Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

“Midtugekrisen” – en succes af de store på Casablanca Next Door No14

Af Line Ingwar Karlsen

Café Casablanca ligger stadigvæk i Rosensgade – og i de samme lokaler som altid. Men bygningen ved siden af er opkøbt, og den er i dag en del af Casablanca. Lokalet bliver mest brugt til selskaber og events. Navnet på lokalerne er Casablanca No14 – NextDoor. Så ved du det. Vi var forbi, forleden, til “Midtugekrise – hvad skal jeg spise?”.

 

200 kroner – for det hele

Hver onsdag, året rundt, har Casablanca No14 – NextDoor. Konceptet, og visionen, er i bund og grund taget fra det gamle italienske fællesbord. Der er rustik mad, salat, brød/olivenolie på bordet, hvor alle kan nå maden, eller sender den rundt. Vinen står også på bordet. Helt nede på jorden og hyggeligt, som man sjældent ser. Du får en ret, og alt det du kan spise plus det vin, du kan drikke for 200 kroner. Dørene åbnes klokken 18.30, og klokken 20.00 bliver der ikke serveret mere mad. Det er selvfølgelig muligt, at blive siddende og købe mere at drikke. Der er plads til 60 personer i lokalet, og du sidder enten ved langborde eller runde borde. Man kender ikke nødvendigvis dem, man sidder ved, hvilket gør, man kommer i snak med folk, man ikke kender. En god idé at droppe de faste pladser.

Fuldt hus på Casablanca no14

En bistro-klassiker

Boeuf Onglet med bløde løg, hjemmerørt bearnaise sauce, rustikke fritter og ikke mindst en klassisk fransk salat pimpet med rødbeder og gulerødder. Onglet er fransk og går også under navnet nyretapper eller hanger steak. Uanset hvad navnet er, så har du fat i en bistro-klassiker af en udskæring, propfyldt med smag og mør som smør. Efter jeg smagte første bid af kødet den aften, blev min midtuge-krise pludselig vendt til en succes. Ubetinget. Kødet var rødt til rosastegt, men ikke mindst utrolig saftigt. Sådan skal det gøres.

Verdensklassekød på Casablanca Next door

Bearnaisen var med frisk estragon, og med en syrebalance, der sad i skabet. Fritterne var også hjemmelavet, store og rustikke. Tak for det!

Rustik onsdagsmad på Casablanca Next door

De søde, bløde løg gav det sidste twist. En svag syrlig vinaigrette med rustik salat, twistet med tynde skiver gulerødder og rødbeder.  

Dagens salat

Det virkede ubegribeligt, at man kan få så gennemført mad til den pris. Køkkenet på Casablanca tog kegler med den servering. Maden blev serveret på fade, og betjeningen var oppe i gear. På intet tidspunkt manglede der noget.

 

Vand og vin

Mange gange bliver der serveret bællevin, når det er ad libitum. Men jeg syntes ikke, det var tilfældet her. Selvsagt var det heller ikke vine til 200 kroner flasken. Men det var anstændige hverdagsvine. Der var fire forskellige at vælge mellem. De dækkede ganske godt. Der var enkelte personer, som gik godt til vinen. De kunne ikke styre sig, og drak igennem, selvom det var onsdag. Men de fleste var ganske moderate i deres vin-indtag. Udvalget af hvidvin, rødvin og rosevin står altid på “fælles”bordet, så det er kun øl og sodavand, som skal bestilles ved betjeningen.

Lidt vin på Casablanca Next door

Fælles velkomst og omsorgsfuld betjening

Klokken 18.30 blev der budt velkommen, og fortalt om både konceptet og om maden. Stille og roligt. Derefter kom maden på bordet. Der var fart på. Betjeningen bestod af to tjenere. De havde styr på tingene. Sjældent har jeg set så hyggelige og opmærksomme tjenere. De kendte også en del af gæsterne. Mange kommer igen, og tonen var uformel. Vi følte os hjemme, og ikke mindst godt behandlet. Du kender godt den følelse af, at man føler sig godt tilpas, samtidig med man bliver opvartet. Det var der her.

Casablanca Next door

Vores vurdering

Og nej, Casablanca Next Door No14 har ingen krise midt på ugen. Tværtimod. Der var fuldt hus. Det fortæller kun, at de har knækket koden på, hvordan man får aarhusianerne ud at spise midt på ugen. På vej derhen gik vi forbi flere, mere eller mindre, tomme restauranter. Så det var overvældende at træde ind ad døren til fuldt hus. Til 200 kroner får du et helt igennem godt og anstændigt måltid mad, med vin til. Maden er hjemmelavet, og der er ikke sparet på noget. Det smagte godt – og langt bedre end vi havde forventet. Vin og vand var der nok af. Alt i alt har jeg svært ved at se, hvor i Aarhus man kan få så meget value for money, som på Casablanca No14 – NextDoor. Hvis du ikke har været der endnu, så se at komme afsted. Anbefalingen herfra er ubetinget god.

 

Du kan følge med i menuerne her. De ligger der mellem tre og seks uger frem i tiden. Du kan se dem her:

Billetter til midtugekrisen kan købes her: 

 

Casablanca No14 – NextDoor

Rosensgade 12, 8000 Aarhus
Email: cafecasablanca@mail.dk
Telefon: +45 86 13 82 22
Link til hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også