Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner

Af anders@sommersangdigital.dk

Nordisk Spisehus lancerer ny menu, og det sker i samarbejde med den tre-stjernede Michelin-kok Sven Elverfeld. Dermed kan det danske spisehus bryste sig af, som den eneste restaurant i Aarhus, at have tre, tre-stjernede Michelin-retter på menukortet.

 

Til forret en servering med ørredfilet, champignon og ørred-rogn. Dernæst en ny udgave af kartoffel-’pot au feu’ med trøffel og let confiteret æggeblomme.

Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner

Til dessert en trio af blomme, kefir og shiso. Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade ganskaber de tre, tre-stjernede Michelin-serveringer fra restaurant Aqua i Wolfsburg. ”På den måde kan vores gæster opleve noget af det bedste mad i Europa lige her i centrum af Aarhus. Jeg glæder mig især til at genskabe Aquas hovedret med kartoffel. Retten skal smages til med sort vintertrøffel, som fra denne tid på året bare bliver bedre og bedre,” fortæller køkkenchef hos Nordisk Spisehus, Kasper Pelle Christensen.

Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner

I køkkenet med Sven Elverfeld

I begyndelsen af november besøgte Kasper Pelle Christensen og hans kollega og sommelier hos Nordisk Spisehus, Søren Appel Hansen, den tre-stjernede Michelin-restaurant i Tyskland. Her stod de i køkkenet sammen med stjernekokken Sven Elverfeld for at lære fremgangsmåden bag Michelin-restaurantens aftenretter.

Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner

”Sven er nok en af de dygtigste kokke i Europa, og det var en stor oplevelse at stå i lære hos ham. Jeg lærte at lave en ny form for vaniljeis. Normalt ville jeg koge vaniljekorn og vaniljestang sammen med ingredienserne i en gryde, men Sven laver en paste på vaniljekorn og vaniljestang. Det giver en helt ny dimension til dessertisen,” fortæller Kasper Pelle Christensen.

Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner

To gange Riesling og Pinot Gris

Nordisk Spisehus’ sommelier og restaurantsouschef, Søren Appel Hansen, har sammensat en vinmenu med udgangspunkt i smagsnuancerne fra den nye menu og oplevelsen hos restaurant Aqua. Velkendte druer såsom Riesling og Pinot Gris optræder flere gange på vinmenuen.

Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner

”Hos Aqua var de modige og servere Riesling to gange lige efter hinanden. Normalt ville man vælge forskellige druesorter, men jeg synes netop det er spændende at opleve, hvor forskelligt den samme drue kan smage. Derfor har jeg også valgt at serverer to gange Riesling og to gange Pinot Gris, så vores gæster kan få aha-oplevelsen,” fortæller Søren Appel Hansen.

Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner Nordisk Spisehus : Tre retter med tre Michelin-stjerner

Nordisk Spisehus’ nye menu kan opleves frem til d. 17. januar 2018. Læs mere her

 

Del artikel

Andre læser også