Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vadstrup1771 på Samsø er vært for sublim sommergastronomi

Af Line Ingwar Karlsen

På det smukke sommerhotel Vadstrup1771 kan du, helt eksklusivt, opleve gastronomi i topklasse. Her åbner nemlig en restaurant om aftenen, der kun eksisterer i otte dage fra lørdag den 2. august til lørdag d. 9. august. Bag restauranten står en flok kendte ansigter fra den danske restaurationsbranche i form af køkkenchef Claus Skjerbæk, der til dagligt styrer gryderne på restauranten Le Sommelier, samt de to sommelier’er, og deciderede vinnørder, Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen.

 

Sommerhotellet Vadstrup1771 og Simon, Claus og Rasmus inviterer på nogle rigtigt hyggelige aftener med god mad, vin og exceptionelt selskab. Claus vil kreere en 5 retters menu med fokus på øens og sæsonens overflødighedshorn af gode råvarer og Simon og Rasmus har fundet vine – og andre sjove drikkevarer fra nær og fjern – der passer perfekt til maden.

 

Aarhus Update stillede Rasmus Amdi Larsen nogle uddybende spørgsmål, som han tog for holdet:)

 

Hvorfor laver I kun sommerrestauranten i otte dage?

Der skal noget af et setup til for at forvandle et så smukt hus som Vadstrup1771. Til dagligt fungerer det som bed-and-breakfast sted, med morgenmad og lette frokostanretninger, til en aftenrestaurant. Vadstrup1771 er drevet af de gode mennesker Poul og Rie, der selv står for hele driften – lige fra at stå op og selv bage morgenbrødet, til rengøring, sengetøjsskift og gæstemodtagelse plus alt det andet. Der er rigeligt for dem at se til i forvejen, og at de har ville låne os deres smukke hotel i over en uge er simpelthen rørende.

 

Hvad er jeres forhold til Samsø?

Mine bedsteforældre havde sommerhus på øen i mange år. De tilbragte altid hele sommerferien på øen i det lille hus – og øens historier har altid været noget, der har bragt enhver familiemiddag i højt humør. Mine bedsteforældre havde desværre ikke sommerhuset længere, da jeg kom til verden, men de mange historier fra øen har altid holdt ved. Vi har også holdt ferier på Samsø da jeg var mindre, og jeg glæder mig i hvert fald meget til igen at komme over og måske opleve nogle af de scenerier (eller er det mon røverhistorier?), som jeg har hørt min onkel fortælle om og om igen.

 

Hvad gør de otte dage unikke?

Vadstrup1771 er et unikt og meget smukt hotel. Det er velholdt og er i god stand. Hotellet ligger meget idyllisk, og der er en fantastisk stemning – ført an af Rie og Poul – der skinner igennem allerede fra man drejer ind på hotellets indkørsel fra vejen. Her, midt i rapsmarkerne, midt på øen, midt i landet, glæder vi os til at give gæsterne nogle fantastiske oplevelser. Man falder til ro, når man sidder i de historiske lokaler og kigger ud over de ligeså historisle marker. Scenariet og omgivelserne kan ikke være smukkere – så er det bare op til os også at levere på tallerkenen og i glasset – og det lover vi, at vi gør!

 

Hvad kan gæsterne forvente af oplevelser?

Først og fremmest bliver det en unik gastronomisk oplevelse. Vi var på rundtur på øen i pinsen, og snakkede med nogle af øens lokale, unge økogartnere. Samsø virker helt unik i forhold til dens beboere og deres ambitioner på de gode råvarers vegne og dem kan vi ikke vente med at give videre – ovenikøbet i en af øens mest historiske rammer. Vi får leveret grøntsager hver dag direkte fra marken, så de er ikke mere end et par timer gamle, når de kommer på tallerkenen. Derudover vil det gode danske sommervejr gøre alle i godt humør – så forvent en enestående kombination af entusiasme, energi, højt humør og sommermad i weltklasse.

 

Er der foredrag om mad og vin, inden eller mellem retterne?

Der vil ikke som sådan være foredrag. Vi vil selvfølgelig introducere maden, hvordan den er lavet og ditto med vinen, til gengæld har vi masser af tid til de spørgsmål det måtte være. Simon og jeg er jo vintosser og vi lever og ånder for at smage og formidle vin. Så vi håber der kommer en god vindebat når gæsterne smager vinen.

 

Kan I sige eller skrive lidt mere om vinene

Vi syntes selv, at vi har sammensat et knald af en sommerlig vinmenu til Claus Skjærbæks mad. Vi tager på en rejse rundt i Europa og vi skal både til Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien – og vi skal besøge nogle meget kendte områder, men der kommer også et par nye bekendtskaber. Både hvid Rueda og rød Bourgogne er på programmet. De fleste af vinene har vi enten selv besøgt vingårdene eller kender producenterne personligt. Vinene er selvsagt en ting vi glæder os til at formidle, men det samme gør vi med den gode mad og de friske lokale råvarer.

 

 

Menuen er:


Appetitvækkere – lidt sprødt, lidt salt, lidt surt
***
Rejer i tomat med karse
***
Krabbe med lokale kartofler og dild
***
Kylling og gode majs med cremet estragon
***
Panna Cotta med Samske bær – både friske og som sorbet

Prisen for hele molevitten; menu, drikkevarer og sommerhumør er 650,-kr. pr. person.

Alle aftener starter klokken 18.30 med velkomstdrinks og appetitvækkere og fortsætter lige indtil kaffen er drukket og sommerhumøret er i top.

Der er kun 30 stole hver aften og reservationerne er allerede begyndt. Så skynd dig; kom og nyd nogle fantastiske aftener med god mad og vin i selskab med de bedste mennesker du kender.

 

 

 

 

opdækning udendørs

Simon med sherry

Vadstrup_bag_raps

 

Del artikel

Andre læser også