Emma Hjorth
//Nyheder

Tjenerelev på Nordisk Spisehus blev dansk mester i tjenerfaget

Af Redaktionen
Tjenerelev på Nordisk Spisehus, Emma Hjorth, kan kalde sig selv dansk mester i tjenerfaget. I weekenden vandt hun DM i Skills 2017, og næste år stiller hun op i DM for Tjenerelever. 

 

Omkring 55.000 besøgende var mødt op i Gigantium i Aalborg for at se eleverne fra landets tekniske skoler dyste i konkurrencen om førstepladsen inden for 40 håndværksfag. Blandt tjenereleverne deltog 20-årige Emma Hjorth fra Hotel & Restaurant – Silkeborg Tekniske Skole. Hun arbejder til dagligt hos Nordisk Spisehus i Aarhus. ”Faktisk var det slet ikke meningen, at jeg skulle deltage i konkurrencen. Jeg kom med på et afbud i december, og så har den ellers bare stået på træning, træning, træning. Søren Appel Hansen, der er restaurantsouschef på Nordisk Spisehus har hjulpet mig til at blive klar til konkurrencen,” fortæller Emma Hjorth.
Emma Hjorth

Vindekantering og servietfoldning på tid 

Emma Hjorth var oppe imod 10 andre tjenerelever fra hele landet. Hun og de øvrige deltagere skulle vise deres evner inden for en lang række kategorier, blandt andet frugtudskæring, bar, vindekantering, service og borddækning. ”Vi havde en time til at dække to knivskarpe borde, og det er altså så tidspresset, at bestikket skal lægges rigtigt første gang, og servietterne skal foldes fint fra starten, for du har ikke tid til at gøre det om. En anden disciplin var at genkende druetyper kun ved at dufte til vinene. Jeg er ret stolt over, at jeg kunne ramme plet på alle 10 vine,” fortæller Emma Hjorth.
Emma Hjorth

Skal deltage i DM for Tjenerelever

Konkurrencen har givet Emma Hjorth blod på tanden. Til april finder hun ud af, om hun er udtrukket til VM i Skills, som bliver afholdt i Abu Dhabi i oktober 2017. Men allerede nu ved Emma Hjorth, at hun skal deltage i DM for Tjenerelever næste år.
Emma Hjorth
”Det var en helt vild fed fornemmelse at vinde. Jeg håber, at jeg bliver udtaget til World Skills, men så får jeg virkelig travlt, for der skal jo fokuseres 100% på begge konkurrencer,” fortæller Emma Hjorth. Emma Hjorth har været tjenerelev hos Nordisk Spisehus siden august 2015. Hun færdiggør sin uddannelse som tjener fra Hotel & Restaurant – Silkeborg Tekniske Skole i november 2018.

 

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle