Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre forskellige aktører byder ind på DSBs busgarager

Af Line Ingwar Karlsen

Forleden kom det frem, at DSBs gamle garager ved Rutebilstationen i Aarhus var i spil til et stort og ikke mindst permanent madmarked. Lokationen er oplagt. Det samme er bygningerne. De har noget råt over sig, og så ligger de ikke mindst centralt. Alt taler for, at der kommer et permanent, overdækket, madmarked i de gamle hæderkronede bygninger,

 

Fremtiden er uvis

Aarhus Street Food ændrede tidligere på måneden navn til Folkets Spisehus. De har siden lavet et folkelån, hvor man udbyder små anparter til borgerne. Det har fået mange til at tegne anparter. Dog gælder disse anparter kun, hvis Folkets Spisehus bliver til noget. Da der er to andre seriøse spillere på banen, er fremtiden uvis for dem alle tre.

 

Mere end street food

Vi har talt med Michael Jensen, som er en af folkene bag Madmarkedet i de gamle garager. Han er langt med deres bud på et bæredygtigt madprojekt. Tankerne hos Michael Jensen og Co er at lave et godt gammeldags madmarked, krydret med kvalitets takeaway og en masse lokale fødevareproducenter. Det kunne være den lokale ostemand, fiskemand, slagteren, gartneren, bageren, gårdbryggerierne, mosterierne, kaffebarer, vinbarer og så videre. Alt sammen med lokale råvarer og af god kvalitet. Friskhed og kvalitet er afgørende. Det at forene street food med et madmarked har ikke været fremme. De lokale mindre fødevareproducenter mangler ofte afsætningsmuligheder, og det vil de få her, fortæller Michael Jensen.

 

Det handler om god mad

De gamle DSB-haller står klar til en ny epoke. Det har de gjort længe. Hvis Michael Jensen og Co vinder lejemålet, vil de hellere end gerne samarbejde med andre. For os, er det vigtigt at lave et ordentligt og bæredygtigt street food/madmarked i Aarhus. Et sted som tiltrækker folk, og som bliver et omdrejningspunkt for Aarhus. Det med mange små permanente street food markeder tror Michael Jensen ikke på. Boderne/staderne skal jo leve af at stå der, og det kræver, man laver et sted, som har et vist udbud og kan trække folk til, fortæller han. Udover det, så er en central placering afgørende. Men også det, at man laver noget, som er nyt, har en høj kvalitet, smager anderledes og ikke mindst godt, er afgørende for succes.

 

Tidshorisonten?

Nu er det snart et år siden, de første spillere kom ind på street food/madmarked-banen. Status er, at der har været nogle få pop-up madmarkeder, men indtil nu har vi ikke set nogle permanente street food/madmarkeder – ud over det udendørs marked, som er på Ingerslev Torv. Så hvis det hele ikke skal gå op i snak, så skal vi snart se nogle realiteter. Kähler er på vej med et permanent madmarked på Skt. Knuds Torv. Det bliver et a la Torvehallerne i København. Indtil nu, er det med vores (Aarhus Update) indsigt, det eneste madmarked, som har fået en permanent tilladelse af Aarhus Kommune. Så det er på høje tid, at vi får at vide, hvad fremtiden på street food/madmarked fronten vil bringe. Foråret er kommet – og inden længe er sommeren her. Eneste sikkert er, at der er tre forskellige aktører der kæmper om de gamle haller ved Rutebilsstationen.

 

Del artikel

Andre læser også