Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

The Pita Corner – Ny high-end pitabar på Vesterbro Torv

Af Line Ingwar Karlsen

Vesterbro Torv i Aarhus har en unik historie. Hvis du bare kender det mindste til Aarhus, kender du også Vesterbro Torv. Det er lige før, alle veje går forbi torvet. En ny Pitabar – hvor alt er hjemmelavet fra bunden, ser dagens lys lige om lidt.

 

Overfor SuperBrugsen har den gamle pølsevogn måtte lade livet. Sådan er det. Det er som om, tiden er ved at løbe lidt fra industrifremstillede pølser. Det er vi flere, der er glade for. Især når de gamle pølsevogne bliver renoveret, og der kommer “rigtig” hjemmelavet mad ind i dem. Det kommer til at ske, når The Pita Corner slår dørene op.

 

Alt er hjemmelavet – hvad ellers?

Det er Kassem Chouaib, som er manden bag The Pita Corner. Han har en del erfaring fra restaurationsbranchen. Blandt andet fra Castenskiold og Carlton. Han ved om nogen, hvor meget gode råvarer betyder. Derfor er det en selvfølge, at alt er hjemmelavet. Frostvarer er bandlyste. Alt skal være frisk og fersk. Både brødet og de syltede elementer laver man selv hos The Pita Corner.

 

Pita når det er bedst

De fleste af os kender en kedelig og halvdårlig pita. Heldigvis er vi også nogle, som kender en god og velsmagende pita. Niveauet hos The Pita Corner bliver højt. På samme niveau som vi kan opleve på gode restauranter. Det bliver med knivskarpe råvarer. Kvalitet betyder alt for mig, fortæller Kassem Chouaib mig. Det er ikke en selvfølge alle steder, men hos The Pita Corner er det. Her er målet at lave byens bedste pita. Nu hvor byens kendte og legendariske Jacob’s Pitabar har meldt ud, at de lukker til nytår, er der plads til en efterfølger. Mulighederen er helt sikkert tilstede, da aarhusianerne skriger på godt, sundt, og hjemmelavet mad, hvor passionen lyser ud af retterne.

 

Åben grill – på lavasten

Alt kødet bliver grillet på lavasten. Du kan vælge mellem oksefilet, lam, nakkefilet, kyllingebryst, flanksteak og hjemmelavet falafel. Kødet bliver marineret i egne marinader. Der kommer ingen spyd. Bare så det er på plads. Så alt kød kommer på grillen, og krydderierne bliver heller ikke dem, vi typisk kender i ruller. Som sidedish kommer der blandt andet håndskårne, råstegte kartofler med forskellige hjemmelavede dips.

 

Graffitimaler har lavet udsmykningen

Se lige udsmykningen herunder. Det er Rasmus, som er graffiti-maler, der har dekoreret pitabaren. En af byens bedste placeringer må vi sige. Området boomer for tiden, og ingen laver noget, som ligner pita, så det ser ud som om, Kassem Chouaib har ramt den rent her. Mulighederen er helt sikkert tilstede.

Pita Corner

Friskbagt brød – hvad ellers?

Der bliver som udgangspunkt to slags brød. Et med fuldkornsmel og et med almindelig hvedemel. Men der kommer også et brød til glutenallergikere, ligesom der bliver en laktosefri dressing. Brødet er en vigtig del af en pita. Derfor går man heller ikke på kompromis her. Der er brugt utallige timer på at udvikle det perfekt brød. Opgaven, at lave den helt rigtige størrelse hver gang, er løst. Brødet sidder lige i skabet nu, og ovnen er også kommet på plads.

 

Din yndlingspita?

Noget, som ligger Kassem Chouaib meget på sinde, er, at kunderne kan få præcis den pita, de ønsker. Her er ikke nogen facitliste. Her vil være et bredt udvalg med alt fra syltede majroer over bagte tomater til forskellige typer snittede kål. Der vil altid være seks forskellige dressinger at vælge mellem. Så med seks forskellige slags kød/falafel, 15 forskellige slags grønt, tre forskellige typer brød og seks forskellige slags dressinger er kombinationsmuligheder til at få øje på.

 

Åbner lige om lidt

Der arbejdes på højtryk. Det meste er på plads, men der mangler lige det sidste. Alle ved, at det er en del sværere at indrette et lille rum fremfor et stort. Så der er kamp om pladsen hos The Pita Corner. Men Kassem Chouaib lover mig, at de åbner senest den 1. december, og hvis alt går vel så et par dage før. Åbningstiderne vil være fra 11.00 til 23.00 alle ugens dage. Respekt for de sene åbningstider. Jeg glæder mig meget til at se, hvad The Pita Corner på Vesterbro Torv har at byde på. Det ser ud som om, at de har ramt den rent med både idé, koncept og ikke mindst beliggenhed. Det fås ikke meget bedre, hvis du spørger mig.

the-pita-corner

The Pita Corner

Vesterbro Torv 17
8000 Aarhus C

 

htr_1040x200_1016

Del artikel

Andre læser også