Af Redaktionen

Den står på reggae, disco, jazz/fusion og dance/techno på Atlas & VoxHall i denne uges koncerter.

 

Wafande

Dato: 16.03.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Reggae

Link til arrangement: 

 

Med kæmpe hits, strålende personlighed og en enestående stemme har Wafande sunget sig ind i danskernes hjerter. På scenen er han uden tvivl én af landets bedste entertainere, der gang på gang tryllebinder publikum med hits som ”Se Mig I Dag”, ”Django” og ”En Anden” for bare at nævne nogle få.

 

Gi’ Mig Et Smil

2011 var året, hvor Wafande brød igennem lydmuren og fik Danmark til at smile og ryste røv. Det skete med årets ultimativt største sommerhit: “Gi’ Mig Et Smil”. Året efter slog Wafande fast, denne gang med platinhittet ”Uartig”, at han var kommet for at blive. Siden er hele Danmark kommet på fornavn med Wafande – specielt efter hele tre sæsoner som coach i Voice Junior på TV 2. Kærligheden til musikken er lige så tydelig som hans talent. Lang tid inden Wafande kom på alles læber, var det kærligheden til musikken, der var drivkraften i hans liv. Den kærlighed skinner igennem ikke bare i kompositioner og tekstskrivning, men i høj grad også på scenen med sit band i ryggen. For det er her, Wafande gang på gang viser, hvorfor han er én af Danmarks absolut stærkeste live-performere.

 

Kæmpe fest – hver gang

Live overrasker Wafande gang på gang publikum. Ja, faktisk sker det, at han overrasker sit eget band. Improvisationen falder Wafande naturligt ind, og der er ikke to koncerter, der er ens. Til gengæld er der garanti for en kæmpe fest – hver gang. Siden det guldcertificerede debutalbum “Du Ved Det”, udgivet på Universal Music i 2011, er den altid hårdtarbejdende sanger for længst trådt ud af undergrunden, og det er få danskere, der ikke kender Wafande og hans musik. I 2014 udgav Wafande sit andet fuldlængde album “Nyt Land”. I 2015 udkom den soul’ede single “Himlen For Mig Selv” fra EP’en “Grand Danois” og blev straks Ugens Uundgåelige på P3.

October Dance

Dato: 17.03.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Disco

Link til arrangement: 

 

Nye musikalske retninger

Tilbage i september udgav det københavnske band October Dance deres debutalbum “Paradise In Heaven” på Sound of Copenhagen. Det er October Dances anden udgivelse på selskabet, og det indvarsler nye musikalske retninger for bandet. Selvom October Dance har eksisteret siden 2012 og har flere udgivelser på samvittigheden har bandets samarbejde altid været en smule usædvanligt. Bandmedlemmerne har nemlig på intet tidspunkt været bosat i samme land, men derimod været spredt udover Danmark, Frankrig og Island.

 

Disco-influerede lydunivers

Dette har dog på ingen måde hindret den kreative proces, men har tværtimod gjort det muligt for bandet at trække på forskelligartede inspirationskilder og inkorporere dem i deres karakteristiske, disco-influerede lydunivers. Traditionen tro er “Paradise In Heaven” da også blevet til på tværs af landegrænser. Albummet er således indspillet i København, Paris og på Costa del Sol, hvilket har sat sig tydelige spor i pladens lyd.

 

Danmarksturne

“Paradise In Heaven” emmer af sol, sommer og strand og er en hyldest til det sanselige og sensuelle, hvilket også afspejles i albummets titel. Efter to EP-udgivelser plus fire singleudgivelser udnytter October Dance denne gang den øgede musikalske plads til at boltre sig på. De funky basgange, 80’er-inspirerede synths og smagfulde percussion er stadig grundelementer i bandets lyd, men sangene varierer denne gang betydeligt mere hvad angår temaer, stemning, tempi og instrumentering. I juli udkom pre-singlen “Deep Oceans” og første officielle single “Friday” udkommer den 26. august. “Paradise In Heaven” udkommer desuden kort før, at bandet drager på en danmarksturne i starten af oktober – en turné, der denne aften bringer dem til Atlas.

Secret Oyster

Dato: 18.03.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Elektrisk jazz/fusion

Link til arrangement: 

 

Kultagtige status

Secret Oyster var i 70’erne ét af Danmarks mest succesfulde orkestre og skabte sig desuden et navn på den internationale scene for det, der siden fik betegnelsen elektrisk jazz eller fusion, og opnåede megen anerkendelse for både LP-udgivelser og koncerter. Udover at spille et meget stort antal koncerter i hele Norden, i Tyskland og i Frankrig turnerede de i længere perioder med Captain Beefheart i UK og med Herbie Hancock i England og Tyskland og spillede desuden koncerter med blandt andre Weather Report, Shakti og George Duke. Gruppens kultagtige status siden opløsningen i 1977 – ikke mindst internationalt – førte til, at det amerikanske pladeselskab Laser’s Edge foretog en amerikansk CD-genudgivelse af alle fire oprindelige Secret Oyster-album.

 

På tur i tidsmaskinen

På denne baggrund blev Secret Oyster i 2007 og -08 inviteret til at deltage i flere festivaler i USA. Denne invitation sagde gruppen, der jo ellers ikke havde spillet sammen i 30 år, ja tak til, og dermed var denne legendariske og stilsættende gruppe gendannet. De meget succesfulde USA-koncerter blev fulgt op af flere turnéer i Danmark. I 2017 er gruppen således igen aktuel med koncerter her i landet. Ja, det gamle orkester vil stadig og inviterer således landets spillesteder og publikum på en tur i tidsmaskinen. Tag en tur med “Sea Son” og den “Vidunderlige Kælling” “Straight To The Krankenhaus”!

 

Claus Bøhling, guitar

Karsten Vogel, saxofoner

Ole Streenberg, trommer

Daniel Fridell, keyboards

Assi Roar, bas

Ude Af Kontrol

Dato: 18.03.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: VoxHall

Genre: Dance/techno

Link til arrangement: 

 

En bølge af hits

Med lysets fart har Ude Af Kontrol formået at skabe et solidt fodfæste på den danske musikscene. Munken, Englando og Balken danner gruppen Ude Af Kontrol, der det seneste år har leveret en bølge af hits i deres unikke og vilde Melbourne/Bounce-univers. Med mere end 23 millioner streams på Spotify er drengene vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet. Ude Af Kontrol er nu klar til deres anden livetour, og med sig bringer de et af de bedste og mest energifyldte sceneshows, der kan opleves i Danmark.

 

Ude Af Kontrols seneste album, “BUSTUM”, blev udgivet i april 2016 og lå efterfølgende på hitlisten.nu i 20 uger i træk.

Livemusik og koncerter Se alle

Udvalgte artikler Se alle