Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Velkommen til Gastromé – et gourmetpræget landkøkken åbner i Latinerkvarteret

Af Line Ingwar Karlsen

Den 29. august åbner der en ny restaurant i Latinerkvarteret. Den kommer til at ligge på den hippe brostensbelagte Rosensgade. Nummer 28 mere præcist. Der er små 400 m til Café Casablanca og overfor ligger Hotel Royal. Det er ejerne af Restaurant Mejeriet på Wilhelmsborg, William Jørgensen og Søren Jakobsen, som starter deres restaurant nummer to op.

 

De to ejere ser store muligheder i Aarhus Centrum, og især Latinerkvarteret har altid står dem nær. Så da muligheden bød sig, var de ikke i tvivl. De kunne godt se der kunne skabes en god synergi imellem Mejeriet på Vilhelmsborg og Gastromé i byen. Ideen er, at personalet på begge restauranter skal arbejde sammen, udvikle og sparre med hinanden.

 

Land kommer til by

Mejeriet på Vilhelmsborg har de senere år lavet en del råvarer selv. Det er noget de vil satse mere på i fremtiden. Det vil komme gæsterne til gode på Gastromé. I fremtiden vil vi trække flere af vores landlige projekter ind til byen, blandt andet vores egne urter, grønsager, honning med mere, fortæller Søren Jakobsen.

 

Han fortsætter, ”vi er på ingen måde blevet trætte af Mejeriet, men har altid haft en ønske, og en drøm, om en restaurant i byen. Vi er sikre på, at vi har fundet de helt rigtige lokaler. De er lige os. Vi vil selv være en del tilstede, så meget som det er muligt, ikke kun i Rosensgade, men på begge vores restauranter, da det netop er vores eget udtryk og fortolkning af mad, vin, råvarer, kvalitet og betjening der er kendetegnet for restauranterne”.

 

Dog er der ansat en højre hånd på begge restauranter, som kan holde styr på meget af det praktiske. Det giver mere tid til de to ejere, som så kan være mere på “gulvet” selv. Stilmæssigt vil maden ligge i samme stil som på Mejeriet. Det er det klassiske og innovative køkken, uden så mange begrænsninger, vi kommer til at se på Gastromé, eller med andre ord et gourmetpræget landkøkken.

 

Noget for enhver smag

Vinmæssigt sælger de kun den vin, som de selv holder af at drikke. Der bliver lidt af hvert, både traditionel dyrket vin, men også økologisk og biodynamisk vin. Det samme med øl. Der kommer også vin – og ølmenuer i restauranten. Men selvfølgelig kan man købe hele flasker og vin på glas.

 

Navnet Gastromé er ikke nyt. William Jørgensen og Søren Jakobsen har haft et firma sammen, som hed Gastromé. Det startede de, da de var 18 år gamle. Så pudsigt nok, har de 10 års jubilæum med Mejeriet til januar, og 20 års jubilæum med navnet og firmaet Gastromé, også selvom restauranten med navnet ikke er startet endnu.

 

Den officielle åbning bliver den 29. august, altså fredag i festugen. Der bliver dog ingen åbningsreception der, den kommer umiddelbart efter festugen. Åbningstiderne bliver fra tirsdag til lørdag fra klokken 18.00 til sent.

 

Der bliver omkring 40 pladser i restauranten + en vip kælder med chefstable på Gastromé. Der kan sidde op til 20 personer i kælderen, som også kan bookes af selskaber, hvis man ønsker det hele selv.

 

Aarhus Update byder Gastromé velkommen. Vi lover, at vi nok skal holde øje med jer!

Restaurant Gastrom'e i Latinerkvarteret

Del artikel

Andre læser også