//Det sker

Ugens koncerter på Atlas & VoxHall i uge 10

Af Redaktionen

Den står på folk, rock, pop, kammermusik og hiphop på Atlas & VoxHall i denne uge.

 

Gregory Alan Isakov

Dato: 08.03.17

Tidspunkt: 19/20 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Folk

Link til arrangement: 

 

Amerikansk/sydafrikanske Gregory Alan Isakov er en fremragende indie/folk-sanger/sangskriver, der ikke mindst er elsket for sine stærke, smukke og vedkommende tekster.

Film, TV-serier og reklamer

Gregory Alan Isakov kom til verden i Johannesburg, Sydafrika, men voksede op i USA, nærmere bestemt i Philadelphia, Pennsylvania, hvor han allerede som 16-årig begyndte at turnere i det små. Siden flyttede han til Colorado, og faktisk har manden rejst og været i bevægelse det meste af sit liv – noget, der har haft stor indflydelse på mandens sangskrivning, hvis tekster ofte er spundet om tilbagelagte mil, oplevede landskaber, jagten på nye steder og følelsen af at føle sig hjemme; eller det modsatte. Isakov, der helt selverklæret er inspireret af navne som Leonard Cohen, Kelly Joe Phelps og Bruce Springsteen, har spillet på et væld af festivaler og koncertsteder i ikke mindst, USA, Canada og Europa, og så har han udgivet seks album – han debuterede med “Rust Colored Stones” i 2003 og er her i 2016 aktuel med “Gregory Alan Isakov With The Colorado Symphony”. Flere af mandens numre er blevet anvendt i såvel film og TV-serier som reklamer.

 

Lloyd Cole

Dato: 09.03.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Rock

Link til arrangement: 

 

Engelske Lloyd Cole fejrer denne aften udgivelsen af sin 1983-1996-antologi og fremfører således udelukkende numre fra denne klassiske periode.

Solo

Lloyd Cole lærte vi først at kende som frontfigur i pop/rock-bandet Lloyd Cole And The Commotions, der blev dannet i 1982, og som i perioden 1984-1987 nåede at udgive tre album, der alle opnåede betydelig hitliste-succes. Gruppen gik i opløsning i 1989, hvorefter Cole flyttede til New York, hvor han søsatte en solokarriere, der allerede året efter kastede mandens selvbetitlede solo-debutalbum af sig og to år efter udmøntede sig i toeren “Don’t Get Weird On Me Babe” – begge plader, der høstede såvel roser som nydelige salgstal. Cole eksperimenterede en del med sin lyd i de år, hvor han afsøgte grænser inden for både pop og rock, og hvor han også flirtede med rigt orkestrerede kompositioner, og i anden halvdel af 90’erne indledte han flere spændende samarbejder, inden han i 00’erne lige frem begyndte at favne ambient og elektronisk musik. I anledning af 20 års-jubilæet for Lloyd Cole And The Commotions’ debutalbum “Rattlesnakes” blev bandet for en kort bemærkning gendannet i 2004, og efterfølgende har Cole udgivet yderligere fem solo-album – herunder “Broken Record” (2010), der blev skabt med hjælp fra blandt andre Joan Wasser (Joan As Police Woman).

Dicte & The Diamonds

Dato: 10.03.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Pop

Link til arrangement: 

 

Dictes seneste album “Perfume”, det ottende album fra hendes side, udkom i 2016 på ArtPeople – fem år efter sidste soloudspil. Lyden er organisk med både en storladen og melankolsk, retro-soul’et klangbund og vokalarrangementerne med bedste Beatles-stil i centrum. Fra store støvede ballader til tæt swingende sexy rock.

Nu har Dicte samlet sit fede band The Diamonds og er klar til turné

Line-up:

Dicte: voc., guitar

Mads Reinhold, gui., kor

Anna Brøndsted: Keys, kor

Jesper Elnegaard, trommer

Kasper Rasmussen, bas

Banaliteterne står frem

Albummet “Perfume” indeholder iørefaldende popmelodier, og den nærværende vokal og de personlige ind til benet-tekster kredser om emnerne kærlighed/brud, børn/forældre og nærvær/afsavn. Albummet skriver sig ind i en art moderne pop/country-tradition, hvor man gør en dyd ud af at lade banaliteterne stå frem. To af sangene – “All I Want Is You” og “Stronger” blev afspillet flittigt på DR P4. Faktisk de mest afspillede titler i artistens karriere indtil videre. Ligeledes blev Dicte inviteret i både Go’ morgen og Go’ aften Danmark med sangene!

Liv, nærvær og nerve

Om den første single “All I Want Is You”, siger Dicte: ”Det har taget mig cirka 20 år at nå frem til at sige tingene uden omsvøb – at sige “All I Want Is You”, som jeg gør på førstesinglen. Det har været et helt bevidst dogme for mig på denne plade at turde sige og skrive tingene, som de er,” fortæller Dicte. Live er Dicte & The Diamonds ganske enkelt velspillet med masser af liv, nærvær og nerve!

