Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Topnavnet på NorthSide – hos Ferdinand er vi i sikker havn

Af Pernille Søborg

Vi fik en yderst venlig modtagelse hos Ferdinand, der i år er åben for alle – altså ikke kun for vip-gæsterne. Vi blev vist hen til bordet til lyden af musikken fra Grøn scene. Derefter en Stille og rolig gennemgang af menuen. Ingen tvivl om, at det er personale, som ved, hvad de har med at gøre. Ferdinand er ikke typen, som kaster sig halvhjertet ud i tvivlsomme eventyr. Udover det, så sidder man jo i et stort telt, og ikke mindst i tørvejr.

Fuld hus hos Ferdinand på NorthSide 2017

Delemad

Brød surdejsbrød kom lynhurtigt på bordet. Økologisk smør var der til. Vi hoppede på den store menu. Her så det ud til, at vi fik mest for pengene. Comfort food serveret til deling ved hele bordet hedder “family style” hos Ferdinand. Den består af alle 6 retter inklusiv fritter og brød.

 

Vi fik gæster ved bordet

Både maden og bordene er delevenlige. Alle  borde er seksmandsborde, og der gik ikke længe, før der kom to andre gæster til bordet. De bestilte ligeledes et flight, og så begyndte det at knibe lidt med bordpladsen. Med tre selskaber af to kan det godt give problemer. Men så klemte blev vi heldigvis ikke.

 

Laksen

Alle retterne kom på samme tid. Vi startede med fisken. Ceviche – laks med avokado, orientalsk sauce, lime og koriander. Yderst mør laks, der smeltede på tungen. Norsk opdrættet laks. Den fede avokado passede godt til.

Laksen hos Ferdinand på NorthSide 2017

Ferdinands Tatare de Boeuf serveret med kartoffelchips og små salater. Helt sikkert en vinder tatar. God sammensætning med friske krydderurter og sprøde kartoffelchips.

Ferdinands Tatare de Boeuf på NorthSide 2017

Caesarsalat med kylling, tomat, rødløg, brødflager med chili. Kyllingen var fra Gråsten og dejlig krydret. Rødløgene var syltede og tomaterne vendt i vianagret. En velsmagende salat, hvor der er gjort lidt ekstra ved råvarerne.

Caesarsalat hos Ferdinand på NorthSide 2017

Fettuccine “Festival” bestående af hvidløg, lufttørret skinke, parmesan og ærter. Cremet pasta og en fantastisk skinke, der virkelig gav smag til retten. Det var en kraftig røget fjordskinke fra Holbæk.

Fettuccine “Festival” hos Ferdinand på NortSide 2017

The Slider med thai sweet pork, spicy mayo og agurk-kimchi. Den smagte godt, men lidt for meget brød efter min mening.

To sliders på NorthSide 2017

Som sides fik vi pommes frites med Aioli. Godt salte og sprøde fritter, som de skal være. God aioli – så intet kritik her. Fritterne formåede at være sprøde gennem hele måltidet, hvilket er et stort plus for en pommes frites elsker som min medspiser.

Fritter hos Ferdinand på NorthSide 2017

Desserten

Friske danske jordbær med karamelliseret fløde og crumble smager af sommer og kan, næsten, ikke stå mere i kontrast til regnvejret over årets NorthSide. Hvilken fantastisk dessert. Velsmag som ind i himlen.

Jordbær hos Ferdinand på NorthSide 2017

Alle retter kan også bestilles a la carte i små og store udgaver til henholdsvis 125 kroner eller 175 kroner. Sides koster 39 for pommes og 29 for brød. Mens Slideren koster 50 kroner og desserten fås til 75 kroner.

 

Skønt med rigtig betjening

Teltet er godt indrettet med seksmandsborde med duge. I loftet hænger røde lamper. Der er plads til 90 spisende gæster. Personale er der nok af. De gør det godt. Der er tid til gæsterne, og de fortæller gladeligt om, hvad der bliver serveret. Der er plads til humor og en lille snak.

Topnavnet på NorthSide - hos Ferdinand er vi i sikker havn

Anstændig økovin

Vi drak både hvid- og rødvin til maden. Ferdinand sælger det meste vin på flasker. Men har også et par vine, som du kan købe på glas. En hvidvin og en rødvin. Ikke et stort udvalg, men sådan er det. Vinene har til gengæld en bredde, som gør, at de er lette at have med at gøre.

Topnavnet på NorthSide - hos Ferdinand er vi i sikker havn

Betaling uden problemer

Hvert bord har et nummer, og når sulten er stillet, tager man sit nummer med op til kassen. Ja, der er styr på det. Vi betalte 920 kroner i alt. Det var i orden for en af festivalens bedste oplevelser – og så i tørvejr og med rigtige borde og stole.

 

Det mener vi

Hvis du ikke er til den store risiko med maden, så vælg sikkert, og her er Ferdinand det 100% sikre valg. Det er dejligt at kunne få noget ordentlig mad til festivalen. At sidde ved veldækkede borde i et telt og iført gummistøvler er usædvanligt. Vi tager hatten af for Ferdinand, der formår at lave mad på et højt, højt niveau og skabe stemning til en festival. At der er “rigtige” restauranter på NorthSide tæller op. Og ingen formår at lave så lækker mad, som Ferdinand gør. De holder vand – selvom det lyder som en dårlig joke. Længere er den ikke.

 

 

Del artikel

Andre læser også