Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Traditionen tro skal Mortens aften skal fejres

Af Line Ingwar Karlsen

Man skal være tro mod de danske traditioner, og en af de ældste i Danmark er Mortens aften. Vi anbefaler, at man benytter traditionen til at prøve nogle af byens mange lækre restauranter. 

 


En af de mange restauranter i Aarhus der tilbyder en lækker Mortens aften-menu, er den hyppigt omtalte Restaurant KöD i Skolegade. Kød er konceptet og Mortens aften er selvfølgelig ikke en undtagelse. ”Vi vil gerne benytte en traditionsrig dag til at åbne dørene op for en anderledes restaurantoplevelse på KöD. Normalt spiser 90 % af vores gæster store røde bøffer, men på denne dag vil vi også gerne vise vi kan mestre andet end at servere rødt kød”, fortæller bestyrer af KöD, Kristian Skjød Jensen.

 

Historien bag dagen

Mortens aften er en gammel tradition og hvert år den 10 november spises der andesteg landet over. Mortens aften stammer fra en gammel historie om Martin af Tours, eller på Dansk og svensk Skt. Morten. Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem. Senere hen er gåsen blev byttet om eller ud med anden, og er blevet en tradition hos mange danske familier. Skt Morten blev ifølge historien begravet 11, november, og derfor er Mortens aften 10. november.

 

Menuen på KöD

Du kan vælge imellem 2 retter for 250 kroner eller 3 retter for 300 kroner. Du får et twist af restaurantens normale koncept, da forretten består af oksecarpaccio af dansk mørbrad med parmesan, spæde salater og syltede rødløg serveret med hjemmebagt brød og biodynamisk smør.

 

Hovedretten består naturligvis af and, og Köd’s fortolkning af Mortens and bliver rosastegt berberi andebryst med rodfrugter, græskar, hjemmelavet andesauce & appelsin. Har man ydermere lyst til dessert, er der hjemmelavet cheesecake med brombærcoulis.

 

Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at boltre sig i det normale menukort.

 

KöD
Skolegade 21
8000 Aarhus C

Book dit bord på www.koedaarhus.dk
Åbner kl. 17.00

 

Del artikel

Andre læser også