldt fortrøstningsfuld og er overbevist om, at Aarhus Festuge har valgt den rigtige til direktørstolen. Det bliver forventningerne kun større af.

 

Store forventninger

L.O.C. åbnede festugen med et brag. En helt forrygende god koncert, som ikke går i glemmebogen foreløbigt. De mange mennesker havde indtaget Musikhusparken, der fungerede godt som koncertsted. Stemningen var høj, og L.O.C. skuffede ikke. Han var dog selv en anelse bitter over, kun at være den uofficielle åbning af festugen. Men det var vi ikke. Spot on af festugen.

 

Mere liv i gaden

I år var festugen synlig på madsiden. Mere end nogensinde før. Tak for det. Mad og drikke er også kultur. Noget af det, jeg tydeligt så, på min vej rundt i byen var, at der var flere mennesker i gaderne end tidligere. Men der var også flere boder, aktiviteter og madboder rundt i byen.

Madklubben Aarhus

Food Festivalen ramte den rent

Alt lykkes i år. På nær vejet. Diskussionen, om Food Festivalen skal ligge i slutningen af festugen, eller det skal være en selvstændig begivenheden uden for festugen, kører stadig. Food Festivalen er i den grad inkluderende. Et skoleeksempel. Placeringen på Tangkrogen er helt forrygende og måske den bedste lokation i Danmark.

 

Her var ægte festivalstemning, og der var luft og ikke mindst plads til den mangfoldighed, som er indenfor det område, hvor det handler om, hvad vi propper i munden. Mangfoldigheden i år gik så vidt, at der blev plads til en politiker i dommerpanelet i DM i Hotdog. Nicolai Wammen, var med. Nok mere af navn end gavn, men det er vel underordnet.

 

DM i Hotdog – større end nogensinde før

Ros til Hotdog-showet om søndagen. Nu er det jo ikke størrelsen, som gør det. Men et af Food Festivalens store højdepunkter er den årlige tilbagevendende begivenhed, DM i hotdog. Regnen piskede ned, men mange tog alligevel plads foran de feststemte hotdogmagere. Et show med musik og udklædning samt et topmotiveret dommerpanelet var klar til at indtage scenen.  Det var simpelthen forrygende underholdning, hvor vi alle kan lære, hvor langt vi komme med en hotdog.

 

Aarhus Street Food

Succesen over byens nye undergrunds-madmekka er til at få øje på. Her var der gang i den, hver dag. Tusinde af mennesker var forbi. De dage, hvor vejret ikke artede sig, som det burde, var den overdækket busgarage et af de store hit. Maden er generelt god. Priserne er sympatiske, og stemningen er god. På madsiden kommer der nye boder til. Spændende. Udvalget er bredt. Kvaliteten er svingende. Nogle af boderne er for alvor gode, men der er også nogle stykker, som er fejlcastet. Men giv dem nu en chance. De gør det godt, og det er uden tvivl det, Aarhus har manglet.

 

Kulbroen kan noget, som de andre ikke kan

Nogle lykkes med ting, som andre ville køre i sænk. Kulbroens og deres idéer er fantastiske. De udvikler sig løbende og lærer af deres erfaringer. I denne weekend var der ikke så meget mad men til gengæld musik på programmet. Det var en succes. Om grunden var den helt unikke placering, og hyggen, eller om det rent faktisk var den elektroniske musik, ved jeg ikke. Men uanset hvad, så var Kulbroen godt besøgt, og det er en sjælden oase på Sydhavnen.

 

Godsbanen – på kanten af festen

Godsbanen kom ikke helt ind i kampen. Rammerne var ellers perfekte. I perioder var der mange mennesker for at høre musik, prøve det spændende mad og deltage i de småaktiviteter, der var rundt på stedet. Andre gange var der gabende tomt. Lidt synd, for området indbyder til mere aktivitet. Vi var forbi tre gange i løbet af ugen.

 

Tak for 10 dage med gode oplevelser og masser af fest. Det er, næsten, ikke til at holde til, at man skal vente et helt år på den næste festuge. Men sådan er det!

 

Velkommen til Aarhus, Rikke Øxner. Du kendte vist ikke Aarhus så godt. Måske lidt fra studietiden og en gammel flamme, men du forstår, hvad aarhusianerne gerne vil have. Hatten af for det!

 

Festugen ved Musikhuset

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle