Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vaflens dag – pimp din vaffel hos Liége

Af anders@sommersangdigital.dk

I morgen, lørdag den 25. marts er det vaflens dag verden over. Det fejrer Liége hos Aarhus Central Foodmarked. Så tag søster, mor og far eller en god veninde med og skab din ultimative vaffel.

 

Den sprøde karamelliserede skorpe knaser mens syrlige hindbær, sød chokolade sammen skaber den perfekte smagsoplevelse. Og netop denne vil være mulig for dig at opleve, hvis du besøger Liége lørdag den 25. marts. I anledning af vaflens dag diskes der nemlig op med ekstra lækre toppings-muligheder som for eksempel karamelsovs, flødeskum, friske blåbær, hindbærsyltetøj, bananer, ristede hasselnødder og frysetørrede bær.

 

Som gæst hos Liége denne dag kan du derfor vælge lige den sammensætning af topping, der passer lige præcis til din søde tand. Tre slags topping for 40 kroner.

Liége

Historien om den belgiske vaffel

Vafler er synonym med stolthed i Belgien. Ikke længe efter en smeds opfindelse af vaffeljernets i det trettende århundrede spredte vaflen sig til hele landet. Hver region udviklede sin versioner – både søde og salte – og opskrifterne vogtes efter alle kunstens regler fra familie til familie.

 

Aarhus Central Food Market egen vaffel-ekspert Casper har sin opskrift fra området Líege i den fransktalende del af Belgien – deraf stadens navn. Netop denne vaffel er kendetegnet ved små stykker af belgisk perlesukker, som kommes i dejen, og får den til at karamellisere på vaffeljernet.

Del artikel

Andre læser også