Om Dicte

Som én af Danmarks mest karismatiske sangerinder har Dicte gennem årtier formået at udfordre og forny sit kunstneriske udtryk. Hun er sangskriver og komponist til at væld af værker, der spænder over en bred vifte af genrer: Udover de musikalske solo-, duo- og bandprojekter, tæller CV’et også reklame- og filmmusik, titelmelodier til tv-serier og film- og teaterroller.

De Efterladte

Dato: 11.03.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Kammermusik

Link til arrangement: 

 

De Efterladte, som udsendte deres tredje album “Adjø Tristesse” i september 2016, tager nu igen af sted for at spille nye og ældre sange foran publikum og turnerer denne gang som trio.

Besynger glæden og livet.

Klaus Lynggaard skrev i Information at “De Efterladte brillerer med deres tredje LP, karrierens bedste og en af årets fineste og mest poetisk prægnante dansksprogede udgivelser”, mens Gaffa gav fem ud af seks stjerner, og Berlingske og GF Rock begge gav fire ud af seks stjerner. Også De Efterladtes koncerter i efteråret 2016 er blevet godt modtaget. Gaffa gav fem ud seks stjerner for De Efterladtes koncert på Radar i Aarhus, og det samme gjorde GF Rock. “Adjø Tristesse” er et overvejende lyst og afklaret album, både musikalsk og i teksterne, som uden at glemme alvoren besynger glæden og livet.

Stemningsmusik

Det er en art analog elektroakustisk kammermusik. En stemningsmusik, som arbejder på at indfange lytteren med små, diskrete virkemidler. De Efterladte er Michael Lund (musiker og komponist) og Peter H. Olesen (vokalist og sangskriver). De mødte hinanden for snart 20 år siden i Olesen-Olesen, og efter at denne duo stoppede med at spille i 2007, fortsatte de to samarbejdet. I første omgang ved små og ofte private koncerter, men efterhånden begyndte ideen om en ny duo med nyskrevne sange at samle sig, og i 2011 udkom debutalbummet “Traditionen Utro”, og i 2013 udsendtes “Alvorsord Og Etagevask”. På den lille turné i marts bliver De Efterladte akkompagneret af deres gamle ven og kollega, musikeren og produceren Boi Holm.

Loyle Carner

Dato: 12.03.17

Tidspunkt: 19/20 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Hiphop

Link til arrangement: 

 

Engelske Loyle Carner, der betragtes som Englands helt store hiphop-håb, kreerer smuk og sjælfuld hiphop, som på samme tid fremstår følsom, udkrængende og ekstremt velartikuleret.

Flotte anmeldelser

Loyle Carner, hvis kunstnernavn udgør et twist på mandens borgerlige navn, Benjamin Coyle-Larner, voksede op i den sydlige del af London. Som 13-årig medvirkede han i Roland Emmerichs eventyrfilm “10.000 B.C.” (2008), og senere fik han et stipendium til den kunst-orienterede BRIT School, hvor han i nogle år modtog undervisning i skuespil. I kølvandet på sin stedfars død i 2014 droppede han imidlertid ud og besluttede sig for i stedet at forfølge en karriere inden for musikkens verden – en branche, han også tidligere havde flirtet med; hans første optræden fandt således sted allerede i 2012, hvor han var support for MF Doom i Dublin. Han EP-debuterede med “A Little Late” i 2014 og drog herefter på turné som support for Joey Badass, inden han i 2015 blev booket til Glastonbury Festival. Siden indledte han et samarbejde med Kate Tempest, lige som han så sent som efteråret 2016 var support for Nas på O2 Arena i London. Carners debutalbum, “Yesterday’s Gone”, udkom i januar 2017 og modtog overordentlig flotte anmeldelser over hele linjen.

Swans

Dato: 12.03.17

Tidspunkt: 19/20 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Rock

Link til arrangement: 

 

Amerikanske Swans, der anføres af den karismatiske Young God Records-stifter Michael Gira, spiller eksperimenterende rock, der baserer sig på både støjrock, postpunk og neofolk.

Nye og gamle medlemmer

Swans blev dannet i New York i 1982 og opererede i første ombæring indtil 1997, hvor gruppen gik i midlertidig opløsning – mest af alt fordi Michael Gira fik for travlt med alskens andre gøremål; ikke mindst arbejdet med Young God Records. Swans dukkede op som en del af start-80’ernes no wave-nybrud og blev fra første færd kendte og berygtede for deres innovative instrumentering og repetitive sangstrukturer. Bandet albumdebuterede i 1983 med “Filth” og har siden udgivet yderligere 13 album, hvoraf “To Be Kind” (2014) og “The Glowing Man” (2016) både er de seneste og de kommercielt set mest succesfulde – først med bandets tredje-seneste album, “The Seer” (2012), opnåede gruppen for alvor nævneværdige hitliste-placeringer. Swans oplevede i sin oprindelige levetid masser af udskiftninger i bandbesætningen, men da gruppen efter 13-års pause blev gendannet i 2010, var hele tre medlemmer fra tidligere inkarnationer (foruden Gira selv) atter ombord – hertil kom to nye medlemmer, hvoraf det ene siden er blevet erstattet af et andet.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle