Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Traditionelt smørrebrød fra slagteren på Trøjborg

Af Line Ingwar Karlsen

Du kender dem nok. Desværre er der ikke så mange af dem tilbage. En god gammeldags slagterforretning hvor stolte håndværksmæssige slagtertraditioner holdes i hævd. Sådan en ligger der på Trøjborg. En lille og indbydende butik med det mundrette navn, Kødhjørnet. Der er altid mange kunder i den lille butik, hvilket fortæller, den er populær. Priserne er gode, og kvaliteten er endnu bedre, end den du får i de kedelige og kønsløse supermarkeder.
Kødhjørnet på Trøjborg

10 stykker smørrebrød

Det foregår sådan, at man ringer og bestiller sit smørrebrød. Det skal altså bestilles i forvejen. Vi havde egentlig sat os for at prøve de helt store stykker. Dem de kalder fest. Manden i røret fortalte dog, at luksus stykkerne var pænt store, så hvis vi skulle prøve lidt forskelligt, var det nok et godt valg. Tak for det! Vi bestilte 10 stykker i alt, hvilket var passede til tre personer.

 

Rullepølsen var med rødløg og sky. Det var valgfrit. Den anden mulighed var italiensk salat, hvilket ikke altid er nogen succes. Rullepølsen var hjemmelavet. En selvfølge, hvis du køber smørrebrød hos en slagter. Fine faste stykker uden for meget fedt i. Salat, som mange af en eller anden grund mener, skal være under pålægget, var frisk og i rigelige mængder. Et velsmagende stykke uden så meget snak.

Et stykke med rullepølse fra Kødhjørnet på Trøjborg

Spegepølse med remoulade og ristede løg. Stykket var pyntet med agurk og rød peberfrugt samt bønnespirer og karse.Der var ikke sparet på spegepølsen. Ikke et stykke vi råbte hurra over. Spegepølsen var okay, og der var mere end rigeligt tilbehør på.

Et stykke med spegepølse fra Kødhjørnet på Trøjborg

Oksebrystet var i orden. Gode tykke skiver og med grove pickles. Dog var der alt for meget peberrod på, men det tog vi bare af. Det var jo ikke peberrod med oksebryst, vi havde bestilt, men oksebryst med peberrod. Lidt mindre peberrod er at foretrække.

Et stykke smørrebrød med oksebryst fra Kødhjørnet på Trøjborg

Roastbeef med remoulade, ristede løg, syltede agurker og peberrod. Old school, men det gjorde ikke noget. Helt igennem flotte saftige og røde skiver roastbeef tog opmærksomheden. Sådan. Remouladen var ganske fin, uden den dog gjorde det store indtryk.

Et stykke med roastbeef fra Kødhjørnet på Trøjborg

Dyrlægens natmad var klart en vinder. Især den hjemmelavede leverpostej tog kegler. Et stort og i den grad velsmagende stykke. Enkelt og i referenceklassen for traditionel smørrebrød. Tak for den oplevelse.

Et stykke med dyrlægens natmad fra Kødhjørnet på Trøjborg

Æg og rejer med mayo og sort rogn. Det var pyntet med en skive tomat og citron og lå på et stykke frisk salat. Rejerne var store, faste og velsmagende. Fint stykke uden at imponere på nogen måde.

Et stykke med æg og rejer fra Kødhjørnet på Trøjborg

Vores regning

Vi betalte i alt for 10 stykker smørrebrød 250 kroner. En helt igennem fair pris. Det dyreste smørrebrød koster 30 kroner stykket, på nær fiskefilet og tatar som koster 40 kroner. Priserne var der ikke noget at komme efter.

 

Vurderingen

Det var gammeldags smørrebrød, vi fik. Intet galt i det. Rent faktisk var det også meningen. Pålægget var godt. Gode tykke skiver. Ingen nærighed her. Især roastbeefen og rullepølsen trak fra land. Det var kød i den bedste klasse. Brødet trak ned. Det burde ikke koste alverden at lave det på friskbagt rugbrød i stedet for halvtørt eller daggammelt brød. Tilbehøret var generelt godt, og stykkerne tog sig pænt ud. Det hele var ikke hjemmelavet, men det kan man heller ikke forlange til den pris. Jeg synes, Kødhjørnet gør det godt. De fortjener ros for deres håndværk, og for de holder fast i traditionerne. Priserne er lave, også for lave. Tænk på, at du kan blive godt mæt for 75 kroner. Håndværksslagteren på Trøjborg får hermed vores anbefaling. Ikke for nytænkning, men for slagterhåndværket.

 

Kødhjørnet

Tordenskjoldsgade 66
8200 Århus N
Telefon +45 86 16 80 87
Website: 

Del artikel

Andre læser også